Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Most látom csak, hogy ilyesmi sziréna erősítőm nekem is van (legalábbis pár éve még megvolt).
Hangszórót nem adtak hozzá Gyerekkoromban kaptam párat (5-6 db, ha jól emlékszem), aztán szétszedtem őket (most lehet anyázni ), de talán még van egészben is. Majd megnézem. Pesten valahol egy kis garázsban javították ezeket, a fater sokszor vitt magával, amikor ment oda.
Hálás köszönetem valamennyi "sziréna-őrült" ( ) fórumtárs nevében a rajzokért és a leírásért!!!!
Ha esetleg megtalálnál egyet, és lehotóznád benne a trafót, azért külön hálás lennék! (Ha meg netán többet, és hajlandó volnál "bizniszelni" is, akkor... Bele se merek gondolni!!!! )
Sziasztok. Kicsit megkésve a presston belseje
Hacsak el nem romlott akkor biztosan szól mivel ez a gyári kivitele...
Az enyém is így néz ki belülről...
Még nem kaptam uj nyomógomb váltósort, ki kell cserélni mert potyogtak belőle a reteszelő rugók, igy neki sem álltam.
Az enyémben működött szerencsére,de egy gombsapka cserét azért végrehajtottam rajta,mert az eredeti gombok rendesen elsárgultak.
Viszont a főkapcsolóját nem tudtam lecserélni mert azt nem kaptam sehol. Egyébként ilyen ISOSTAT nyomógombok vannak a BRG FM301 kezelőkben is (pl.)
Köszi a tippet, talán tudok kapcsolósort szerezni. (rádióamatör vagy , hogy ismered az FM301.et, vagy ezeket javitottad ?)
Igen én is amatőr vagyok,de asszem privátban már tisztáztuk is
Ezért is mertem megemlíteni az FM301-et,mivel az amatőrök általában ismerik. 73esDX
MEGVANNAK A KÉPEK FRENKYE!!! ( A SZIRÉNA ) DE 6MP-ES KÉPEK ÉS MAX MÉLBE TOM ELKÜLDENI VAGY HA LEKICSINYÍTEM.... 2,5MEGA/KÉP
OK, írok privit! Köszi!
Sziasztok!
Csak a pontosság kedvéért: Az az Elektris féle hangsugárzó nem tud 150W-ot, csak 50-et. Rá is van írva...
JAH baszus, én is úgy emlékeztem hogy 150W-os mivel az enyémen nem volt rajta és látva a másikat rájöttem én is hogy "csak" 50W de aki hallot már ilyet pl zárt térben az tudja hogy mi az az 50W..... elviselhetetlen 3mp-en belül...
Tudom, nekem is van itthon egy ilyen hangsugárzó
Meg egy Eriston 150 ami hajtja
És rajzod nincs esetleg az Eristonhoz???
Sajna egyenlőre még nincs, de rajta vagyok az ügyön. Az eriston házi elkészítésének a 2db trafó a fő akadálya
A régebbi fajta szirénapanelt is el lehet házilag készíteni. Az újat már bajos, mert az Air Horn hangot a 3 szabvány szirénahanggal (Hi-Lo, Yelp, Wail) egy 16C621A tip. PIC tárolja. Na ezt kellene feltörni
Sziasztok!
Összeraktam ezt a kapcsolást, amit csatoltam. A 4 hangból kettő nagyon jó, tényleg hasonlít a rendőrségi fényhidak hangjához, a másik kettő nem igazán. Sajna nem elég hangos a cucc Nem gondolok nagy dologra, annyit szeretnék, hogy 9V-os elemről és egy 8 ohm 0,5W-os hangszórót hajtva elérje egy üvöltő kisrádió hangját. Nyilván ehhez kell egy 78L03 fesz. stab ic, idáig tiszta. A végtranzisztornál akadtam el, beraktam nagyobbat, darlingtont, stb, de nem lett hangosabb és mindig melegedett... valamit biztos nem csináltam jól. Nincs meg esetleg valakinek a bajielektronikás kitt kapcsolási rajza? Megköszönném! Esetleg kiegészítenétek, milyen alkatrészt tegyek bele? Köszönöm!
A hangszórónak azt a felét ami a + on van azt ne a stab 3v jára kösd, hanme a stab bementére a 9v ra.
És máris hangosabb lesz...Bár lehet akkkor a soros ellenállást változtatni kell.
Igen, ezzel kezdtem Nem változott szinte semmit. Aztán kivettem a soros ellenállást és még mindig szinte nulla. Betettem egy BC517 darlingtont, az se tett csodát, de legalább melegedett
Ehh, nem nagyon értek a tranyó méretezéshez, az a baj...
Hi!
Én egy ilyet épitettem meg: http://www.delphiforum.hu/kapcsrajzok/index.php?dir=N%E9gyhang%FA+s...9na%2F Ez tud 4 féle hangot. NYÁK rajz is van hozzá. Peti
Aha, ugyanaz az ic... köszi szépen, le is mentettem a végfok megoldását
sziasztok, van nekem egy 6-16v -ig kis piezó sziréna kürt, és kelene hózzá egy frankó sziréna kapcsolás. viszonylag kevés alkatrészböl, ha lehet rendörségi
Sziasztok!
Szirénához a dallam létrehozása, nem probléma. Végfok már nehezebb ügy. A rendőrségi, tűzoltósági szirénákba a végfok trafót hajt meg. Van erről valakinek valami infója, méretezési tippje? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |