Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-fólia rendelés
Javasolhatok egy Nyugati Pu. vagy ahhoz közeli pontot? Onnan egy köpés a Lomi. Elképzelhető, hogy akkor vonattal megyek.
Kezdhetünk akkor péntekben gondolkodni? Esetleg a Lomi előtt...
Arról hogy Tbece barátunk nem eladásra vette volna 60 a méter fóliát, ezt a történetet had osszam meg veletek.
Vaterán árultam egy cnc vezérlőt, mert ott is felbosszantottak azzal, hogy olyan haszonkulccsal árulták ami a tisztességes haszonnál jelentősen magasabb volt. Hogy hogynem tbence barátunk elkezdte az enyém alatt árulni 10 forinttal. Gondoltam lássuk mire képes, kiraktam 1000forint haszonnal, mert a vatera sajnos 870 forint körüli összeget lenyúl eladásonként. Néztem tegnap, a srác már 14200-ért árulta (azóta felvitte 14500-ra) mire megírtam neki, hogy azért veszteséggel nem biztos hogy megéri árulni, de ő tudja, erre ezt a választ kaptam: Tisztelt gulasoft! Köszönöm szépen a gratulációját. Kérem ezt bízza rám, hogy mi éri meg nekem és mi nem. Amennyiben ennyiért nem érné meg akkor nem tenném fel Mivel elég sokat megyek postára szinte nap mint nap így nekem nem probléma ha ezt a terméket is magammal kell vinni. Remélem a következő link magáért beszél majd ;-] http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_657338.html?highligh...657338 További kellemes vaterázást! Ha megnézitek ez az a hozzászólás amiben leírtam, hogy tbence nevet váltott és 1300Ft-ért árul 2 a4-es laminálható fóliát, aminek darabja hogy hogynem megint 650-re jön ki. Tehát Ő nem árulja, de bosszút áll azért ami nem is érinti őt. Na ennyit a gerincről. Úgy látszik neki nem jutott mikor osztogatták. Mindenesetre 13.400Ft-nál olcsóbban nem lehet beszerezni a vezérlőt, ha azt állítja akkor hazudik mint a fóliánál is ugyanis a hirdetéshez a képek az ebay-es képek, erre tegyetek rá 870 forintot az 14.270, és csak ezért annyi mert most jól áll a forint, de ha valaki megrendeli, ő csak akkor rendeli meg, tehát addig a forint még el is mozdulhat, (ezért ment 14200 fölé, mert úgy látszik rájött mikor gratuláltam neki, hogy sikerül veszteséggel árulni, hogy az tényleg nem éri meg) Mindenesetre 55 eladása van a vaterán, tehát az hogy naponta megy a postára megint csak kamu. Sima bosszú. Mondjuk nekem az az előnyöm megvan, hogy nekem van ilyen, használom, 8-at eladtam már különböző csatornákon Ő meg nem is látott ilyet élőben, úgyhogy ha kérdeznek tőle, akkor csak hazudozni tud, és hirdetésben úgy tünteti fel, mintha egy cég lenne, és éppen ez nincs raktárkészleten. Én amikor felrakom a hirdetést elindítom a megrendelést, tehát jó eséllyel a lejárat pillanata után pár napon belül megjön. Remélem tanulságos volt. Ja és azóta megint kint van a fiú 400 forintos árral, és érdekes módon a barátja most kapta meg a tekercset. Khm......
Zozi-nak pont a péntek nem jó, de megcsinálhatjuk, hogy átveszem tőled azt is, és akkor a Pestiek jöhetnek érte más napokon is.
Az jó lenne, ha aki tudja, átveszi... Mert viszem én magammal, ha járok bent, de sokszor nem tudom előre, hogy mikor, meg aztán van, hogy két hétig se megyek... (hál'Istennek!)
Ha lehet én a pénteket temetném de a hétfő megfelel.
Tisztázzuk, mert akkor tudom vinni a fóliákat is, és megejthetjük a fogolycseréket.
Én Bp-et nap mint nap átszelem, ha nem okoz gondot, egyeztethetünk egy időpontot és rajtad keresztül veszem át a péntek sajnos nagyon be van táblázva.
Akkor mondom én.
Péntek du. 4 óra, Lomi előtt. Aki nem jön, azét átadom Gulasoftnak. (Ha jó így mindenkinek...)
Hol mikor és mivel szoktad átszelni fatornyos nagyfalunkat?
7 es vonalán, meg egy random tényező által generált kitérőkkel tarkított úton az iskolába, lehetőleg minél több sörmérő intézmény beiktatásával.
A mikor mindig más időpontot takar, ezért a rugalmasság.
Laci nem lehetne kicsit előbb? 3 felé? 13:30-kor végzek pénteken, 30 perc alatt a nyugatinál vagyok mit csinálok 2 órán keresztül?
De lehet, tőlem akár reggel is, csak mint ha valaki 15:30-at írt volna... Vagy elnéztem...
Most nem is értem. Végül is eladtál neki fóliát? Úgy tudtam, hogy nem.
Mindig is gusztustalan volt ez a nyomulós stílus amit tőle láttam. Tele van a Vatera ilyen ügyeskedő kispályás .... okkal. Undorodok az ilyenektől.
Én írtam, hogy hétköznap 15:30 pénteken 13:30. Akkor lehet korábban?
Nem neki, hanem egy ismerőse sírt, hogy azért volt 60méter, mert neki ígért 30 métert belőle. Most ezt leellenőrizni nem tudtam addig nyaggatott míg küldtem egy 15m-est. (az összeset felvágtuk)
Tegnap írt, hogy csak 11m (hiszi a piszi, de persze előfordulhat hogy véletlenül a maradékot adtam fel) Egy deszki címet adott meg, tegnap megírtam, hogy a 15 és a 11 m közötti különbözetet visszautalom adjon egy számlaszámot, erre válasz nem jött, hát rákerestem a vaterán és hopp tbence ott van ezzel a 30centis fóliával, miközben a képen egy 49 centist vág, 400forintos áron /a4, ráadásul szabálytalanul, mert kapcsolatfelvételi szándékkal rakta fel, ezt a vatera tiltja, esetleg jelentsétek Ti is, 3 ilyen és kirakják végleg a szűrét. Ja ás tbence deszken lakik, ez a srác meg ha jól láttam akkor szegeden. De hát már elküldtem, ez van. Úgyhogy megírtam a csávónak, hogy sikerült palira venni és a jószándékomat kafán kihasználni, úgyhogy feljtse el a visszautalást, és kifejezetten örülök, hogy rövidebb lett, ha egyáltalán rövidebb. Felajánlottam, hogy küldje vissza a tekercset, állom a 730 forint postaköltséget ha visszajön a tekercs visszautalom a pénzt, de nem hiszem hogy visszajönne a tekercs, mert így is sokkal olcsóbban kapták mint amennyiért bárhonnan be tudták volna szerezni.
Persze, - mondd, hogy neked és a többieknek mikor jó!
Ügyeskedők pedig mindig vannak/lesznek...
Na jól gondoltam, a fólia marad nem küldik vissza. Vajon honnan tudtam hogy ez lesz a vége?
Jól átvertek és még pénzt is akartak kapni vissza. Hihetetlen egy banda.
Ne csodálkozz, egyre több ilyen van. Az a baj ha egynek sikerül attól másik 10 kap kedvet...
Örülj, hogy nem rögtön házhoz ment eltulajdonolni.
Nehéz lett volna. Kutya letépi a lábát, szomszéd meg nyugdíjas rendőr, állandóan itthon van, meg nálunk is elég sokszor van itthon valaki.
Egy ismerősöm akart túladni pár cuccon vaterán, de a megtekintés után már csak pár pofont ért meg a "vevőnek".
Most várja mikor kerül fel újra egy hirdetésben.....
gegemester és tbence03-névvel nyomul?
gegemester nickkel nem értékeli az adásvételt, hogy ne kelljen a jutalékot utalni, zseniális!
A löt-stopp fóliák ára 485.- Ft/ív -ra jön ki, ha Octamex megküldi azt az adagot, amivel kevesebbet küldött.
Megrendelt mennyiség: 140 ív Erre kellett utaljak:248.73 EUR - t Erre forintban 67 816.- HUF vonódott le. Csak úgy közbevetem, hogy az Octamex-szel nem szeretnék semmilyen további üzleti kapcsolatot. A német értelmetlenség nem volt új számomra, - de ez adódhat részint a nyelvi különbözőségekből is. Ennyi levelet váltani, és ilyen nagy időközökkel, - egyszerűen nem is értem. Viszont volt valaha a német precizítás, - ez meg elveszett. A hiányt nem tudom mire vélni. Próbálkozás? Ha nagyobb hiányt közlök a ténylegesnél, akkor többet küldenek? Na, mindegy... A postaköltséget viszont elcsesztem, - de a ti károtokra. Valamit elnézhettem a postaköltség kalkulátoron. Postás kisasszonynak nem megyek, ezt már látom. 3 840 Ft -ot fizettem a postán a 8 db feladásért. (Persze ez sem volt ám egyforma, mert a súlyok különböztek.) Ez így 480 Ft / db -ra jön ki. 780.- Ft -ot kalkuláltam előre, - volt, aki felkerekítette 800.- Ft -ra. Így abból is adós vagyok 300 ill. 320 Ft -tal azoknak, akiknek postán ment a cucc.
Nem tudom, de azt nem értem miért nem rakja ki ilyenkor a szűrét a rendszer.
Vannak még gerinctelenek az emberi fajban is...
Ha jól értettem, akkor már eladtad az összeset? Múltkorában beszéltük, hogy én is igényt tartanék egy kevésre. Ha elfogyott, akkor tárgytalan. Köszi! ...gerincteleneket kitiltanám innen is...
Nem adtam el az összeset ez volt a keveredés oka.
Ha ígértem akkor akár az én 15 méteremből is vágok, de van még, csak kár volt azért ami végül tbence kezébe került, mert most bőszen árulja 400 forintért a vaterán. Bár ott van az enyém is, csak azért hogy lehessen látni, nem olyan drága az mint ahogy egyesek árulják.
Azt nagyon jól tetted.
Akkor 10 A4 nek megfelelő mennyiséget szeretnék. Privátban küldj elérhetőséget\számlaszámot\összeget+posta és már megy is a pénz!
Most már én is bánom, hogy anno nem rendeltem mind kettőből. Gondolkozom a vaterás rendelésen, de nem tudom neked úgy megéri e. Mindenesetre még van 6 flakon p20 a szekrény alján.... Egy összehasonlítás érdekelne mennyi macera van egy lappal mire kijön a szerintem nagyon hasonló eredmény.
Elsikkadt a találka.
Pénteken a Lominál hánykor, - és az jó-e mindenkinek?
Pénteken 14:15 körül.
A keletitől megyek, de mivel tegnap belerúgtam véletlenül az előtetőhöz lerakott gerendába, és csúnya lila lett a középső lábujjam kissé lassabb leszek, ezért nem 14:00 Az jó neked? Ha csak én megyek akkor jó a lomex, de ha más is jön akkor lehet hogy jobb lenne az Azúr előtt, mert akkor a vegyszereket is meg lehet venni (mind a 2-őt, az előhívót, meg a lemosót is, bár a lemosóra a lötstopnál nincs szükség) Az azúr sincs olyan messze a nyugatitól pér villamosmegálló vagy 2-3 a metróval.
A p20-hoz képest sokkal gyorsabb!
Ugyan úgy megpucolod alaposan a nyákot, és nem állsz neki fújkálni meg szárítani, hanem levágod a megfelelő méretű fóliadarabot, lehúzod az egyik oldalát (van olyan ahol a fólián két különböző fólia van annál a mattabbat), erre általában a barna csomagolószalag egy pici 2 centis darabját használom (ez használat után eldobandó, mert már fog annyira ragadni). A lehúzott oldal tetejét ráilleszted anyák szélére, és vagy laminálóval, vagy valami nagyon egyenes gumi lappal rányomod szépen folyamatosan a nyákra, miközben a fóliát mondjuk 45 fokban eltartod a nyáktól. A laminálónál ez egyszerű mert ott a lamináló húzza folyamatosan neked csak tartani kell, ha kézzel csinálod akkor ahhoz jó van három kezed. (ugye két kézzel fogod a két szélét, és eltartod 45 fokban a harmadikkal a gumilapáttal folyamatosan nyomod rá a nyákra) Én a laminálóval hidegen szoktam rányomni, utána fűtöm fel a laminálót 110 fokra, és amíg felfűt párszor átengedem rajta majd a végén mikor elérte a hőfokot még kétszer ha belefér minden irányból. (x,y) Ez azért egy jó 5 perc, laminálója válogatja. Utána rögtön mehet rá a maszk, nekem a 3 cree leddel és nyomdai maszkkal 2,5perc. Nem kéne annyi, de a nyomdain nem megy át, jobban ellenáll az előhívásnak. Lehúzom a felső fóliát, ehhez a 2 centis csomagolószalag másik sarka elég szokott lenni. Egyébként ellentétben a p20-al itt tisztán látszik a maszk. Előhíváshoz 10 gramm (egy sima evőkanál nátriumkarbonát) mosószódát elkeverek egy liter langyos vízben, mikor feloldódott akkor berakom és finom ecsettel birizgálom amíg alaposan le nem jön a fólia. Itt lehet egy kis nehézség, ugyanis a fóliának van egy nem színes része ami attól hogy nem látszik még takar, ezt a rézfelület egy éles tárgyal történő megkapirgatásával több helyen meg kell nézni. Ezután megy a maratóba. Nincs fújás mint a p20-nál, nincs egyenetlkenség mint a p20-nál, nincs szárítás mint a p20-nál, és kevesebb por tud belemenni azalatt míg fellaminálod mint a p20-nál azalatt míg szárad. A minőség egyedül a nyák előkészítésén és az előhívás milyenségén múlik csak, ha biztosan jól sikerült előhívni akkor adhatsz neki még 2 perc uv-t, persze mielőtt kapirgálod meg maratóba teszed, legyen egy erős vizes öblítés. Ha esetleg valakinek menetközben támad egy kolosszális ötlete honnan lehet megtudni maradt e rajta valahol fólia azon kívül, hogy be kell rakni a maratóba, és ahol nem kezdi ki a rezet ott fóliás maradt, az ossza meg velünk. Lehet hogy kipróbálom egyszer ha rengeteg időm lesz, hogy egy pillanatra berakom az oldójába, csak lehet hogy azzal többet ártok mint használok, de hát fóliája mindenkinek van több mint elég, lehet kísérletezni. Maratás után nekem van egy 5l-es savanyúságos dobozba bekeverve egy 5-10* es töménységű oldó mint ami gyárilag meg van adva (a gyári az 3-5%), abba bedobom a nyákot, és 5 perc múlva nagyon óvatosan kiveszem (mikor elkezd felrepedezni a fólia), ekkor még jó eséllyel a csap alatti vizsugár mossa le, nem marad benne a fólia a leoldóba, ez csak gyakorlat kérdése, én fél éve használom ugyan azt leoldó folyadékot, ez csak gyakorlat kérdése. Az sem gáz ha benne marad, mert feloldódik úgyis. Előhívóból viszont ne legyetek restek újat keverni, és figyeljetek hogy langyos legyen, sokkal jobb egy új langyos mint egy 2 hetes sokat megért hideg előhívó, ez 2 év tapasztalata. |
Bejelentkezés
Hirdetés |