Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hozzá jutottunk egy kis házhoz (pontosabban még nem fizettük ki), és valószínű egyre többet fogunk ott tölteni, később talán oda is költözünk majd. Az internet vonallal kapcsolatban lenne kérdésem, olyan több szem többet lát típussal.
Milyen lehetőségek lennének egy kb pusztában, ahol még vezetékes áram sincs egyenlőre. A mobilinternetet nézegettem, de baromi drága és baromi lassú, meg mindegyik szolgáltatóról hallottam és olvastam ezt azt. Pro és kontra típussal is. És arra jutottam, hogy gyakorlatilag lutri, hogy ott épp működik-e ahova viszem, mert elmondások alapján megvételnél azt állítják, hogy itt meg ott megy és elviszik helyszínre, aztán ott meg már nem megy a lefedettség miatt. Milyen más alternatívák léteznek egyáltalán egy ilyen helyen?
Csak annyit tudok hozzáfűzni,hogy én vodkafont használok de semmi gond vele. Én viszont nem töltögetek le és így még a 4GB-os adatkorlátból is kijövök. Egyszer túlléptem de csak a sávszélességet korlátozták le. Az ár is korrekt. Tegyem hozzá az egész környék le van fedve. A sebeséggel hát amit igértek az megy is. Inkább a fogadó szerverekkel van baj főleg csúcsidőben néha ledob. Na de ez benne van a pakliban. Az enyém még tavaly volt akciós de nem bántam meg meg mert azóta sincs ilyen csomag. De aláfirkáztam 2 évet..
A mobil net próba kérdése. Ha tudsz telefonálni, akkor megy a net is. Ha kicsi a jel, érdemes az őskori jól bevált módszerekhez folyamodni, és antennát használni.
Én tavaly nyáron vodás akcióban vettem egy USB Stick-et, második netnek. Az 10e volt, és valamilyen mértékben (havi X GB forgalomig) ingyenes. Ha ezt túllépnéd, akkor kell forgalom után valamit fizetni. Tehát ha nem használod, vagy csak annyit használod, akkor semmibe nem kerül a továbbiakban. Nekem arra jó, hogy külső javításnál bárhol, bármilyen hibánál a saját notim ott van nettel, és ezáltal az otthoni saját gépemet is elérem.
A "semmi gond" az nem biztos, hogy ott is igaz, ahol hapro akarja használni!
Valódi mindenevő vagyok. Pilun át, az Italo disco-ig, pánsíp, néhány Sebestyén Márta, Trance, az ismertebb komolyzenei darabok, vagy bármi ami megtetszik jöhet.
Ha valaki beáll egy irányba, és számára csak az a magasztos mindenek feletti, hát lelke rajta. Én más vagyok, azt hallgatom amit szeretek, és nem azt amit elvárnak.(Bartókot pl. nem hallgatnék ha agyonütnének sem ) Idézet: „Tegyem hozzá az egész környék le van fedve.” Pont erről beszéltem. Nekem ugyanúgy munkaeszköz mint a forrasztópáka. Van benne ugye egy memóriakártya amin nekem minden rajta van. Ma már ritka az a hely ahol nincs PC. Internet hiányában csak be kell dugni ha valami mégis kell és hajrá. Idézet: „Sebestyén Márta” Na végre aki ezt is meghallgatja nemcsak a "centrifuga" DJ BUNKESZT.
Ez a megoldás érdekel, bár hihetetlen. Mi az, hogy valamilyen mértékben ingyenes? És mi az, hogy egyszer megveszed, és onnantól nem fizetsz érte semmit, csak ha túllépsz egy korlátot?
Ha ilyen létezik, vagyis létezik még akkor ez lenne a legtutibb módszer és az itthonit fel se mondanám, mert így simán tudnám fizetni a két netet Valamilyen műholdas megközelítés nem létezik, bár ahhoz kell az áram, és valószínű a kiépítése sem olcsó? Tehát a mobilinterneteken kívül milyen egyéb alternatívák léteznek még "pusztai" internet elérésre? szerk: egyébként nekem pannonom van, és ott 5-ből 4-es jelerősséget jelzett a telefon. És minden további nélkül tudtam telefonálni. Idézet: Nekem nincs túllépési díj és csengetek SMS-el együtt havi 4000-4800ft-ig. „Én viszont nem töltögetek le és így még a 4GB-os adatkorlátból is kijövök. Egyszer túlléptem de csak a sávszélességet korlátozták le.” Idézet: „.(Bartókot pl. nem hallgatnék ha agyonütnének sem )” Pedig nem árt meg, nem kell tőle félni. Persze az nem a háttér zörgésnek hallgatható fajta zene. Viszont ha leülsz csak zenét hallgatni, lehet hogy megszereted. (agyonütni sem fog senki.) :yes:
Az én mobil netem ( a T-Mobiltól) havi 2000 HUF, és 3G korlátja van, utána sávszélesség csökkenés.
Ha nincs DVD töltögetés, nemigen használod ki még ezt sem.
Sajnos vagy nem sajnos, nálam van töltögetés rendesen jelenleg, de valószínű le fogok szokni róla ha mobilinternet lesz. Havi 50Gb-ra tehető amit letöltök csak úgy, és mellett még a bóklászás.
Ha mobilinternet lesz akkor nincs letöltögetés csak olvasgatás. Arra meg egy ilyen is tök jó lenne ami neked van. Ha tudok olyat szerezni mint llaci56-nak akkor olyan lesz ha nem megy akkor ilyen a legolcsóbb ami neked van eddig, már csak a lefedettség a kérdéses. De mit jelent az, hogy 3G korlátja van?
Erre szoktam mondani a filmet nem letölteni kell hanem megvenni. Ugyanez igaz a zenére is. A mobilnet csak netre való "imélezni", plusz böngészni.
Idézet: „3G korlátja van, utána sávszélesség csökkenés.” Lekorlátoznak a sávszélességben de ezt már leirtam. Megy a net csak k.. lassú lesz. Magyarán ha túlléped az adatkorlátot akkor bellasítanak. Én átéltem sz.. ügy mert míg egy HE honlap feljött addig egy cigit elszívtam főleg csúcsidőben.
Érdekesen kevered a hangszert, előadót és stílust. (pánsíp, Sebestyén Márta, Italo disco...)
A zenében én is mindenevő vagyok, csak különválasztom a zenét és a zajt. A zenét nem elvárás, hanem minőség szerint ítélem meg. Nekem nem mindegy, hogy az énekes hangját a hangszalagja, vagy a hangtechnikus adja. Így Sebestyén Mártát összehasonlítani Gipsz Jakabbal számomra szentségtörés. Érzékeny a fülem a számítógépen kreált lármákra, és - bár a szintetizátort amióta létezik, nagyon szeretem, de - nem viselem el, ha minden hangszert szintetikus módon, (és pláne bitekből) állítanak elő. Bartókkal én is hadilábon állok, de létezik azért sok darabja, amit kimondottan kedvelek. (Sajnos a Trilógiát már nem tudom elvonatkoztatni a balettől, így ezeket a műveket ki nem állhatom. De lehet, hogy ha másképp ismerem meg, akkor még akár tetszett is volna...) Szívesen "nézek" zenei előadásokat (elsősorben parsze élőt!) akár videon is, de csak az unplugged -ot. Azokat a klippeket, ahol más történik mint amit a zenészek a zene érdekében tesznek, nem viselem el. Így a belinkelt klipped, - ahol úgy tesznek, miint akik zenélnek, - elég borzalmas volt számomra. Az egyik srác húzkodta az accordiont, de az nem szólt benne sehol.
Havi 3 G megy teljes sávszélességgel, ha átléped, akkor már csak korlátozott sávszélességgel ketyeg abban a hónapban. De nézegettem, mennyit "fogyasztunk" naponta (van napi, heti, havi, sőt éves statisztika). Kb 50-60M-t, több órás böngészéssel. A Jutub fogyasztott a legtöbbet, ez óránként kb 2-300M.
Tehát, ha a napi 100M adatforgalomhoz igazodsz, akkor böngészéshez bőven elegendő, nem akar az ember a 24 órából 24 órát a gép előtt úgysem tölteni. Persze, azért könnyen túl lehet lépni ezt a keretet, de a lányom meg sem közelíti, igaz fel lett "homályosítva", hogy a nagy fájlokat a vezetékes interneten keresztül kell letölteni, ami korlátlan. Végezetül nem vagyok nehéz helyzetben, mert ugyan a mobil netet nem lehet internet utalvánnyal fizetni, de a vezetékest, sőt a laptop havi törlesztését is tudom eben a formában rendezni (9690 HUF/hó), köszönhetően a munkahelyemnek.
Miért kellene megvenni egy filmet? Miért kellene egyáltalán megnézni?
Persze, aki virtuálisan szeret élni, az nézze... Én 5 percnél többet nem bírok ki egy filmből. (egy hónapban egyszer...)
Próbálj ki egy ilyet. Hátha szerencséd van. Nekem decemberben volt ilyen problémám. Aztán az lett a megoldás, hogy a lapit kitettem az ablakba. Pedig azt hittem, hogy a falunkban nem lesz Wifi. Szerencsém volt kettőt is találtam. Felváltva használom őket. Még nem tudom melyik kié eredetileg, de körbe kérdezgettem a szomszédokat és mindenki tagadta. Pedig felajánlottam volna, hogy beszállok az előfizetésébe. Így viszont nem kell korlátlanul van netem és ingyen. Persze nem mindenki ilyen szerencsés, de egy próbát megér.
Szerk.:Hopp a link majdnem lemaradt:Bővebben: Link
Majd akkor veszem meg a filmet, ha a fizetésemért ugyanannyit tudok vásárolni, mint egy német állampolgár.
Az árak - szerintem - egy szinten vannak. [OFF]Megélhetési bűnözés . Idézet: „Szívesen "nézek" zenei előadásokat (elsősorben parsze élőt!) akár videon is, de csak az unplugged -ot.” Gyere hozzánk amikor az úri romák a szomszédban elkezdenek NYIGNI. Azt hiszem erről az élvezetről simán lemondanál. Én zenéltem de ezt még én se bírom..
Ott a pont, 7-8 éve nem nézek TV-t, és a mozikat is kerülöm. Semmi közük legtöbbjének a valósághoz. Egyébként filmet én se töltöttem mostanában, talán 2-3 éve az utolsót (azt is .avi-ban).
Ha jól tudom, a voda 1 G (v. 1,5 G) -t ad, de ez teljesen ingyenes, vagyis egyszer kellett megvenni. Én is jó megoldásnak láttam arra, hogy legyen egy netem, ami nem kerül gyakorlatilag semmibe, de ha egy évben egyszer kell, akkor ott van.
Ha netán összeomlik a Tonlány, (volt már ilyen kábel átvágás,) és nem bírom a net nélkül, akkor lebattyogok a garázsba, kiveszem a notit, aztán avval bajlódom... Vagy pl. nyaralásnál... Idézet: „A Jutub fogyasztott a legtöbbet, ez óránként kb 2-300M” Nálunk ezt letiltottam. A nejem is agyalt emiatt: ott van a vejének a JUPISZI ott lehet nézegetni de az enyémen nem.
Akkor olyan vagy zenei ízlés terén, mint én. Nekem is jöhet minden, ami tetszik, műfaj nem számít. Két mániám van viszont, amiből nem engedek sosem, az egyik a Republic, (ezt csak egyedül, és meghatározott környezetben, meghatározott hardverrel vagyok hajlandó, tehát számítógép ne legyen a környéken), a másik meg az instrumentális zenék. Szeretem a szép, hangszer által kiadott hangokat, és nem szeretem, ha valami 'énekes' belevinnyog...
Pl. nagyon bejönnek Madonna régebbi számai, ha a banya nem vinnyog benne, mert a hangszerelésük szerintem kiváló...
Imi! Meg vagyok győződve arról, hogy a filmesek ma már egymásnak csinálják a filmeket. És ezzel qva jól elvannak.
A '30 -as években készültek a filmek, aztán már legfelejebb minden évre egy, ha jut...
Ezt az adatforgalom korlátot ismerem, évekig használtam havi 1Gb-ot. A legelső netem olyan volt még Baján. Be volt osztva, hogy napi X mennyiséget lehetett használni, és minden nap végén néztem, hogy most épp hol tart a forgalmazott adatmennyiség. Nálam is baromi lassú volt ha átléptem véletlen, sőt onnantól még többet is kellett fizetnem érte, a következő adat csomag árát.
Megváltás volt amikor korlátlan lett. Csak ezekkel a G-kkel nem tudok mit kezdeni, melyik mit jelent nem tudom. 1-G, 1,5G, 3G ezek valami net sebességet jelentenének? Valószínű első körben a llaci56 féle net után érdeklődök, ez hogy s mint létezik. Ha az nem jön be akkor próbálkozok egy pannonossal, annál is inkább mert a családban van pannonos mobilinternet, azt elvitetem oda, és megnézem hogy működik, ha sehogy akkor az kilőve és marad a t-online. |
Bejelentkezés
Hirdetés |