Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Végül is még érdekes is, hogy ilyen cirádás a széle. Bajt nem okoz, még az is lehet, hogy jobban mennek rajta az elektronok!
Én azt vettem észre , hogy ha a Grid -et alapértelmezettre állítom akkor nem cakkoz az Eagle
csak ha finomabbra állítom .
Helló Mindenkinek.
Elnézést, hogy újra szólok. Én is át állítottam 600 dpi re a képi mentést (eagle-ben) Annyit értem el vele, hogy a kép mérete hatalmas lett, Word-ben visszaméreteztem. (több nyákot montíroztam össze). És akkor is cirádás volt. Köszönettel.
Sziasztok! Mindenesetre érdekes ha egy új 1200 Dpi-t tudó nyomtató rosszabbat produkál mint az én 12 éves HP6L nyomtatóm miről mindenki le akart beszélni (vannak bajai a lapadaglóval ez tény) de nem bántam meg. Szóval ha nem úgy nyomja a saját tesztlapját sem ,hogy kell és még van rá jótállás akkor az NEM APRÓ HIBA EGY 1200DPI NYOMTATÓNÁL! Teccik érteni az 1200DPI sokkal jobb mint a 600 és nincs köze ilyen torz hullámokhoz! Lehet az egész széria hibás de az a gyártó dolga! Mezei emberke nem foglalkozik vele ha szöveget nyomtat de ha igen akkor sem viszi vissza ha olvasható! De ugye vannak műszaki paraméterek és értékek a leírásban ha ezt nem képes a nyomtató előállítani akkor nem üzemszerűen működik! Mi itt küzdünk egy profi minőségű nyáknyomattal azt egy méregdrága nyomtató nem tud kinyomni egy normális egyenes vonalat Hozzáteszem nem egy képen láttam ezt! Ez nem kompromisszum ha valamiért fizet az ember!
Nem tudom Sendi... képben vagy-e?
600-is nyomtatónak 600DPI-ben kell lementeni. Nagy méretű lesz? Hát ez a cél. Minél részletesebb legyen. Átméretezted Wordben? Mondanám, hogy áll a szőr a hátamon, de ott nincs.. A word nem erre való. Nem kell átméretezni. Ok értem én, hogy nem mindenki teheti meg, hogy vesz PhotoShopot, de van elég alternatív program.. na meg olcsóbb mint word(office) Nekem van PHCS3, meg CorelDraw, meg Eagle, de nincs Office... csak OpenOffice3 Javaslom, hogy mentsd 600 DPI monocrome, és valamelyik grafikus! progival inverzelés-tükrözés-méretrevágás-klónozás után mehet ki a nyomtatóra 600DPI-ben Ezt minden nyomtató tudja mamár.
Szia!
Én az Irfanview-et használom, a képet bmp formátumban mentem monokrómként. Előtte állítsd be a felbontást 600 dpi-re. Az irfanba behívod, kép->negatív készítés. Ha bottom oldal, úgy jó ahogy van, top oldalnál kép->vízszintes tükrözés, ha kell méretre vágod, elmented, nyomtatod. Ha szöveget akarsz rá írni, a top-ra írva olvasható, a bottom-ra írva tükörírás lesz, ez így a jó. A top-ot úgyis tükrözni kell nyomtatás előtt. Ha többet akarsz nyomtatni egy lapra, a worddel megteheted, de nem szabad átméretezni a képeket! Ha nem fér el a lap szélességében, akkor ne hívd be a wordbe, irfanviewből nyomtatásnál a fekvő papírt választod és kész.
Arról már nem is teszek említést, hogy részletesen leírtam a hogyant, és ingyenes programokat linkeltem, amikkel tökéletesen lehet dolgozni. Csak keresni, olvasni kéne, de én már feladtam!
Hello!
Lassan elkészül az én "berendezésem" is. Az kérdezném, hogy mi okozhatja hogy az átlaminált festéket viszonylag könnyen le lehet kaparni ? Nincs megfelelő nyomás vagy nem jó a hőfok, melyik lehet inkább? (gyári HP tonerral nyomtatva)
Szia, én már írtam, hogy az én ml-1640-em nem cakkoz, a gyári cd-n kapott drivert használom, 1200 dpi-n nyomtatom a nyákrajzokat, sprint layout5-ből direktbe. Már korábban feltöltöttem egy másik topikba egy régi firmware-t, próbáld ki azzal, ettől még nem ugrik a garid.
Sok szerencsét, üdv István Ebben a hozzászólásban találod a cuccokat
Szia! Próbáld meg az előmaratást vaskloridos oldatban! Olvass vissza a topicban én csak úgy csinálom nagyon bevált!
Ki van otthon hőálló ragasztók területén?
Azon gondolkodtam, hogy ha hőálló ragasztót és a forrasztópasztát összekeverjük, nem tudunk e ilyennel furatgalvanizálást csinálni?
Szereztem vezető ragasztót.
Kinyomod és ha megszárad vezeti az áramot. De nem Prómáltam 2 oldalas panelnél átkötést csinálni, használhatattlan. Folyik öszzevissza mint pl olaj (sokkal kevésbé viszkozusos, mint technoikol) És nekem a két oldalt nem kötötte össze, pedig ráfolyattam forszemekre... drága is...
Helló mindenkinek.
Köszönöm a tanácsokat. Kifogom próbálni őket. Köszönettel
Helló Mindenkinek.
Újra én lennék. A következő a kérdésem: Ha Word-ben van egy kép, és azt a sarkánál fogva kisebbre, vagy nagyobbra veszem (húzom) , akkor változik a felbontása? Én úgy érzem, hogy nem. Mert, hogy én így csináltam az "átméretezést" Egyébként a tényleges átméretezést, tükrözést, stb a ACDsee vel csinálom. Köszönettel.
Sziasztok, nem tudom, hogy idevaló-e a kérdés, de mivel lehet megnyitni a LAY fájlokat?
Szia!
Nem a felbontással lesz baj, hanem a méretekkel! Ha kisebbre veszed az alkatrészlábak közelebb lesznek egymáshoz, ha nagyobbra akkor távolabb. Egy százlábú ic-nél nem éppen nyerő .
Üdv!
Sprint layout programmal. A vele foglalkozó topik: Bővebben: Link Van külön nézegető, ahonnan tudsz nyomtatni, és külön program, amivel szerkeszteni is lehet.
Segítséget kérnék, hogy meg tudjam nyitni a következő kiterjesztésű fájlokat:
*.sch; *.brd; *.lbr Köszönöm szépen a segítséget.
Töltsd le az eagle-t vagy told át én át konvertálom pdf-be , a skype címem a profilomban
Köszi. Sikerült.
Hello
Kérdezni szeretnék tőled néhány dolgot. Az Octamexes lötstopp fólia az negatív? Vagy pozitív az is mint ez a kék amit szereztél? Ennél az marad meg előhíváskor, amit nem ért fény? Másik kérdés. Hol van pontosan az a cég Kispesten, ahol 19. ker. Vak Bottyán u. 30-32. ? Kit kell ott keresni? Vagy hogy megy a dolog? Ha pendrive-on ha odaviszem a pdf-eket, akkor úgy ok? Holnap meg próbálok odajutni most már tényleg.
Küld el emailban, mert akkor mire odamész addigra kész is van.
Igen az octamexes lötstop is negatív, de vigyázz, mert a lötstopnál nem negatív film kell hanem a lötrétegről egy sima film, hisz az a lényeg, hogy mindenhol "beégjen" az uv-től a fólia kivéve a forrszemeknél, tehát a forrszemek maradnak feketék. Ezt gyakran megszívtam az elején. Nehéz megszokni, hogy egy negatív filmet igazából pozitív nyomattal kell levilágítani. nyomda
Értem.
Csináltam egy Móricka rajzot, hogy hogy lenne jó szerintem a lötstopp maszk. Nézzél rá légyszi, hogy így gondoltad-e.
igen ilyen, illetve arra még figyelj, hogy írd meg nekik, melyik legyen az emulziós rétegen, mert az a réteg az aminek rajta kell lenni a nyákon, és akkor a fólia vastagsága nem játszik szerepet.
Ehhez a topot tükrözve kell kirakni, a bottomot simán, és csinálj eagle-val egy szöveget, amin az van pl. hogy "az emulziós réteg felől ez a szöveg olvasható legyen" és ezt tedd rá minden pdf oldalra, magarán ebből a szövegből is csinálj egy pdf-et és ezt a pdf-et fel tudod használni bármikor. Azért kell ezt a szöveget eagle-ből megcsinálni, mert annak az inverz ps illetve sima ps generálója két színű ps-t csinál amiből kétszínű pdf lesz, és egyszer morogtak, mert a pdf editorral tettem rá a szöveget (ott gépeltem be) és az meg true color szöveget rakott be (hiába volt fekete a szöveg) és elrontotta a kétszínű pdf-et, és nekik kellett valamit matyálni. Persze megcsinálják, csak 360 forintért még dolgoztatni is őket...
Sziasztok! Remélem, jó helyre írok.
NYÁK levilágítót szeretnék építeni, és a különböző megoldások között nézelődök. Valami egyszerű és nagyszerű megoldást szeretnék csinálni, mely már bevált. Ha ilyen LED-ek lennének a készülékben, akkor működne a levilágítás? POSITIV 20-al fújnám le. Csövekkel érdemesebb lenne? Szeretnék kezdésnek valami olcsóbb megoldást, de a leglényegesebb, hogy jó legyen. Ha 200X200as panelt le tudok vele világítani, az már tökéletes, nekem. (Egyenlőre) Előre is köszönöm a tanácsokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |