Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Semmi különös csak a 103-miat kérdezem?
Ahogy számolom nem is kellene ekkora kondi.
Nem, inkább az a lényeg, hogy minnél kisebb legyen a soros ellenállása
Azt mondod, hogy a nagyobb kapacitásúnak kisebb?
Van ilyen jellegű arányosság is, de sok különböző ESR-rel rendelkező kondi van
Ilyen szempont alapján még soha sem válogattam.
![]()
megvannak a blinder ledjeid csak nem tudom jól lefotozni.5410 re HASONLÍT.8DB.
amit írtál blindert amit szétszettél az sorozatimpulzust adott.nem volt szinkronos vagy igen?
Nem szinkronos volt. Simán sorozat impulzust adott.
valojában azt csináltuk meg vagy valamit változtattál rajta.abban hogy volt a led meghajtás?
Most szöget ütöttél a fejembe.
![]() A szimulátor szerint az én kapcsolásomnál, ha beteszek egy 10nf-os kondit a led anódja és a gnd közé a leden kb 1,5 A-es áramcsúcs alakul ki kb 100nsec ideig. Az átlag áram viszont nem nő jelentősen. Azt hiszem holnap kipróbálom élőben is.
Annyi a változás, hogy ott minden lednek külön fetje volt, és két duál mosfet meghajtót használt. Ja és smd volt.
valójában engem is az érdekel amit beszéltek hogy mekkora elenállás volt sorbakötve illetve volt-e kondi a ledeken?
Próbálj csinálni egy fotót. Tedd egymás mellé az 5410-et és a blinder LED-jét
Úgy emlékszem, hogy volt kondi de nem biztos hogy a ledeken. Mintha csak táp szűrésre lett volna.
Ez az én mai próbakapcsolásom
![]() A kondit fordítsd meg, mert eldurran ![]() ABlindernél rárakták a 12V-ra (470ohmon keresztül)
köszi hasonlóképpen van a blinder m20 on is
Egyelőre csak figyelek és rajzolatok
![]()
Nezegetem, es sok helyen azt irjak, hogy ez formaonteshez valo, es nem tapad meg a celtargyon. ez mennyire igaz?
Lehet, hogy az elso 1-2 oraban nincs kulonbseg, de 4000 ora utan tonkremegy a leded. Tartostesztet csinalj.
Javaslom a Ultra Low ESR tantal kondikat. Nekem mar van tapasztalatom veluk, szerintem kivaloak. Amiket en hasznaltam azoknak a soros ekvivalens belso ellenalasuk 17mOhm. A ret katalogusban talaltam oket anno.
Valszeg igazad van, de egy blokkolóban az 1-2 órát is nehezen lehet elérni. Mire a 4000 óra meglenne már a kocsija sem lesz meg. No meg addigra több verzióban, sokkal jobb/újabb blokkolókat csinál.
![]()
Műgyantával kiönthetem az elektronikát? Mert szilikont nem tudok beszerezni.
Csak ha úgy gondolod hogy végleges, és már nem akarsz módosítani rajta.
![]() Elektromos szempontból teljesen jó megoldás.
Valóban nem tapad rá, viszont a dobozt teljesen kitölti így elzárja a víztől az elektronikát.
Valaki régebben kérte, hogy tegyem fel a mért jelalakokat. Csak most volt rá időm, bocs. Nem túl jók a képek de a lényeg talán látszik.
Akkor műgyantázok.
![]()
Én ezt használom KM21.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |