Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   499 / 2499
(#) J-O-E válasza gesa hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Hát meg elöztek de pont ezt akartam mondani, a festék réteg egy + műanyag és a szigetelő a végfokok alatt + ez a profil csatlakozik mégegy műanyag festéken keresztül a hűtőbordára nagyon sokat ront a hűtésen. Első tuning az lehetne hogy kicseréled az alu profilt. Ha igazán jót alkarsz olyan hűtőbordára aminek van eleve kialakítva ilyen profil, nem 2-3 csatlakozáson keresztül próbálod hűteni Pl. a mellékelt képen a bal alsó ilyen.

hutoborda.jpg
    
(#) szamóca válasza J-O-E hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Lehet nem is alu?
(#) J-O-E válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Azért az nagyobb mese hogy a 2x15W akár bulizni is jó a TDA1562 meg nincs 70w ezek a gyári adatok, agyártó szerint ennyi valószinű hogy nem egy erőmű de a megadott paraméterekhez "13-14V TÁP" ez tűnik a leg ideálisabbnak.
(#) J-O-E válasza szamóca hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Hát igen, ha vas akkor meg pláne csere.
Én már az egy csillámot is úgy rakom alá hogy a lehető leg vékonyabb és alu profilt még annó a QUAD-hoz sem használtam egybe hűtőborda és kész.
(#) csovalek válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Írd le az ic nevét.
Lehet megfontolom mivel azt írtad, hogy aksival is hajtható.
Az van, hogy nem nekem kell és akkor különböző ár ajánlatok szerint akarom csoportosítani teljesítmény szerint...
Eddig ezeket az icket néztem ki amik úgy elfogadhatóak:
TDA1557 2x22W
2X TDA7240 1x20W
TDA8560Q 2X40W (2ohm)
(#) fleta válasza J-O-E hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Lehet hogy kicsit túloztam volna a házibulival? Gyertek el hallgassátok meg.
Én zenélek, ismerem a teljesítményeket 50 wattos gitárerősítővel nyomom, igaz csöves saját készítés, és ez a hangerő elég egy nagyobb kulturterem zenekari viszonyok közötti hangosítására, tovább hangosítás nélkül.
Tehát tisztában vagyok a hangerővel, és a teljesítmény fogalmával.
24 volt kell 8 ohom hogy 70 watt legyen a teljesítmény. 4 ohom 17 volt. A gyártó által megadott adok 1 khz szinusz ra vonatkoznak általába, a gyakorlat mindég mást igazol. Nem is beszélve a torzításról.
Tényleg nem akarok kekeckedni, én már 30 éve építgetek, de nagyon sokan csak wattban tudnak gondolkodni.
(#) fleta válasza csovalek hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Az ic neve TDA7297
Ha kell adok nyák tervet is

Kép 013.jpg
    
(#) gesa hozzászólása Márc 28, 2010 /
 
Sziasztok !
1. A piros festékkel összekent L profil alumínium.
2. A Fetek és a tranzisztorok alatt nincs festék.
3. Csak ott festett ahol nem csatlakozik hozzá semmi.

Várom a további hozzászólásokat és véleményeket erről a cuccról,hogy mit lehetne kihozni belőle.
(#) fleta válasza gesa hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Kapcs rajzod van-e róla? Hány voltal hajtod?. Legalább a tranyók vagy a fetek tipusát add meg, ebből meg lehet sok mindent mondani
(#) Alkotó válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Pár évig én is dolgoztam discóban, úgy vélem nagyjából átlátom a hangosítási viszonyokat. Ha 50W elég volt a gitárodhoz, akkor az vagy egy nagyon magas hangú gitár, vagy egy nagyon kicsi kis kultúrterem. Vagy rendkívül visszafogott a közönség. A mély hangok "megmutatásához" (Disco szinten) kultúrház körülmények között inkább 500-1000W körül saccolnék. A színpadi monitorok szoktak 1-200W körüliek lenni.
Tehát a 15W az nagyon is kétséges!
(#) Alkotó válasza gesa hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
A felszerelt félvezetők alatt TALÁN nincs festve, de amit sárgával megjelöltem, számomra azt sugallja, hogy bizony ez be van festve mindenhol. (Merthogy ide is félvezetők csatlakoznának) így elégé kérdéses ez a mondat:
Idézet:
„Csak ott festett ahol nem csatlakozik hozzá semmi.”
(#) fleta válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
[OFF]Diszkó mélyhang, gyomorforgató 60-100Hz igen ahhoz kell a nagy teljesítmény. Az 50 watt gitárnak nagyon ideális, ugye a középhangzás, legkönnyebb ávinni, 100,1 dB-es hangfalallal. 4x12" Marshall 1960, hallottál már gitárt? Ja és csöves erősítő, soldano slo50 . Vagy marshall plexi, ami még mindég a legjobb a gitáralapok között!És CSAK 50 Wattos! Megint csask azt tudom mondani meg kell hallgatni. ha egy 400 nm-es terem kicsi, akkor csak ennyit tud .Nagyobb termekben, vagy szabadtéren már ki van minden mikrofonozva a PA-ra
Lásd AC/DC hangzás.
A diszkóban azért kell a nagy nagy hangerő, mert a fül négyzetesen hall, egy idő után a fülünkbe levő védelem leszabályoz, tehát halkabban hallunk. Ez ugye a zaj fájdalom határa felett van már. Buli közepe felé nekem is már közelebb kell mennem a hangfalhoz hogy halljam magam hol tartok.
(#) Bassmester válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Ez bizony úgy van ahogyan leírtad :yes:
A gitárosunk újabban egy 30-as Marshall-on nyomul a Fender Stage 1000-ese helyett, mert ezt legalább lehet kihajtva használni, halláskárosodás nélkül. Még PA nélkül is jócskán kihallatszik az öszhangból, tehát még ez is meg tud felelni a színpadon, nem hogy egy 50-es fej a 4x12"-es ládával, egyenként 100dB-es hangszórókkal. Az már brutális lehet
(#) fleta válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Ez lenne az, még nem használtam 3/4-ed hangerőnél nagyobb mesteren. Kisebb helyeken ezt a ládát használom 1936-os T-75-el töltve, ez is brutál.

PICT5503.JPG
    
(#) Bassmester válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Nagyon szép fej. Te csináltad? Ha igen, akkor Gratula!
Átnéznél ide ? Én is kombót tervezgetek és kérdeznék ezt-azt, ha nem gond.
(#) gesa válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Igazad van ahol bejelölted ott tényleg be van festve.
Ez csak próbaképpen van rajt.
A másik felét nem csináltam meg azért piros két külön panelra akarom.
Légyszi olyat mondjatok amit én még nem tudok.

A fetek irfp 260-ok tranyók mje 340-350.
+ - 50 V-al hajtom .
Én azt kérdeztem hogy mit lehet ebből kihozni vagy tuningolni illetve a hiba okát keresem de erre nem válaszol senki.

Köszi.
(#) david224 hozzászólása Márc 28, 2010 /
 
Sziasztok! Szerintetek egy optikai bemenettel rendelkező erősítő klasszisokkal szebben szól mint egy sima amibe beldugom az RCA-t? Még nem hallottam ilyen erősítőt.
(#) J-O-E válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Hát persze én sem kekeckedtem a TDA-k elég gyengék főleg ha csak 12-13v a betáp de a te 2x15w-os ajánlatodnál ez nagyobb teljesítményt kissebb torzítással adja le a TDA1562Q IC H-osztályu!
- Supply lift - áramkört tartalmaz, aminek segítségével a kimeneti feszültségcsúcsoknál a szükséges többletfeszültséget a tokhoz kapcsolt két darab nagykapacitású 4700µF kondenzátor biztosítja. Ezért javasoltam ezt akár mélyládához is elegendő a szufla benne, előszeretettel használják ahhoz is.
4-5 oldalal előrébb is volt egy ami 12V-ból hozza ki a maximumot :
(#672618)
(#) Alkotó válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Számomra megdöbbentő milyen szinten beszélsz mellé, miként kapcsolsz össze független dolgokat, és miként mondasz ki "bölcsességeket" csak azért, hogy igaznak tűnjön a tévedésed.
Az alapfeltevésed cáfoltam meg,
Idézet:
„Én most csináltam 2x15 wattot... Egy házibuliban is megállja a helyét...”

Ez a mondat butaság! És a gitáros téma, amit próbálsz hozzátenni, igazolva önmagad, egy egészen más kérdés, csak azért nyergeltél át oda, mert ahhoz már jobban találsz érveket.

Középtartományon (kb. 800-5000Hz) körül, jó hatásfokú hangszórón elég sok lehet 50W, ez igaz. De egy házibuli egyáltalán nem erről a sávszélességről szól, tehát a 15W-os IC-s erősítő nem hinném, hogy helyt tudna állni egy buliban.
(#) hangszoros válasza gesa hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Lehet jó.
Visszahajló rövidzárvédlem = Tartós zárlatot is bir. Feltahatőleg belápéskor csudákat produkál, ez nem tesz jót a hangnak
A BGW-el azonos kocepszio, ami igan jól szól, ha jóhangú a táp. A gyáriba szinta potolhatatlan a puffer annyira jó. Nem az értéke miatt! csak egy jobbhangú puferral találkoztam eddig
(#) hangszoros válasza fleta hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Ez a baromság
Miért kell bedöngölni a földbe a hangerővel ? ezért nem járok kocertekre, mer a f... kiváncsi, hogy beleverjenek a betonba
Az aktiv roodolást is ezért hagytam abba, anno a Geminis időkben. Az hogy a zenészek halláskárosult süketek az engem nem érdekel _magánügyük_ miért gondolják, hogy a közönség is az ?
A topikban maradva müszakilag: a Buli alatt felmelegszik minden . Trafónak nő az ellenása (kisebbteljesitmény ) a hongszoróé is szintén kisebb villany. + Pszihikailag a megszokás révén nagyobb elvárás
Azt nem értem, hogy egy tornatermi szalagavaton, miért kell 4 Marschallt felrakni,agyig csavarni csak a gitára, (Tátrai ) mikor egy AC 30 kiszól kilówattnyi motyóból. A teknikusnak meg elhúlik a haja, hogy próbál az énekkel utána menni.
Ennyire nem szar a Marschall
(#) gabikft válasza lapose hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Szija! Szerintem nyertél a TDA2050-es tippel! Ezer köszönet érte! Beszámolok majd arról hogy hogy sikerült.
(#) gesa válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Köszi a választ.

Kifejtenéd bővebben is?
Jó lenne hangosítás céljára vagy építsem meg a Pa300-at, vagy valamelyik nagyobb Nmos szériát?

Amit építettem azzal az a baj hogy a - ágban levő 100 uf/63 kondi elszáll valamiért. Tudsz segíteni ?
Vagy valaki más.
(#) Imi65 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Alkotónak abban vitathatatlanul igaza van, hogy egy mai házibulin nem olyan nagy probléma, ha a fiatalok nem értik egymás szavait. Fél óra után ez teljes csendben sem következne be az alkoholszint miatt. Én nem is tűrök meg ilyet a házamban, de már azt tapasztaltam, hogy 2X100W sem volt túlságosan sok a 12-13 éves korosztály számára sem egy 25nm-es helységben. Sajnos a gyerekek már "elmennek" a "brutalitás "irányába. Nem autó, amelyik nincs 300LE-s. Nem erősítő, amelyik nem 200-1000W-os.
A tervezők, gyártók, és a szórakoztatóipar nem tehet mást, mint kiszolgálja az igényeket.
Más kérdés, hogy a puszta számok sokszor elegek a megnyugváshoz. A nálam járt 17 éves fiú 2X20W-nak saccolta a 3,5W-os csövesemet. :nemtudom:
(#) doomkiller hozzászólása Márc 28, 2010 /
 
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy adott egy 2x26V -os trafó ami egy 2x80W os erősítőben volt. Erről szeretnék hajtani 2db TDA2050 erősítőt plussz egy TDA2050+BD911/BD912 erősítőt. Az lenne a kérdésem hogyha csak a trafó 1ik ágát egyenirányítanám + pufferelném, a másikra meg simán csak ráraknék egy 5w -os ellenállást, akkor nem mennének el a feszültségek, mivel csak a trafó egyik ágát terhelném jelentősen? Vagy esetleg tudnátok valami ötlelt adni, mert nekem csak +36V kell, -36V nem.
(#) Imi65 válasza doomkiller hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Minek az az ellenállás? Nem fog befolyásolni semmit, csak a hőt termelné!
(#) doomkiller válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Kösz a gyors válasz! Akkor nem mennének el a feszültségek, ha csak az egyik ágát terhelném?
(#) Imi65 válasza doomkiller hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Nem, ez nem olyan dolog. Tehetsz egyik oldalára egy diódahidat is, de Köbzoli rajza jobb megoldást ad, hisz csak 2 dióda kell a négy helyett, egyszer "veszik el" a nyitófeszültség, valamint egyenletesebben oszlik meg a melegedés a trafón (amíg az egyik tekercs dolgozik, a másik árammentes, és viszont).
(#) petemazi válasza doomkiller hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Párhuzamosan kötöd a szekundereket, és akkor dupla teljesítmény lesz kivehető 26 volton.
(#) Imi65 válasza petemazi hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Valószínű (az előző feladatköréből adódóan), hogy középmegcsapolásos a trafó, ez esetben - ha a szétválasztást nem tudja megnyugtatóan megoldani [ez valószínű, hogy így lesz], akkor ez nem járható út.
Következő: »»   499 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem