Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   227 / 1171
(#) BEMcorp válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Köszi, akkor jól gondoltam.
Van belőlük dögivel, csak tudjam mire használni... (5-7-10 A!!!)
(#) fater0827 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Üdv Kadarist
Igen valóban Wincseszter MFM kódolású emlékeim szerint.200-300Mb és DOS 5.0 rendszer talán most is élhet.Sajnos nincs hozzá vezérlő kártyám.Köszi a linket még a böngészővel is kell ismerkednem 1.5 éve van nettem.
Üdv
(#) kadarist válasza fater0827 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Az első PC-m egy 286-os volt, és abban még egy ilyen "batár" volt, 40 Mbyte kapacitással. A vezérlőkártyája még megvan. Külön adat és vezérlőkábel járt hozzá.
(#) valve hozzászólása Ápr 8, 2010 /

Sziasztok.

Van egy (M) TRA 103 - ZL9616 diodám, ami zárlatos. Mivel tudnám helyettesíteni mert nem kaptam semmi adatlapot rólla. Az (M) szerintem a Motorola jele. Ez egy Webasto levegőmelegítőbe jár (kamionba).
(#) Remci hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Sziasztok!

Szerintetek ez mi?Nem találtam róla semmit /vagy csk rossz helyen kerestem?/Valami graetz híd lehet?De mi az a G1-G2? Ezek között 51 ohmot mérek, a G1 és + valamint a G2 és + között pedig 25-28 ohmot.Az AC1 és + valamint az AC 2és + között pedig szakadást.Ez jó?
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Ez egy tirisztor-tirisztor-modul. Beadod a váltakozófeszültséget az AC1-AC2 pontokon és a +- kivezetéseken leveszed. Persze a tirisztorokat a gate-eken keresztül be kell gyújtani.
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Ja, értem.És honnan lehet tudni hogy milyen értékekkel bír? Mert adatlapot nem találtam
(#) pucuka válasza Remci hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Ez jó lesz?
Olyan greatz híd, ahol 2 dióda helyett tirisztor van
(#) Remci válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Köszi. Csak én ezt nem találtam
(#) pucuka válasza Remci hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Úgy tűnik, meg kellene tanulni kínaiul
(#) Remci válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Még eljöhet az az idő is
(#) Adrién hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Sziasztok!
Van egy vezeték nélküli fejhalgatóm és abban van 12 dióda. Ezek milyen diódák? Foto tranzisztorok?Infra led? amikor bekapcsolom akkor pirosan világítanak amúgy meg fehér színűek.Tönkrement benne 2 db és szeretném kicserélni,csak nem tudom a pontos nevét.
(#) kadarist válasza Adrién hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Szia!
Típust, fényképeket várunk!
(#) Adrién hozzászólása Ápr 11, 2010 /

http://kepfeltoltes.hu/100411/153271662Image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
itt van ez a kép de nem valami jóminőségű a márkája Vivanco pontosabban most nem tudom megmondani.
(#) efcsabi válasza Adrién hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Sokat nem lehet látni belőle, kicsit világosítottam rajta és lednek tűnik, semmiképpen nem fototranzisztor. Attól mert fehér azért világíthat pirosan, kéken, zölden stb. Ugyanolyan egyszerű led-el cserélheted. Ha ilyet fotózol máskor próbáld meg a makró beállítást.
(#) Adrién hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Jó!
De eddig azt hittem hogy a led csak világításra való, itt pedig ezen megy az információ a fülesbe(infrás füles).
(#) vicsys válasza Adrién hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Világít az, csak infravörös fénnyel! A szemed nem látja, de a telcsid kamerája vagy a webkamerád már igen!

De én is látom amikor bedugom a gépbe ésd szól a zene akkor világit halvány pirosan , ezért nem értem én se.
(#) efcsabi válasza Adrién hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

A zene szól azaz működik rendesen és csak az a baja, hogy nem világít a led?

1 méterre szól csak mielőtt kiégtek volna 7-8. 12 db van benne 4 db 3 as csoportokban 3 asával van párhuzamosan kötve 1 2 kiégett és így 6 db nem világít és csak recsegve szól.
(#) Doncso hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Helló urak, lenne egy 2*20-as LCD kijelzőm, de a fene egye meg, nem találok hozzá sehogyan sem adatlapot, tudnátok segíteni? A típusa TNARO-A UC202905
14 lábas + háttér vili. sima hagyományos zöld kijelző.
Előre is köszi bármi nemű építő jellegűt.
Üdv.
(#) Action2K válasza Adrién hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Ha látod a fényét, akkor szerintem sima piros LED. A kommunikációja pedig a szabványos S/P-DIF lehet szerintem. Vagy akár FM is lehet. Én nem vacilálnák, simán kicserélném. Van benne működő rész, ergo kimérhető minden. De szerintem egy traszparent (átlátszó) piros LED jó oda. A működőknél még a sugárzási szög is megnézhető. Tehát, mit vacilálunk még mindig rajta?
(#) kadarist válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Van olyan infravörös led, aminél lehet halvány bíbor fényt látni. Például a biztonsági kamerák infraledjei is sugároznak a vörös tartományban.

Oké
Köszönöm a segítségeteket.
(#) ativagyok hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Sziasztok!

Van egy panelom, amin pár alkatrészről szeretnék megtudni pár dolgot. Betűvel jelöltem meg a szóban forgó alkatrészeket. A legtöbbet egyik üzlet katalógusában sem találtam meg. Gondolom már nem gyártják. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e esetleg valamivel helyettesíteni őket.

A: Ha jól sejtem egy 33nF, 630V-os kondi lehet.
B: SU 111 (09 87)
C: B V6 SD 339
D: 12 V3 (talán egy dióda lehet)
E: U9 (Ez egy Zeener )

Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni.
(#) llaci56 válasza ativagyok hozzászólására (») Ápr 13, 2010 / 1

A - igen
B - SU111 (RTF) Si-npn-Darlington-Transistor = BU921
C - SD339 (RTF) Si-npn-Planar-Epitaxie-Transistor = BD139

D és E - talán ha más dimenzióból is lehetne látni...

A "D" - a felirat alapján lehetne zener . (12,3 V)
(#) proli007 válasza ativagyok hozzászólására (») Ápr 13, 2010 / 1

Hello!
Az "E" talán egy sima szilícium dióda.. Nekem is vannak ilyen "pirosfejűek" de L6 és L7 jelöléssel.
De mi ez a valami. mert nagyon feszültség szabályzó, vagy tranzisztoros gyújtás kinézete van.. (Csak a sok drót zavar kissé) Ha feszültség szabályzó, és a D tényleg zéner, akkor lehet ez a dióda a hőfokkompenzáló szerepét tölti be.
De szerintem ki kell rajzolni ezt az egyszerű kapcsolást, és akkor meg lehet mondani ki kicsoda.

Laci! Gyanítom RFT-t szerettél volna írni. "Radio Funktechnik" Leipzig
üdv! proli007
(#) ativagyok hozzászólása Ápr 13, 2010 /

llaci56 és proli007! Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, így már egyszerűbb lesz
Valóban egy tranzisztoros gyújtás van a képen.
A két kérdéses alkatrészről felrakok két képet, amin talán jobban kivehetőek.
(#) llaci56 válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Persze, hogy azt akartam...
De én négy ujjal gépelek. (Hol ezzel a kettővel, hol azzal... )
Aztán a bal 2-es gyorsabb volt.
(#) llaci56 válasza ativagyok hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Diódára tippelek én is, de egy méréssel megbizonyosodhatsz róla.
Következő: »»   227 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem