Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Igen mert a lézer 6x22 fokban sugároz, a led viszont körben.
rendben ezzel megnyugtattatok.
5410 és 5210 IR LED-ek sugárzásának mérése.
Kb tényleg azt tudják, amit az adatlap írt (szög és sugárzási teljesítmény egymáshoz képest) ![]() Ami számomra tanulságos, hogy kb 13-15 foknál egyforma jelerősséget sugároznak. Szerintem az optimális 5210 LED-ek használata, felét jobbra, másik felét balra 5-7 fokkal (kb 1mm) elfordítva Így vízszintes irányba is +/-20 fokban tud sugározni, ami már elfogadható érték Függőlegesen meg úgy jó ahogy van
Szuper! én is valami ilyesmire gondoltam.
szerinted úgy jó hogy függőlegesen lámpa mellé 1-1 et a rendszám alá 1 et?
Kb oszd fel az elejét 3 egyforma részre, és azoknak a közepébe tedd. De ahogy írod valószínűleg jó lesz,
A MOSFET-et meg kicserélem egy bikásra (IRLR3714ZPBF).
A SOT23 tokozású melegszik. kb fél perc alatt éri el azt a hőmérsékleet, hogy le kell vennem az újam, de nem kockáztatok. Egy LED sort elvisz, de a kettőnél már melegszik
aha.reméljük
Nem nézted a negatív tüskéket? Az én egyik verziómat ezért kellet átterveznem.
Hol ?
Mi volt a gond?
A fet meghajtó tápján 50v-os tüskék voltak, és melegedett mint az ördög.
Valami valahol volt, de jelentéktelen.
Nekem 5V stabilról megy a FET mehgajtó. Holnap mégegyszer megnézem. Egyébként mit csináltál vele?
Átterveztem a nyákot.+100nf kondik. Sokat segített.
A MIC4422 okozott még kisebb csalódást.
Ha 5V tápról kb 20nS-mal hajtottam meg, egészen kb 100nS-ig, akkor is 170nS-os jelet adott ki. Ha a táppal felmentem 12V fölé, akkor már a kb 20nS-ra 50nS-os jelet adott ki. Elvileg 4,5V-ról kellene mennie, de ez a része nem OK. Viszont a célnak megfelel
Nekem tantálkondik vannak. Viszont azt vettem észre, hogy kicsit melegednek. Lehet hogy ezért?
Bár az 5V oldalon van 100nF is
Én is válogattam egy darabig a fetet meg a meghajtót. Nekem ez vált be. Szerintem lednél nincs értelme 3-400 nsec alá menni, mert elvész a teljesítmény. Végül is a gun vevője is fotonokra fog kinyitni.
![]()
Az irf7413-at nem próbáltad. Adatlap alapján nem tűnik rossznak. Nem tudom honnan veszed ezeket a típusokat, én megmondom őszintén még nem is hallottam róluk.
![]() A tantálkondi melegedhet a negatív tüske miatt.
IRLR3714ZPBF a Farnelltől lehet rendelni
Én egy alkatrészbolton keresztül hozatom Ma beraktam a MIC4422 után és nagyon jó lett Katonás négyszögjelek jöttek ki. Holnap elkezdem a szinkronizált blokkoló építését is 16 bites PIC-kel Mi a véleményed, ha próbaképp egy IR LED-et rakok be és 10A-rel meghajtom kb 100nS impulzusszélességgel kb 200Hz-el?
Örülök neki hogy működik.
![]() Valószínűleg szegény led elhlálozik. ![]()
Ha egy-két alkatrészt akarsz rendelni, próbáld meg alktrészbplton keresztül
Elég jó kapcsolatom van a TME-vel. Gyakorlatilag szállítás nélkül kapok mindent.
tme.hu-ra gondolsz?
Lehet itt is kapni IRLR3714ZPBF tranyó nettó 223Ft-ért ! Viszont a TSHF3210 horror áron van, nettó 149Ft
Igen megtaláltam!
Mai első hozzászólásomhoz még írtam utólag, olvastad?
Én is utólag írtam.
![]() Ja a tshf-et a LOMEX-nél kell venni.
Egy kísérletet megér.
Egyszer érlünk ![]() No meg sikerült hálálba küldenem egy IRLML2402 SOT23-as tokozású MOSFET-et. Nagyon kényes a forrasztásra. Egy ellenállást cseréltem, ami a gatere ment. Nem bírta a meleget ![]() Már korábban is volt ilyen problémám vel. Egyébkén a jelenlegi blokkolómban jól megy meghajtó nélkül 220 ohmon keresztül jön a PIC-ről és viszonylag elég jó négyszögjelet csinál.
Nem csodálom, az adatlap szerint 0,54wattos. Rendesen meghajtod.
Nem a meghajtással vol a baj azt bírja és úgy még nem szállt el, hanem a forrsztásra nagyon, de nagypn érzékeny
Nekem mint már régebben írtam az smd forrasztással egyébként is problémám van, úgyhogy nem csodálkozom.
Én a kis méret miatt próbálgattam.
Szeretném még ezt a panelt is megfelezn ![]() Úgy néz ki, hogy ez nehéz lesz és mindenképp kell a DIP tokozásű FET. |
Bejelentkezés
Hirdetés |