Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ahogy ezt írod, - ez a szAr szétkenése. Nem az a tolvaj aki lopott, hanem mindenki.
Jól hatnak rád is ezek az "igék"... Idézet: „Valószínűség-számítást főiskolán, egyetemen szoktak tanítani. Kissé húzós tantárgy” Szerintem meg ilyen tantárgy nincs. A valószínűség számítás a matematika (mint tantárgy is,) része. Idézet: „A kínai viccből, a harmadikat nem értem” Szerintem arra gondolt...
Részben igazad van, a matematika része, ezt nem is vitatom.
Viszont, sosem árt naprakésznek lenni. :yes: Majd eldöntöd, hogy utánanézel-e, van-e ilyen nevű önálló tantárgy.
Nem nézek utána... Ha Te azt mondod, hogy különálló tárgyként tanítják, - neked elhiszem. Van ettől nagyobb baromság is az oktatásban. Anno (30 éve) nem kezelték külön.
Nehogy azt hidd, hogy rám bármi különösebben hatna, nem vagyok semelyik irányba elkötelezve semmivel. Persze, most az a mondás, hogy ezek itten lopnak. De nekem azt se mondd, hogy a másik szent, mert az nem lopott és nem hazudott, amikor ő volt ott. Mert ez sem igaz, sőt... Én jelenleg nem látok olyan társaságot a színen, akikben csak egy kicsit is meg tudnék bízni. Ezért aztán marha nehéz azt mondani, hogy persze, el kell menni szavazni, holott tudom, hogy - elvileg - ez az egyetlen módja annak, hogy valamilyen irányba a saját akaratunkkal is befolyásoljuk a dolgokat.
Nekünk középiskolában egyáltalán nem tanították. Utána meg már azért nem, merthogy azt már úgy is tudjuk, csak hivatkoztak rá mint ismert alapra. Na azóta is sík hülye vagyok hozzá
Akkor csak a konkrét eseteket tedd egymás mellé, és nézd meg, melyik serpenyő a nehezebb!
Aki nem megy el szavazni, és nem szavaz a lelkiismerete szerint, az egy szót sem szólhat, még csak egy enyhe kritikát sem fogalmazhat meg, soha többet az életben!
Bár nem nagyon fényeskedtem benne, de nekem volt külön "valószínűségszámítás és matematikai statisztika" tárgyam két félévben is.
Aki nem megy el szavazni... A hazai v
lasztások történetében az előző az hiszem relative alacsony részvételi aránnyal zajlott le. A szavazóképes állampolgárok 60%-a járult a szavazóhelyiségbe. Nomármost az ő nagyobbik felük - ha jól emlészem 55%-uk szavazott a kormánypártra, a többség. Milyen többség?! ha a teljes szavazóképes népességre vetítem, akkor az biza csak 40%. 40% az tényleg többség? Régebben azt mondtam nem megyek el szavazni, de az azzal egyenértékű, mintha azt mondtam volna, hogy hogy nem érdekel a jövőm. Ez a felelős állampolgári magatartás? Nem. Emellett máskor mondtam már, hogy a vezető elitet is ez a társadalom termelte ki magából, azaz valamennyire mindenki bűnös a mai helyzet létrejöttében. Lehet mutogatni, vagy felháborodni, de így van. Ez az, amit írtam. A fejlettebb élőlények mind utánzással tanulnak. Egyszerűen lemásolják azt, amit látnak és hallanak. Ha én azt hallom otthon, hogy csúnya dolog lopni, és azt is látom, nem fogok. Amennyiben azt, hogy áááh, ma hazahoztam ezt-azt a munkahelyről, akkor én is ezt fogom csinálni. Az ember másokhoz való viszonya és erkölcse nagyrész a neveltetésén múlik. Azt, hogy ember lettem, a szüleimnek és a környezetemnek köszönhetem. Tele voltam pozitív példaképpel. A recept ennyi, nem több. Láttam a jót, és a negatív példát, de azt is láttam, érdemesebb tisztességesnek lenni, mint tisztességtelennek. Azok az emberek mind egyedül maradnak.
Nekem pedig a matematika kettő néven futó tantárgy szólt a valószínűségszámításról. Tehát, mint sok mindenben a felsőoktatásban ebben sincs koncepció...
Elviekben a konbinatorika rész már általános iskola harmadik osztályában elkezdődik, a színezős feladatokkal, a középiskolás felvételi feladatokban már szokott lenni valószínűségszámítás is valamilyen módon, a középiskoláknak, pedig kutya kötelessége lenne ezt továbbvinni, és letenni az alapokat ilyen téren is! Persze biztos van ahol ezt meg is teszik.
Valaki véletlenül nem tudja, hogy fél liter sörnek mennyi idő kell, hogy az alkohol kiürüljön a szervezetből? Reggel meló de valahogy most jól esik a sör
Ha 75 kg-os vagy, és 20 órakor iszod meg, akkor kb. éjfélre kiürül.
Akkor a led nélküli ledlámpa kifejlesztésében sem számíthatunk rád? Pedig jól jött volna egy-két ötlet! :whatever:
Ha már LED akkor hány új LED-es téma lesz még?
Ma délután megszületett második kislányom, Panna a neve. Egészséges, szép.
Gratula, jó egészséget meg minden jót kivánok...
Gratulálok babának mamának, kispapának! Vigyázzatok egymásra!
Idézet: „Ez a felelős állampolgári magatartás? Nem.” Pedig vannak emberek, akik ezt gúnyolódásnak, és/vagy magyarázkodásnak és/vagy kötekedésnek gondolják a szavazók részéről... mármint, ha kétségbe van vonva a nem-szavazás értelme... Sőt, feltehetném azt a kérdést is, hogy beszélhetünk-e egyáltalán bármilyen, az "értelem" szóhoz kötödő fogalomról, ha a "nem-szavazást" vetjük górcső alá...
Én régebben azt hittem, hogy ha nem megyek el szavazni, majd jól bemutatok a hatalomnak, de nem. A törvényi út azt mondja mindenképp lesz valaki kormányon. Akkor meg miért vágjam a fát magam alatt azzal, hogy nem mondom ki a véleményem?
Így is van.
Ha valaki nem megy el szavazni, azzal azt mutatja a külvilág felé (teljesen mindegy, mit gondol magában vagy mit híresztel), hogy neki ugyan mindegy, ki lesz hatalmon. 100%-ig mindegy. Nos, ez a "100%-os mindegy" oszlik el szépen arányosan a bejutó pártok között. Ha négy jut be, akkor 25-25 %-okban, ha öt, akkor 20-20 %-okban, és így tovább... azaz: így mindegyik párt tökéletesen egyformának van ítéltetve a nem-választók által... költői kérdés: vajon érdemes-e tehát ilyen lazán kezelni ezt az ügyet?
Bár az én politikai nézeteim közismertek ezt nem azt jelenti, hogy az "ellenséget" nem becsülöm. Sőt ha a szavazásról van szó akkor aki nem megy el szavazni:
nincs véleménye és csak "túlélést" folytat. Ez eddig rendben de ha ezzel a joggal nem él akkor miért szidja a kormányt. Én aki nem megy el szavazni annak elvenném a választójogát plusz minden amit a társadalom ad arról letiltanám. Utána majd lehetne keménykedni..
Nagyon örülök, hogy manapság van aki mer két gyermeket vállalni. Kívánom, hogy egészséges, hosszú, örömteli élete legyen. Miután nő uralom van kialakulóban Nálatok, kívánsz -e tenni valamit ellene?
Kissé megkésve mert nem voltam gépközelben: Nagyon sok örömet a picihez. :kalap: :integet2:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |