Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   45 / 147
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

2 csar az eleje.hátuljába van a panel nagyon erős kétkomponens vagy műgyanta.de a forralt víz vagy a hőlégfűvő hallotnak volt a csók.
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Egy kicsit zavaros amit írtál.
Ha jól értem csavarral van összefogatva és műgyantával tömítve?
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

igen-igen.
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Még nem néztem, de mit várjak egy 30ns-os fet meghajtótól. Ha nagyon melegszik majd kicserélem.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

A 100ns/600ns hogyan értelmezed?
Hol méred ezt, a PIC, meghajtó, FET kimeneten, vagy vételnél a bemeneten?

A feten. 100nsec-ig világít aztán 600-ig nem. Csökkenteni akarom a minimális távolságot. Bár nem biztos, hogy ez segít.

Most tervezem a hátsó védelmet.
Oda csak kettőt tudok rakni, mert nem fér el több.

33x80x15-ös édesítőszeres dobozbe lesz beleépítve.
Ez pont befér a csomatartó fül alá. Csak a LED-es rész fog kilátszani.
Egy fejbe 20db TSHF5210 LED-del 10-10db 10 fokban elfordítva jobbra illetve balra.
A meghajtás 150/400nS-os lesz

Most érkezett el a rádiós csatlakozás előnye.
Csak a tápokat kell kivezetni.
Remélem a fémrész nem árnyékol akkorát, hogy ne érjen el a beltériig

Ha kész a terv, akkor az egész megy gyártásba.
Remélhetőleg ez már a végleges verzió lesz

Jó terv. A ledek meghajtását két csoportban(5-5) tervezed, vagy 1 fettel hajtasz 10-et. Én jobban aggódok a nagy impulzussűrűség miatt. Az a tapasztalatom, hogy minél jobban emelem a frekit annál több probléma jön elő.
Úgy mint melegedés +olyan impulzusok amik csak a mesébe vannak, és egyszerűen szinte lehetetlen megszüntetni őket. Na megyek ebédelni. Boldog húsvétot mindenkinek.

1 FET-tel 4x5 LED-et

Ezt nem gondolod komolyan.

Itt jön elő a soros LED-ek előnye: Csúcsban ez kb 1, 1,5A-t jelent!
(#) jefflynn hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Sziasztok,
most találtam meg a fórumot, és gyorsan végigolvastam az egész topicot. Eddig az indexest olvastam de ott kicsit más szempontból járják körül a témát. Ott írták hozzáértők azt is, hogy a lézerdiódás blokkolók jobbak, mert JTG védelmet (főleg hátsó mérésnél) csak azokkal lehet csinálni, mert a ledes blokkolók közeli méréseknél nem hatékonyak. Itt viszont azt látom hogy Ti ledes blokkolót csináltatok, és azt is írta valaki hogy nem számít a lézerdióda nagyobb teljesítménye. Akkor most mi az igazság, lehet JTG ledes blokkoló is? Tényleg jobb a lézeres?
(#) Home Made Jammer válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Szia. ezt szerintem neked kell eldöntened, de ide teszek egy képet könnyítésnek. Ezt az indexes "szakértők" mérték, én nem tudom megmagyarázni. A két mérés között 1 hónap különbség van. Valószínűleg az a jó blokkoló amit éppen árulnak.

JTG.JPG

Azért először teszteld mielőtt pcb-t gyártasz!
(#) jefflynn válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Nem tudom a képen mit kellene látnom, illetve mit nem értesz, nekem erről az jön le hogy a ledes Blinder nagyon szépen teljesít, de nem olyan jól mint a lézeres készülékek. Természetesen nem tudom, hogy a mérés "tisztességes" volt-e, vagy a saját üzleti érdekeiknek megfelelően manipulált adatokat közöltek. Vagy arra gondolsz hogy a későbbi mérésen (az alsó képen) a blinder rosszabbul teljesített ugyanazon mérők ellen? Sok oka lehet, pl másik autó, másik kezelő, másképpen lett felszerelve a cucc, vagy éppen lézeres blokkolót akarnak eladni... Engem a kérdés leginkább műszaki szempontból érdekelne, mivel villamosmérnök lennék, és lehet hogy belevágok egy ilyen házi blokkoló építésébe. Van gyakorlatom hw és sw fejlesztésben Pic-ekkel, mostanság a 16 bitesekkel is. Nem is igazából a "bolti" készülékek magas ára miatt csinálnék sajátot, inkább csak azt hiszem, hogy közel az idő amikor betiltják a blokkolókat, és a saját, az autóra szabott készüléket könnyebb lesz tökéletesen rejtve felszerelni mint pl a LI fejeket szétszedve, vagy pl valamilyen rejtő mechanikát gyártani. Egyébként itt is írta valaki (lehet hogy te, nem emlékszem pontosan) hogy a saját készüléke közelről nem blokkol, kb 60 méteren belül mérhető, és az impulzus szám növelésével próbálkozik. Kíváncsi vagyok az eredményre
(#) Home Made Jammer válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Ez Treshold írta, de ha olvastad akkor tudod, hogy mindössze 1 fej és abban 5 led volt amit tesztelt. Természetesen előfordulhatna, hogy a mérő pont az időrésben mér, de ezért választunk ilyen blokkoló frekvenciákat. Ha több fej van fent akkor , mivel a fejek eltolt fázisban indulnak az időrés még kisebb lesz. Szerintem egyébként ha egy blokkoló csak 5 másodperccel növeli a fékezése rendelkezésre álló időt az már bőven elég. Legalább is nekem. Én személy szerint pont azért fogtam blokkoló építésbe, mert a gyári blokkolók ára a szabad rablás kategóriába tartozik, ráadásul érdekelt a műszaki megoldás is. Örülök hogy idetaláltál minden építő javaslatot szívesen fogadunk.
(#) treshold válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Üdv a fedélzeten.

Én nem szállok vitába, hogy lehet-e ledessel JTG-t csinálni vagy nem. Majd megépítjük, és kipróbáljuk.

Aztán vagy sikerül, vagy nem.

Bár láttam több ledes blokkolóról első és hátsó méréseket, ahol végig blokkolták a mérőt.
Persze lehet, hogy az egyik mérőt igen, de a másik típusnál már megbukott volna.

Mindenesetre a mienk más elven működik, mint a gyári, igaz ennek hátránya, hogy kifejezetten a hazai terepre készül, mert itt nem tilos és az itteni műszerek nem jeleznek jam kódot.

OK

Ma volt egy tesztem SCS101-gyel Magyarszéken.
Állványröl kézi mérés.
Csak detektor üzemmódot használtam, mert két rendőr volt és nem akartam, hogy Izzókészlet, EÜ doboz stb miatt megállítsanak.

Kb 200m-ről futottam neki . A kütyüm egyből megszólalt, de a 2db BLS fej, csak kb 1,5 másodperc műlva jelzet!!!
A két fej a rendszám alatt jobb és baloldalt van, egymástól kb 70cm-re, míg a saját középen a rendszám feltt kb 15cm-re.

Zsír! Tehát kell a három fej. Ezek szerint megmértek volna? Mármint csak a gyárival.

Igen, szerintem is minimum 3 fej kell

Nem 103-as volt? 101-ből elég kevés van.

Tuti 101
A 103-asra a BLS-em meg sem mukkant volna

Nálam volt egy, ha ugyanarról beszélünk, az jelezte a 103-ast. Volt rajta sárga csík? Mármint a mérőn.

Nem volt, direkt néztem.
Ezzel a mérővel már korábban is mértek ugyanezen a helyen

Ami nálad volt az mikor lett véve?

Nem tudom pontosan mert az egyik haveromé de szerintem egy éven belül. Ok akkor 101.

Az újak tudják, az enyém közel 3 éves
Azért vettem, hogy tudjam, mikor lőnek, mikor nem

Viszont az eszembe jutott, hogy a bls-valóban később szólal meg, szerintem késleltetés van benne.

igen de csak kb 0,3 másodperc

Passz. Mostanában nem foglalkoztam vele.

Edyébként érdekes egy hely.
Szépen cammognak 40-nel a trafi miatt, aztán ha valakinek eldurran az agya és beelőz 70-nel, azt már szedik is ki a sorból
Következő: »»   45 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem