Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   52 / 227
(#) Hodinka válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Egyébként mi célja volt ezzel?
(#) _BiG_ válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Kicsik párhuzamosan? Na ne. Nem működne.
A végfok 100kW-os csővel ment. És mint említém, ilyen 20kW-os volt az előerősítője.

A cél is adott: rádióadó

Üdv!
(#) Hodinka válasza _BiG_ hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Idézet:
„A cél is adott: rádióadó”

Jó,oké,gondoltam hogy valami nagyteljesItményű adó berendezésről van szó,csak azt nem,hogy pontosan mire is használta (netán saját rádiócsatornát hozott létre,vagy épp a meglévőket zavarta vele,esetleg házi "NASA" csillagvizsgálóként üzemeltette),amúgy meg mindegy lényegtelen,csak gondoltam rákérdek,ha már szóba hoztad.
Üdv!
(#) _BiG_ válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Én se tudok többet... De ha belegondolsz, akkor egy amatőr is lehetett, aki jó messze akart forgalmazni. Abban a nagy országban kellhet is

Üdv!
(#) gabrinator válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Hali , hát nemtudom , már átnezegettem az elozo oldalakat egy párszor , de nemjutok semmire , szerintem vagy valami tranyo rossz , vagy vmizárlat van valahol vagy nemistudom mi lehet ...ez a tesla már kuka . De tegnap csináltam egy uj nyákot , bele is cineztem mindent , raktam ra egy masszivabb hutest , meg ez már nem forditott + szerintem ez sokkaljobban sikerult , mint a masik , csak annyi hogy amikor kiakartam szedni a regibol a zenert , az eltort , es nincs is nalam hasonlo parameterekkel rendelkezo darab .. de majd meg este szetkapok par cuccost , hatha talalaok benne 1 et.
Pár kép :
(#) gabrinator válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Na találtam ilyen , BZX55C12 , BZX55F33 , tipusu zener diodakat , ha igy sorbakotnem a 33 es a 12 voltosat , akkor az ugy jol mukodne ?
(#) pimi9 válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Igen jól, ha sorbakötöd akkor kapsz egy 45V-os zénert.
(#) Hodinka válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Szervusz!
Működhet,de nem túlzottan ajánlott az áramelosztás miatt(később gondjaid lehetnek vele),egy-két próbát mondjuk kibIrhat a dolog,de szerezned kellesz bele megfelelőt.
Üdv!

Hát csak azert kerdeztem h igy mukodne e , mert jolettvolna megnezni h mukodik e már a dolog , de mostse akar menni nemtudom mi lehet már a baja , L1-L2 t mar felcsereltem , tranzisztorok diodak tuti jok , meg jol is vannak bekotve (legalabbis ahogy eddig atneztem oket...)Neked nincs valami otleted , h mit nezek be orokke ? Szerintem a trafoval van a baj , vagy csak valamit nemveszek eszre . Hát de mindenesetre remenykedek , hogy valamikor sikerül mukodesre birni a szerkezetet
(#) Hodinka válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Félvezetők biztos rendben vannak FET-ek,diódák,D8-D12 megfelelő polaritással vannak beültetve,a vezetősávok nem érnek össze sehol?
Egyébként a tápegység hogyan viselkedik,nem jelez zárlatot?

hát a táp az egy akksi , 16,5V 1A , a benne tarolt energia jelenleg , lehet hogy ez a baj ? ( amugy olyan 10 amper van benne csak raktam meg kozbe egy ellenalast . A polaritasok rendben vannak , még megnezem , hogy primer , és szekunder nélkul merre vándorol/nem vándorol benne az aram .
(#) Hodinka válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Trafó(TR1)most milyen van benne,kb 4000AL számura van szügség.
(#) gabrinator válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

hát éppen ez az , nemtudom az al számát :S , egy ilyen ferritgyuru kb 1 centi atmeroju es 15/28 a menetek száma ( már nem fert ra a maradek ketto...

1cm? annak kb 2000(AL)a fajlagos induktivitása ha jól saccolom,sz.ntem tegyél össze kettőt az pont 4000 lesz,amúgy meg biztosan ferrit,nem porvas gyűrű?
(#) gabrinator válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Nagy ujsag van , a biztositek rosszul volt becinezve , megcsinaltam , es most , mar van valami eletjel mar van vmi pulzusa neki :d , nah de komolyan na , kattogo hangok jonnek , ez mar jo jel nem ?
aha , ferrit

Szikra van valamilyen?

hát igen , az még nincs , de én már ennek is orulok xD
megyek vlhogy megcsinalom , hogy jo legyen az osszekottetes a szekunderrel , hatha ottvan vmi gond .. am most nincs rajta tetokapacitas , elvileg igy is kellene neki szikrazni nem ?

Kisülések lesznek tető nélkül is persze.

ááá voltak szikrák , nemsemmi , sikerult megcsinalni , fohh koszi mindent
mondjuk igaz h most megint nem megy xD , de legalabb ment .. , mi romolhatott most igy el hirtelen ?
(#) gabrinator válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Lehet hogy valami fet kiment , vagy valami más meghibasodott ic v vlmi ? Ez már vicc h ilyen kozel voltam a célhoz , aztán megint annyi , indulhatok szinte a nullarol :S

Igy most kicsit nehéz nekem válaszolgatni a kérdéseidre,ugyanis nem tudom és nem látom pontosan amit csinálsz,baja lehet 1000 is akár,valószInüleg megint v.mi kontakthiba(nézd át mégegyszer),de sokat ne nagyon játszadozz vele árnyékolatlanul mert a félvezetők bánhattják.
Üdv!

pff en nemtudom , ugylatszik megint van hang , lassan aztan elindul megint a szikra is remelem , de azt eszrevettem , h amit vettem ilyen zold csatlakozok, hát nemernek sokat , eleg roszz benuk a kontaktus ..

Hát akkor a biztosItékot kösd át,cserébe használhatsz védelemként v.mi erősebb 12V-os lámpát próbaképp.

hát , megint kontakt hiba volt .. :S de mar tudom h hol jelentkezik .. ( szekunder oszekottetés) nah kosz mindent , joccakat en mar meek aludni
csa

Nincs mit,örülök hogy segIthettem.
(#) belganarancs válasza gabrinator hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Na,valami fejlemény?

Holnap megyek a csöves teslám MOTjaiért,ha azok is megvannak,elkezdem összerakni a szerkezetet..
(#) Hodinka válasza belganarancs hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Idézet:
„Holnap megyek a csöves teslám MOTjaiért”

Hú-ha! Mi ez a többesszám?Úgy néz ki ebből v.mi nagy lesz. Milyen csővel akarod hajtani?
Üdv!
(#) BULL1988 hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Sziasztok!

Jutott idő a tekercsre és befejeztem, az ict kicseréltem, de aztán megint nem ment.... Kiderült, hogy az új primer valahol el volt szakadva, pedig vagy 2 milis a vezeték.... De végül csak sikerült összehozni. most a probléma már teljesen más típusú. A gond az, hogyha a tetőkapacitást rárakom (ami egy befőttes üveg teteje, lekaparva róla az összes festék, illetve hozzáforrasztom a szekunder kivezetését) csak búg és csak egy kis szikrát ad, ha a csavarhúzót közelítem.... Nem tudom miért van... Ha meg leszedem, akkor tökéletes, csak hát nem szép annyira meg szerintem nem is nagy a szikra... Kb olyan 3-4 centis. Most egy csavarhoz van rögzítve a vezeték és így jól megy, de mindenképpen szeretnék valamit kezdeni vele...

Üdv: Pisti
(#) BULL1988 hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Illetve még annyi, hogy mekkora feszültséget állít elő egy ilyen mini tesla? Csak úgy kíváncsiságból...

A primernek hol kell lennie a szekunderhez viszonyítva?

(sikerült 4 centire feltornásznom az ívhosszt)
(#) belganarancs válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Szia!

Nem lesz olyan nagy,inkább csak nehéz A csövem GU-81M,valószínűleg az egyik MOT csak ballaszt lesz..

Üdv!
Következő: »»   52 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem