Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma

Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 21
(#) mustang74 válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Azt mondja meg valaki hogyan lehet ilyen hibát csinálni egy kártyán?

vga.JPG

(#) mustang74 válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Nem is tudom merjem-e forrasztani, féltem az alaplapot.
(#) BEMcorp válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

AZTAAAAA!
Ez most égés, vagy mechanikai sérülés?
(#) Saggitarius válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

inkabb ne forraszd meg. Nemhiaba illant el a foliad, jo adag zarlatod lesz a kartyan azaz szvsz kuka ez a kartya. Manapsag egy AGP-s kartya nem egetrengeto osszegu.

Most neztem utana. A kerdeses pont a B64-es csatlakozopont, ami a +3.3V-os taphoz tartozik.
http://www.interfacebus.com/Design_AGP_Pinout.html
(#) mustang74 válasza Saggitarius hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Az a vicc, hogy most vettem aukciós oldalon.
(#) Saggitarius válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Mennyibe kerult? Nalunk mar szinte nincs is erteke (csak elmeleti), egy uj PCIe kartya is 20Eur korul van.
(#) Saggitarius válasza Saggitarius hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

(#) mustang74 válasza Saggitarius hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

3000 Ft volt postával.
(#) mustang74 válasza Saggitarius hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Akkor a B61 és B64 között nem szabad zárlatnak lennie, igaz?
(#) mustang74 válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

B61 és B58 között valamint B61 és B64 között is 2,98k ohm az ellenállás.
(#) didyman válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Ha az illant fólia felett és a test, valamint a többi tápfesz között nincsen zárlat, akkor átkötheted, de egyébként ha a többi 3,3V felé zárt, akkor hagyd így és tégy vele próbát.
(#) mustang74 válasza didyman hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Úgy van ahogy mondtad: közte és a test között nincs zárlat és a többi 3,3V között van mégis összekötöttem. De nem működött.
Namármost! Vannak rajta 470mikroF-os kondik(3db) és 1000mikroF-osak(5db). A 470-eseket ha ohmmérővel mérem szépen emelkedik az ellenállásuk. Azt hiszem ez a normális. Az 1000-eseknek meg csak 350, 150, 20, 20, 17 ohm az értékük és nem is változik.

A képeken talán látszik, hogy az 1000-esek kicsit púposabbak a 470-esekhez képest. Az utóbbiak a kártya hátuljában vannak.
(#) mustang74 válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Érdekesség, hogy a kártya hátuljában nem forrasztva vannak.
(#) andrasaranyos válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Ezek a kondik 1 Ft-ot nem érnek, ráadásul nem 105 fokosak(jó melegek lehettek ahogy szigetelésen látszik) cseréld ki mindet biztos, hogy miattuk égett el a fólia.
üdv
(#) kadarist válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Szia!
Ezek SMD elkók. Amelyikről ilyen szépen visszahúzódott a műanyagburkolat, az mehet a kukába.
(#) mustang74 válasza andrasaranyos hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

De nem forrasztva vannak.

Itt látszik:

vga04.JPG

(#) titi válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Mint már írták, ezek SMD elkók, tehát nem furatszerelt alkatrész. Ezért ne azon az oldalon keresd a beforrasztott lábait, hanem az alkatrész oldalon.
(#) mustang74 válasza titi hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Most dolgozom, nem tudom megnézni a kártyát. Azt mondják a kollégák, hogy hőlégfúvóval lehet ezeket forrasztani.
(#) titi válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szerintem lehet azt vékony hegyű pákával is...
Bár a képeken nem látom egyértelműen, de ott, a műanyag aljzatából kellene elvileg kiállnia a két kis lábnak...egymással ellentétes oldalon.
Itt láthatod, mire gondolok.
(#) mustang74 válasza titi hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Igazad van! Én is látom őket a kártyán. Akkor legalább könnyebb dolgom lesz. Hőlégfúvóm úgy sincs sajnos.

Egy kérdés: az SMD elkó miért jobb mint a hagyományos?
(#) ZSozsóó hozzászólása Márc 28, 2010 /

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni, mert már egy kálváriát jártam ki a videókártyámmal

Alaplapom asrock k7 upgrade 600, 1GB kingmax memória, amd sempron 2400+ professzor, meg most vettem bele egy agp-s radeon hd3650-et. Tudom kicsit túlzás bele, meg nem egy mai gép, de nem nagyon akarok már rá költeni többet, csak a radeon9200-at kevestellettem.

No, a probléma annyi, hogy indítom a gépet, ventillátorok felpörögnek, vinyó pörög és se kép se hang. Se csippanás, se bios ,se semmi. Monitor nem kapcsol be. Újraindít, ugyanaz. Kihúzom a hálózatit, várok, visszadugom, és az esetek 90%ban elindul elsőre és minden a legnagyobb rendben, de van, hogy 2-3X reset kell neki.

Elvittem melóhelyemre a kártyát egy hasonló gépre, 280Wos Vargáné tápról ment, mert egyből a tápra gyanakodtam. Kaptam haveromtól purepower 500Wos tápot, arról is ugyanez itthon. Nekem egy 2 éves chieftech 350W os van. Szétszedtem, kitisztítottam. Processzor, memória, videók ki-be. Ugyanaz. Bios reset stb..A tápon csak a vinyó meg a kártya van, próbáltam ugyanarra az ágra, másikra tenni egyiket másikat, a gyártó által adott tápcsatlakozó közdarabbal, anélkül.
A monitor csatlakozója SUb-os, ahhoz használom a szintén a kártyához adott átalakítót. Multiméterrel (mastechm92a) megmértem a tápot bekapcsoláskor, egy tized voltot nem esett a táp semelyik ágon, bár nyilván nem villámgyors a műszer, de akkor is, ha ez lenne a baj, valamit azért látni kéne rajta.
Drivereket is visszaraktam vagy 10 verzióig visszafelé, egyikkel sem lett más a helyzet.

Még másik monitorral és más csatlakozó átalakítóval nem tudtam lepróbálni, de nem gyanakszom ezekre, mert menet közben, ha 24 órát megy a gép, akkor sincs semmi hiba.

Van valami ötletetek? Nem szeretheti az alaplap a kártyát? Vagy mi a frászkarika lehet? Vinyó döglődik? Ezzel csak annyi a baj, hogy a régi kártyával pöccre indul 10 ből 10X...

Segítsetek, ha tudtok légyszíves, mert nem örülök a sok restartnak, nem hiszem, hogy a vinyóm tolerálná hosszú távon.

Köszi szépen előre is:
Zsolti
(#) djgombi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Új a kártya?
(#) ZSozsóó válasza djgombi hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Hello!

Igen, novi új. Máshol működik rendesen. Tehát nagy valószínűséggel nem a kártyával lesz a baj magával, hanem valami más lesz a háttérben.

Zsolti
(#) tatabike válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nem lehet, hogy a kártya titltja le a gépet? Mert kicsi neki a "háttér". Ezekben az izomagyú videókártyákban van egy úgynevezett processzor blokkolás, vagy mi a neve, ha nem tudja a proci kiszolgálni, akkor a kártya hiába "tud", nem fog jobban menni, rosszabb esetben el sem indul. Én erre tippelek.
(#) ZSozsóó válasza tatabike hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Helo!

Köszi a tippet, de akkor miért indul el? és miért jobb a kép, miért futnak jobban a játékok? és egy rosszabb processzorú gépben miért indul el egyből?
Tegyük fel, hogy van benne ilyen tiltás, ez valamilyen szinten engedélyezhető/tiltható? Mert akkor egyszerű az ügy.
Csak azt nem tudom, hogy miért nem jut el egyáltalán bekapcsolás után addig, hogy a bios elindulna legalább. Semmi csippanás, semmi hardver felismerés, csak a ventillátorok indulnak.

Zsolti

Most néztem az ATI honlapját, eddig nem volt AGP driver, most van külön Pci-e és agp-re egy hotfix. Igazából nem erre a hibára csinlták, ahogy olvasom, de segíthet ez indulási problémákon? Sajnos ilyen mélységben nem értek hozzá, de nem hinném, hogy induláskor játszana valamit is a driver..

zsolti
(#) andrasaranyos válasza mustang74 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nem feltétlenül jobb mint a hagyományos, csak felületszerelt nyákhoz való, de ha a te kártyádon megvannak a furatok az elkóknál, tegyél bele hagyományosat. Arra figyelj hogy az elko 105 fokos legyen, ne 85.
(#) tatabike válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

A driver rendszerleíróba épül be elvileg közvetlenül, tehát lehet kihatással az indulásra. Még az jutott eszembe, hogy meg kellene nézned, hogy ezt a fajta videókártyát támogatja-e az AMD-vel operáló alaplapod, mert ritkán ugyan, de előfordul, hogy egyes videókártyák csak Inteles környezetben hajlandók normálisan működni, mások meg csak AMD-vel. Játékoknál is előfordul, hogy van amelyik ATI-kártyákat favorizál, van amelyik nVidia-t. Nekem is volt egy ATI 800XL kártyám, van itthon 3db P4-es gép, egyikben sem csinált semmit, aztán a lányom irodából leselejtezett P4-esében meg azóta is az van, hibátlanul működik... :nemtudom: Szerintem lehet összefüggés még a lapkakészletet illetően is. Az lenne a jó, ha ki tudnád próbálni egy ugyanolyan lapban, mint ami Neked is van. Ha abban sem megy, akkor valószínűleg nem is fog...
Szerk.: Ez a legrosszabb, mikor néha megy, néha meg nem. Ez lehet inkompatibilitás is, de szerintem tökéletes sosem lesz. Lehet, hogy másik alaplap kellene...

Hali!

Köszi a választ, sajnos én is valami ilyesmire jutottam, mert egyszerűen úgy érzem mindent kiszűrtem már. Még megnézem egy másik monitorral meg csatlakozóval, bár biztos nem az lesz a baja, de egy próbát megér.
Nagyon köszi mindenkinek, aki segített! ha esetleg megoldódik a probléma, majd leírom, hogy mi volt a végkövetkeztetés!

Zsolti
(#) titi válasza andrasaranyos hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Csak nem biztos, hogy amit Ő az elkók furatainak gondol, az valóban az is...
Azért, mert pont az elkók alatt vannak azok a furatok, még nem biztos, hogy nem csak mezei átkötések...
Szóval előbb jó lenne, ha meggyőződne róla.
De ha nem vágta, hogy hol keresendő az SMD elkók lába, akkor nem biztos, hogy meg tudja állapítani, hogy mi a helyzet.
Következő: »»   4 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem