Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ez már műhely: Ahogy látom oszcilloszkópszakértő vagy. Szép szakma, nehéz.
Közbe hozzám is költözött egy nagyobb pontosságú asztali multiméter.
Hát hogy a manóba ne:
balról jobbra: TV woblerscop TR-0813, táp 0-28V(sk), frekimérő 3.6 GHz (sk), VRM TR-1405, szkop Kikusui COM7200, HP8566, rajta négyszög generátor jelemelkedés 4 ns szkópok beállításához, EMG 1172 szignál. Az asztalon szétszedve felújítás alatt agy EMG 1556 4x250 MHz-es szkóp. A műszerekből is látszik, hogy inkább a magasabb frekik felé hajlok, de jöhet más is. Üdv.
Szeretem az ilyen száműzetéseket... Az ott hátul az asztalon csak nem egy RH adóvevő?
FT 757 és FT290 egy saját 144 MHz-es szintézeres és QRP végfok EL84-el.
Erről tudsz adatokat mondani? Hány digites, mit mér, milyen pontos...
Hát, irigyellek.... Ilyen műszerekkel nem gond a mérés... Nem kevés pénzed lehet benne. A HP spektrumanalizátorért már egy autót lehet kapni....
Van (volt) néhány cég ahol azt kérdezték, hogy hány kiló
Csak így szereztem semmi dokumentáció nélkül. Az internet se tudott benne segíteni. Eleve rossz volt, szerencsére nem volt nagy baja (egy tápot szűrő tantálkondi zárlatos lett a műveleti erősítő rengetegben).
Digitszám: 7,5 szegmensből áll a kijelzője(gyorsam mértem egyet a gyakorlatban) 40 voltnál 5digit(3 tizedes) hi-res modba 6 digit(4 tizedes) 12 voltnál 6 digit(4 tizede) hi-res modba 7 digit(5 tizedes) 150mV 6 digit(4 tizedes) hi-res modba 7 digit (5 tizedes) Nagy felbontású módban lassabban frissül a kijelzés. Két nagy fekete referenciamodul van benne, önmagát kalibrálja bekapcsoláskor és minden 10 percben menet közben is. Valahogyan lehet programozni is (ide igazán kéne gépkönyv). Egy értéket be lehet állítani 0-nak, így az ahoz képest levő eltérést mutatja.
Bárcsak tőlem kérdezne valaki ilyesmiket...
Na, az enyém csak 5 és 3/4 digites.
Szóval akkor a pontosságát nem tudod sajnos. És miket mér? Csak feszültséget, vagy áramot, ellenállást is? Netán valami mást?
Feszültség, áram, ellenállás. Az előbbi kettő egyen és váltó. Ahogy elnéztem nem mér nagy áramokat, talán max 10A. Továbbá van lehetőség négyvezetékes mérésre.
Akkor bk annyit tud mint az enyém.
Idézet: „Feszültség, áram, ellenállás. Az előbbi kettő egyen és váltó.” Hát nagyon gagyi lehet ha váltakozó ellenállást nem tud mérni.
Szép lassan megcsináltam az előlapokat, és a fiók fogantyúkat a "forrasztgatós" asztalomat kiegészítő tárolórészhez. Mellékeltem egy fotót, amin ez a rész éles, a többit meg igyekeztem elmosni egy kicsit, hogy jobban érvényesüljön az érintett rész.
Hmmm milyen alacsony a felbontás a műhelyedben
Csak részben műhely téma, inkább mérés.
A mellékelt fotón egy tranzisztorvizsgáló felület van, amit most csináltam. Ehhez nagyon hasonlót használok már hosszú évek óta. Annyiban más a mostani, hogy a "csúcsoknál" befűrészeltem, és szigetelő lapokat ragasztottam közé. Így még kevesebb figyelmet kell fordítani a lábak esetleges lecsúszására. A középső collektorra, még forrasztani kell egy 8mm magas tüskét, ami a TO3-hoz kell. Aki épít ilyesmit magának, tudom javasolni, bármilyen tokozás mérhető vele.
Nagyon tetszik! Gyöngyszem! Hogy oldod meg sima dmm hez a csatlakozást? Vagy van külön műszer rá? Sejtem hogy külön műszered van hozzá.
Ilyen bonyolult szerkezetet... Nem ismered a nyaloszkópot?
Ha jól tudom egyszerű volt oszcilloszkóphoz is egy régi rt ben..
A szikroszkóp tönkre teheti a tranyót.
Akkor leírom, hátha van még, aki nem ismeri. 1. A digi multit diófa vizsgálóba kapcsolod. 2. A vizsgált tranyó C - E között mérsz, - ha jó a tr. akkor szakadást. (Természetesen PNP v. NPN -nek megfelelően teszed a csúcsokat.) Most jön a nyalás! Nyald meg valamelyik ujjadat. (Én a matatót szoktam.) 3. A megnyalt ujjacskáddal érintsd meg (zárd össze) a C és B -t. Ha jó a tranyó, akkor a műszer vezetést mutat. Kis ügyességgel SMD (SOT23) tokozásra is használható.
Helló! Régebben (#401426 hozzászólás) tettem fel képeket a műhelyemről. Azóta több módosítás is történt, de végül beköltözött a lakásba. Mellékelve a kép. Várom a véleményeket.
Azt a száguldó klozetajtaját! Nagy spéci műhely!
Sziasztok! Most vásároltam egy szkópot gondoltam megmutatom. 30Mhz sávszélesség, két egymástól teljesen függetlenül is kezelhető időalap, külső-belső késleltetett indítási lehetőségek, stb...
A szkóp különlegessége, hogy a katódsugárcsöve 2 db elektronágyút és eltérítő rendszert tartalmaz, azaz nincs szükség Chop és Alt üzemmódokra, hogy két jelet egyszerre megfigyelhessünk. Most kalibráltam kifogástalanul működik lesz rajt egy kis külső szépítgetés majd Itt találtam a fórumon az apróhirdetések közt nagyon korrekt áron és korrekt embertől származik ki ilyen műszerek szervizelésével foglalkozik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |