Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem vagyok biztos benne, ezért kérdeznék...
A hasonló paprikamagokat csak kiszárítva szabad elültetni? Vagy ha kiszárítom, akkor csak az "iskolai" módszerrel jó, azaz néhány napos csíráztatás vizes vattarétegek közt? Netán csak úgy, frissen kiszedve a paprikából is elültethetőek/csíráztathatóak a magok? Melyik vajon az érdemi módszer?
Köszönöm, eszerint fogok eljárni akkor.
Sziasztok! Látom rajtam kívül más is szereti a saját termesztésű fűszereket!
Idézet: „szépen csávázott tőzegbe vagy virágföldbe” Bocs a kérdésért, de csávázáson mit értesz? Mert én eddig úgy tudtam, hogy csávázni csak a vetőmagokat szokták. Vagy valamilyen talajfertőtlenítésre gondoltál?
Aha. Mindig tanul az ember.
Hű de előnyben vagytok már! Nekem még csak a földet emelgetik, de a retek, sali... már épp ekkorák kint a szabadban.
Ez is ilyen:
Bekötteted az internetet bármely szolgáltatónál. Általában jár vele emailcím, meg xMega tárhely is, mert hát úgy hírdetik. Még az emailcímet csak megszerzed nehezen, de mire a tárhelyet igénybe tudod venni, az hónapok kínos munkája. A honlapjukon semmi hír róla. Telefonon szinte lehetetlen ezt elintézni, meg hát attól idiótább dolog, hogy: Mondom(üvöltöm) a jelszót:kisgnagyhkisknagyjnagyhkiskstb, nem nagyon tudnék kitalálni. Ja és mindezt egy papirfecnire írod mely betűiről nem tudod később eldönteni, hogy micsodák... Tehát emailt küldesz az ügyfélszolgálatnak, pl freemailról, melyben megadod a szerződésszámod és jobb esetben bemutatkozol, és megkérdezed, hogyan tudnád igénybevenni a tárhelyed. Erre válaszolják, hát ha tényleg igénybe akarom venni akkor létrehozzák, de küldjek egy emailt ha kérem. Már ravasz vagyok a válaszban leírom a kívánt jelszavamat is, sőt arra is ügyelek, hogy ez kellően bonyolult legyen, mert különben még több nap az egész. Legközelebb már küldik is, hogy létrehozták, persze más jelszóval. Na ekkor jön a neheze, megtalálni az ftpszervercímüket, és x-számú kapcsolódási próba után örülni, vagy levelezni tovább. Pedig csak a szerződésre amit kapunk, egyszerűen oda kellene írni ezeket, de nem teszik, mert nekik ez nem érdekük (Egyszer egy 30jegyű WindowsXp aktivációs kulcsot próbáltam telefonon megkapni. Mikor befejeztem a hívást, ránéztem a papirra, és azt mondtam, ha ez működik akkor Lottózni fogok!)
Vajon Dumaty úrnak sikerült-e perfekt angollá válnia ma?
Olyan alattomos feladatokat kaptam, amikre számitottam. Érdekes módon nem fáradtam le agyilaga hónapok óta tartó edzések miatt, ami keddenként angol óra és anyanyelvi lektorral való kötetlen beszélgetés formájában nyilvánul meg (össz 4 óra). Azaz a 5 órán át tartó nyüstölés nem szívott ki. Feladatok: alattomosak voltak. azaz nem tudom biztosra mondani. Mindent sikerült időre befejezni. Nem volt pánik vagy hasonló. A szóbeli jól ment, csak kétszer "fagytam le", mert nem jutott eszembe egy szó,d e körül írni sem tudtam. Remélem a 60,5% meglesz, több úgysem kell. Köszönöm az érdeklődést! Ahogy Szamóca mondaná: anglomaty. Ja és apróság: eredmények 2 hét-1 hónap múlva. Hol javítják? Frankfurtban!
Én is angolos vagyok! :yes:
4 éve tanulok angolul,abból 2 semmit sem ért. Amikor ebbe az iskolába kerültem,semmit nem tudtam szinte,mostmár egész jól jönnek a 3-as 4-es dolgozatok. Soha nem gondoltam volna,hogy az angol ilyen könnyű nyelv! Valószinüleg azért,mert itt nem az a tanulás alapja,hogy 3 oldal szót lemásolunk.
Van az a reklám paródia hoyg Kovács Lajos háztartási kisgépszerelő vagyok. 20 éve mosógépeket javítok, és már BAROMIRA UNOM.
Én pedig DuMatyi vagyok, 18 éve tanulok angolt, abból 12 semmit sem ért, és már BAROMIRA UNOM. Vicc nélkül.
Néha megpróbálom megkeresni, de sehoyg sem akadok rá. Melyik műsorban volt, és ki volt a parodista. Kis psychedelic a mai nap utánn kikapcsolódás.
Gazdaságos boltból való chillipaprika terméséből való a mag. Azért nem mind paprika, van közte 1-2 koriander, citromfű is. (Anyuéknál a fólia alatt van már 3-4 leveles nagyságú paprikám is cserépben!) A te paprikád milyen fajta?
Én hajdu steve re emlékszem, de úgy nem találtam. Csak dereng, hyog egy fiatal srác lehetett.
Domestos reklámra nincs paródia?
Ismegyük. Ugyanőktől a Somebody to love
Nincs, mert az már önmaga egy paródia..
És a nagyanyám az,aki folytatja. Ő töményen mos fel vele,a linóleum gyakorlatilag olyan lesz tőle mint a jég,dobsz egy hátast ha rálépsz.
Tesss, kérésed parancs: ALEX DOMESTOS Kicsit durvább: Domestos by Isitso
Ti ebben hol látjátok a csávázott földet?
Én csak csávázott magot és talajfertőtlenítést találok. Ilyen vak vagyok?
Én nem találtam, pedig elolvastam. Végülis mindegy, mert azt sem tudom, hogy a csávázás mi. Annyit értek, hogy mentes lesz a fertőző anyagoktól.
Ehhez tök kuka vagyok. A paprikáim sem keltek még ki. Bár tavaly sikerült 1,5 m -es petrezselymet termelnem, de az tök véletlen volt. A füvet locsoltam pétisós vízzel, aztán a maradékot kiüntettem a tartályból egy olyan giz-gazos helyen. Estére le is száradt az egész. Aztán Móni mondta, hogy ő oda petrezselymet ültetett, kár volt kiirtanom, mert épp kezdett kihajtani.. De hamar kihajtott újra, és ember magasságú lett. Mindenkinek osztogattuk, de még a komposztba is jutott bőven.
Szépjóreggelt.
Lenne egy olyan számtech problémám, hogy van két gépem. Az egyikhez mobiltelefon szoftoláshoz és kódoláshoz használt box-ok vannak csatolva, amelyeknek a drivereit vagy egyes exe-ket a virusölő virusként ismer fel, de biztosra tudom, hogy azok a fájlok ártalmatlanok. A másik gépen, virusos fájlokat tárolok egy mappában. Az lenne a megoldás számomra, ha egy virusölőnek meg tudnám mondani, hogy például azt a bizonyos mappát ne szkennelje többet, vagy azokat a bizonyos fájlokat hagyja figyelmen kívűl. Valaki tud ilyen megoldásról, ilyen virusölőről, amelynek van ilyen beállítása, hogy egy mappát ne checkoljon többet. Probáltam már a Nod-ot, az volt eleve a gépen, majd az Avira-t. Gondoltam az Avast-ra. Vélemények? Köszönöm.
A vírusírtók nagy többségének van egy karanté nevű mappája, ahová a vírusos fájlokat mozgatja, de nem törli. Szerintem ha abban létrehozol egy mappát, és a vírusos fájljaid belemásolod, akkor kész is vagy.
Akik meg ettek belőle, kinőtt még egy fülük, esetleg kezük.
Igen. Viszont ha van egy program melyből kiszedem a virusnak ismert fájlokat akkor a program nem fog működni.
Az Avira-nál van egy lehetőség, hogy ha kap egy virusos fájlt akkor megkérdi mit csináljon. Lehet törölni, karanténba helyezni, vagy figyelmen kívűl hagyni. Ez útóbbit választom és be pipálom, hogy mindig ezt hajtsa végre ezen a fájlon és minden rendben is lenne. Viszont a gép újraindításánál megint csak kötekedik... A makacs... |
Bejelentkezés
Hirdetés |