Fórum témák
» Több friss téma |
Most milyen TV tuner van a gépedben? Ha olyan, amelyiken kompozitvideo (sárga RCA) és antenna bemenet is van, akkor két lehetőséged van az összekötésre: vagy egy RCA végű videokábellel, vagy antennahosszabbítóval, és aztán bekeresed a jelet valamelyik UHF frekvencián. A TV-dre hogy csatlakozol most a beltérivel?
Halihó.
A gépemen sárga S-videó csatlakozó van,a tv-re pedig scart-al csatlakozom.A beltérin egyébként van usb csatlakozási lehetőség.
Akkor egy elosztással a TV-re menő jelet kell átvezesd a Tv tunerre (pl. 3 RCA végű kábellel). Az USB az gondolom pendrive számára van sw frissítéshez, az ilyen célra nem jó.
Pontosan ugy ahogy leirtad.Quad fej,3 db. belteri,belteri taviranyitojaval kapcsolod a csatornakat.
Sziasztok!
Faterom vett egy Satintegral T-820 beltérit, és nemrég elfüstölt benne egy nyáktrafó. Most nálam van, hogy hátha meg bírjuk javítani, mert ő senkit nem talált, aki segíteni tudott volna. Ez a betáp panelen volt. Nagyon kicsi, kb. 2x2x2 cm 2-2 kivezetés, tippem szerint 1/1, az egyik tekercsen meg tudtam mérni az ellenállást mert az nem volt szétégve: 0,2-3 Ohm közt ugrál a multiméter kijelzője mert 200 ohm rajta a legkisebb beállítás. Kérdésem, mert én ebben nem annyira vagyok otthon, hogy valahonnét be lehet ilyen nyáktrafót szerválni?
ugy a hogy emliti hodbirg ámosz sziriusz stb lehet még fogni
sziasztok
van egy Micro technology S-4000Plusz analóg műholdvevőm, de nem igazán értek hozzá. Aki ismeri ezt az kérem segítsen a beüzemelésében Köszi
Az a baj, hogy analóg adások már szinte nincsenek is.
azt tudom, de azért beszeret ném üzemelni
Az Astra-n találsz analóg adásokat (19°kelet, déli irányban).
köszz de engem a beüzemelése érdekelne (mit kel beállíta ni a tv-n stb.)
Ha scart-al kötöd a tévéhez, akkor semmit nem kell a tévén álítani. A beltéri távirányítójának segítségével kell megkerestetni a csatornákat és memorizálni.
mi van ha nem scarttal kötömbe?
ugyan is én ezt tv kártyához a karom használni
Akkor kerestesd meg a kártya szoftverével a beltéri jelét. Persze ilyenkor az RF-csatlakozót kell használni. A beltérin kapcsold be a teszt-jelet (függőleges csíkokat látsz a képen), és így kerestesd meg a beltérit. A teszt-kapcsoló a beltéri hátulján szokott lenni.
sziasztok, tudna nekem segíteni valaki? én is a Thort3 at keresem, az amost ot 4W n megtalálom azonnal, de a thort sehogyan sem, a helyzet a következö, Györ mellet lakom, otthon simán be tudtam állitani a Thort, kiköltöztem Ausztriába Graz ba, itt meg sehogyan sem tudom, van valakinek ötlete? előre is kösszönöm, üdv
Szia!
Lehet,hogy valami kitakarja a holdat.
szia
kb a parabolától kb 10-15 m re vannak magas nyárfák egymástól kb3 meterre, ez lehet gond? az amost ot szuperül befogja, de a Thort nem tudom fogni, a thoron olyan szokott lenni hogy ugrál a jel, egyszer 0 aztán pl 60, de semmi
Ha a fák belógnak a műhold elé, akkor hiába minden.
az amostot tudom fogni az elvileg 4W a thor pedig 0,8 w igaz?
az amost on be is jön valami ingyenes csatorna (zenecsatorna, az elvileg nem messze van a Thor tol, akkor azt miert tudom fogni? előre is köszi
amit nem értek hogy még csak fel sem igrik a jel a Thor on, pedig az amost on fullos a jel, és mindkettéö elött fák vannak
Függőlegesen is kell állítani, nem csak vízszintesen.
függőlegesen is állítottam, de semmi, szerinted ha az amost ot látom rendesen, pedig azelött is ugyan azok a fák vannak, akkor a Thor nak is működnie kell? mi a véleményed?
A hotbird, Astra bejön (déli irány)?
mentem már abba az irányba, valamit fogott is nagy jellel, de nem bonyolódtam bele, az astra majdnem deli irányban van igaz?
de amugy miért kérdezed? mi a véleményed? a Thor nak gyenge vagy erös a jele?
Vagy Te vagy ügyetlen, vagy tényleg takarásban van a műhold. Polármountos, vagy egyszerű forgatód van? Esetleg csak simán állítgatsz?
csak SAt keresm van, amugy csak állitom, de otthon belőttem 10 perc alatt, itt gráz ban nem birom
Szia!
"mentem már abba az irányba, valamit fogott is nagy jellel, de nem bonyolódtam bele" Hát itt rontottad el a dolgot. Ha az ASTRA-t be tudod állítani, akkor a többinek jönnie kell, ha jó az elevációs szög a polár mounton. Ha a mellette lévő holdakat nem találod akkor "bandzsít", vagyis rossz az elevációs szöge a forgatódnak, vagy rosszul van feltéve rá a tányér, esetleg nem függőleges a boom. (Nekem Kelet 42foktól Nyugat 6fokig minden jött a régi forgatómmal, itt az alföldön.)
az hogy az amost ra beállitom cm ekben mennyit kell mozgatnom fel le jobbra balra?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |