Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, akkor jól gondoltam.
Van belőlük dögivel, csak tudjam mire használni... (5-7-10 A!!!)
Üdv Kadarist
Igen valóban Wincseszter MFM kódolású emlékeim szerint.200-300Mb és DOS 5.0 rendszer talán most is élhet.Sajnos nincs hozzá vezérlő kártyám.Köszi a linket még a böngészővel is kell ismerkednem 1.5 éve van nettem. Üdv
Az első PC-m egy 286-os volt, és abban még egy ilyen "batár" volt, 40 Mbyte kapacitással. A vezérlőkártyája még megvan. Külön adat és vezérlőkábel járt hozzá.
Sziasztok.
Van egy (M) TRA 103 - ZL9616 diodám, ami zárlatos. Mivel tudnám helyettesíteni mert nem kaptam semmi adatlapot rólla. Az (M) szerintem a Motorola jele. Ez egy Webasto levegőmelegítőbe jár (kamionba).
Sziasztok!
Szerintetek ez mi?Nem találtam róla semmit /vagy csk rossz helyen kerestem?/Valami graetz híd lehet?De mi az a G1-G2? Ezek között 51 ohmot mérek, a G1 és + valamint a G2 és + között pedig 25-28 ohmot.Az AC1 és + valamint az AC 2és + között pedig szakadást.Ez jó?
Ez egy tirisztor-tirisztor-modul. Beadod a váltakozófeszültséget az AC1-AC2 pontokon és a +- kivezetéseken leveszed. Persze a tirisztorokat a gate-eken keresztül be kell gyújtani.
Ja, értem.És honnan lehet tudni hogy milyen értékekkel bír? Mert adatlapot nem találtam
Ez jó lesz?
Olyan greatz híd, ahol 2 dióda helyett tirisztor van
Sziasztok!
Van egy vezeték nélküli fejhalgatóm és abban van 12 dióda. Ezek milyen diódák? Foto tranzisztorok?Infra led? amikor bekapcsolom akkor pirosan világítanak amúgy meg fehér színűek.Tönkrement benne 2 db és szeretném kicserélni,csak nem tudom a pontos nevét.
http://kepfeltoltes.hu/100411/153271662Image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
itt van ez a kép de nem valami jóminőségű a márkája Vivanco pontosabban most nem tudom megmondani.
Sokat nem lehet látni belőle, kicsit világosítottam rajta és lednek tűnik, semmiképpen nem fototranzisztor. Attól mert fehér azért világíthat pirosan, kéken, zölden stb. Ugyanolyan egyszerű led-el cserélheted. Ha ilyet fotózol máskor próbáld meg a makró beállítást.
Jó!
De eddig azt hittem hogy a led csak világításra való, itt pedig ezen megy az információ a fülesbe(infrás füles).
Világít az, csak infravörös fénnyel! A szemed nem látja, de a telcsid kamerája vagy a webkamerád már igen!
De én is látom amikor bedugom a gépbe ésd szól a zene akkor világit halvány pirosan , ezért nem értem én se.
A zene szól azaz működik rendesen és csak az a baja, hogy nem világít a led?
1 méterre szól csak mielőtt kiégtek volna 7-8. 12 db van benne 4 db 3 as csoportokban 3 asával van párhuzamosan kötve 1 2 kiégett és így 6 db nem világít és csak recsegve szól.
Helló urak, lenne egy 2*20-as LCD kijelzőm, de a fene egye meg, nem találok hozzá sehogyan sem adatlapot, tudnátok segíteni? A típusa TNARO-A UC202905
14 lábas + háttér vili. sima hagyományos zöld kijelző. Előre is köszi bármi nemű építő jellegűt. Üdv.
Ha látod a fényét, akkor szerintem sima piros LED. A kommunikációja pedig a szabványos S/P-DIF lehet szerintem. Vagy akár FM is lehet. Én nem vacilálnák, simán kicserélném. Van benne működő rész, ergo kimérhető minden. De szerintem egy traszparent (átlátszó) piros LED jó oda. A működőknél még a sugárzási szög is megnézhető. Tehát, mit vacilálunk még mindig rajta?
Van olyan infravörös led, aminél lehet halvány bíbor fényt látni. Például a biztonsági kamerák infraledjei is sugároznak a vörös tartományban.
Sziasztok!
Van egy panelom, amin pár alkatrészről szeretnék megtudni pár dolgot. Betűvel jelöltem meg a szóban forgó alkatrészeket. A legtöbbet egyik üzlet katalógusában sem találtam meg. Gondolom már nem gyártják. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e esetleg valamivel helyettesíteni őket. A: Ha jól sejtem egy 33nF, 630V-os kondi lehet. B: SU 111 (09 87) C: B V6 SD 339 D: 12 V3 (talán egy dióda lehet) E: U9 (Ez egy Zeener ) Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni.
A - igen
B - SU111 (RTF) Si-npn-Darlington-Transistor = BU921 C - SD339 (RTF) Si-npn-Planar-Epitaxie-Transistor = BD139 D és E - talán ha más dimenzióból is lehetne látni... A "D" - a felirat alapján lehetne zener . (12,3 V)
Hello!
Az "E" talán egy sima szilícium dióda.. Nekem is vannak ilyen "pirosfejűek" de L6 és L7 jelöléssel. De mi ez a valami. mert nagyon feszültség szabályzó, vagy tranzisztoros gyújtás kinézete van.. (Csak a sok drót zavar kissé) Ha feszültség szabályzó, és a D tényleg zéner, akkor lehet ez a dióda a hőfokkompenzáló szerepét tölti be. De szerintem ki kell rajzolni ezt az egyszerű kapcsolást, és akkor meg lehet mondani ki kicsoda. Laci! Gyanítom RFT-t szerettél volna írni. "Radio Funktechnik" Leipzig üdv! proli007
llaci56 és proli007! Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, így már egyszerűbb lesz
Valóban egy tranzisztoros gyújtás van a képen. A két kérdéses alkatrészről felrakok két képet, amin talán jobban kivehetőek.
Persze, hogy azt akartam...
De én négy ujjal gépelek. (Hol ezzel a kettővel, hol azzal... ) Aztán a bal 2-es gyorsabb volt.
Diódára tippelek én is, de egy méréssel megbizonyosodhatsz róla.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |