Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   520 / 2544
(#) hangszoros válasza balazs90 hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Halgass Tomi20-ra
(#) balazs90 hozzászólása Ápr 22, 2010 /

köszönöm a választ, pont van itthon még egy 20 mm2 + kábel akkor azt rákötöm az aksinak a negatívjára és hátraviszem?
Akkor megszűnik az erősítő hibája?
Azt nem értem, hogy eddig ilyen megoldással volt bekötve a másik autómba, és ott jó volt, akkor mitől rossz itt?
(#) Mayan válasza szabónagymester hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Az eredetiben így van:

canopus1.jpg

(#) gaboca323f hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Üdv!

Összeraktam ezt az erősítőt Bővebben: Link

Olyan hibát produkál, hogy az egyik oldal gerjed mint a fene, a másik az nem, de csak akkor szólal meg egy pillanatra amikor elveszem a tápfeszt.
12voltot kap akkutöltőről.
Lehetséges, hogy az ic eredetileg hibás volt?
(#) kadarist válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

A "mute" jumper jó állásban van? Ha aktív a mute/standby bemenet, akkor nem szól az erősítő. Sőt, akkor sem, ha túl nagy a tápfeszültség. Az akkutöltő mekkora feszültséget ad le?
Persze a pufferkondikat sem szabad kispórolni!
(#) gaboca323f válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

A mute ha nincs összezárva akkor egyáltalán nem megy, az akkutöltő 13,5 voltod ad le, puffernak 20000µF van.

Mint írtam asszimetrikus a probléma, az egyik oldal gerjed, a másik nem, de csak akkor szólal meg egy kicsit, ha elveszem a tápfeszt.

Kipróbálom másik táppal is, de szerintem nem az lehet a gond, inkább az ic re gyanakodnék, hogy hibás lehet.
Túlsokmindent nem lehet elrontani a nyákon szerintem, túlhevíteni meg szerintem nem hevítettem túl a forrasztás során.
(#) tatabike válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

GND-k be vannak kötve rendesen? Mivel szabályozod a hangerőt? Valami földelés baja lesz, valami nincs a földre kötve, azért gerjed.
(#) gaboca323f válasza balazs90 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Üdv!

Nekem is 323F van (BG-s) Nekem is a pozitív és a negatív is az akksiról meg hátra, szerintem is jobb ez a megoldás mint a kasztnis test.
Nekem még van egy 1F kondi id az erősítő mellett.
(#) gaboca323f válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Üdv!

A hangerőt semmivel, vagyis egy mp3 lejátszó van rákötve, azzal.
Anélkül is gerjed az egyik oldal. Átnéztem a nyákot, nem találtam hibát de lehet csinálok egy másikat hozzá, vagy kipróbálom 4 csatornás módban is.
(#) MPedro válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Ha a nyákkészítés során nem hibáztál, akkor a cuccnak működni kell. Több száz példányban megépítették csont nélkül indul. Nincs földhurkod ? Az IC hátulján test van.

Tegyél fel képet az alkatrészoldalról is, a forrasztási oldalról is, hátha kiszűrhető belőle valami.

Persze, elvben lehet akár hibás az IC, de ennek alacsony a valószínűsége.

P.
(#) gaboca323f válasza MPedro hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Csinálatm egy másik tervet a gyári 4csatornás rajz alapján, délután kipróbálom ezzel megy e rendesen, aztán ha nem akkor teszek fel képeket, de szerintem jó lett a nyák, átvilágítottam, nem találtam sehol rövidzárat.
Lehetséges, hogy mégis a forrasztás során tettem tönkre az IC-t? Pedig különösen odafigyeltem erre .

1554 4ch.lay

(#) szamóca válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Értékelhető képek nélkül nem tudhatjuk mi nem jó.
(#) smate hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Erősitön kell valamit változtatni hogy gépről is menjen?
(#) gaboca323f válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Ha hazaértem teszek fel képeket a "nemműködő" nyákról.
(Olyan 4-5óra körül.)

Mellékeltem a tervet és a csupasz nyákot.

Az lehet az oka a bajomnak, hogy a 15-ös láb a gyári rajzon not connected, viszont itt Bővebben: Link össze van kötve a mute 14es lábbal, én is így csináltam meg.
(#) saraha válasza smate hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Idézet:
Erősitön kell valamit változtatni hogy gépről is menjen?”

Esztergagépről?
Általában elegendő a hangkártya kimeneti jele az erősítők teljes kivezérlésére.Már,ha szabványos az erősítő és erre gondoltál.
(#) balazs90 hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Sziasztok, mindent úgy csináltam, ahogy mondtátok, és nem volt jó, szereztem egy másik erősítőt az működik tökéletesen vele.

A másiknak vajon nagy baja lehet?
Azt produkálja, hogy az erősítőbe épített hűtőventilátor elindul, az erősítő power ledje pedig csak pislákol, és hangjelet egyáltalán nem ad az erősítő, csak az nem fér a fejembe, hogy ez mitől lehet, mivel az erősítő nem volt használva, szekrényben volt.
(#) gaboca323f válasza balazs90 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Lehet, hogy ha már volt bekötve az erősítő, akkor előfordulhat, hogy a táp bemeneti csatlakozója kitörik a nyákról.
Blaupunkt GT erősítőknél pl ez tipushiba volt, hogy nagyon könnyen felszakadt a csati a panelról.

Szerintem a linkelt oldalon sincs a 15-ös láb összekötve a mute lábbal. Szüntesd meg azt a kapcsolatot.
(#) hapro válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Nem bele okoskodni szeretnék, de itt van összekötve.
(#) gaboca323f válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Megszüntettem, ugyanaz a hiba.
(#) szamóca válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Mint látható, "no connected" a 15-ös láb. Ha minden jó, és ennek ellenére sem megy akkor IC koniec.
(#) gaboca323f válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Tökönszúrom magam, működik, tökéletesen, és nem csináltam vele semmit

Rákötöttem a végleges tápjára, 100wattos kapcsolóüzemű, egyenirányítva szűrve, 20000µF pufferrel, arról is megy rendesen.

Nem értem mi lehetett a baja, de megy az a lényeg, remélem így is marad.

Már csak egy kérdésem volna, hogyan tudnám a hangerejét szabályozni, milyen potmétert kell rákötni és hogyan?
Nem szeretnék külön előerősítőt készíteni hozzá.

Előre is köszi!

Parancsolj.
Szerk.: Neked egy sztereopoti kell, 100kohm-os, 'B'-jelű, azaz logaritmikus.
(#) biric hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Sziasztok nekem van egy QSC GX5-ös végfokom.Ami 8 ohm-on 2*500w -os.Arra lennék kíváncsi hogy meg-e lehet vele hajtani egyszerre 2 db omnitronic dx 2222-tőt ami 8ohm-os 500watt RMS 1000w maximum és 2db omnitronic bx-1550-et ami 8ohm-os RMS 400watt max 800w meg -e lehet vele hajtani egyszerre mind a 4-et?
(#) skero válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Örülök ,hogy végül működik. Meg is lepett volna ha nem jó. Én már ilyen ic-t megküldtem 22V -al ,köttem rá fordítva tápot ,hajtottam hűtőborda nélkül. Ezeket mind nem szabad de mindet túlélte. Van is egy párdarab elfekvőben (mondjuk más TDA- k és egy jópár teljesítménytranyó is). Amúgy gratulálok nagyon szép lett a NYÁK. Kedvet kaptam újra az építéshez. Mit gondoltok a szóban forgó ic -hez elég lessz a képen látható kondi tápszűrésnek? Vagy rakjak be mindjárt három vagy négy ilyet? Na jó csak vicceltem. De mindenesetre egyet kap tőlem.

PICT0001.JPG

(#) hangszoros válasza biric hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Elöször nézd meg, hogy 4ohmon irnak -e teljesiményt az erősitőre. Magyarán birja-e ?
Ha birja akkor rákötheted, de roszabbul fog szólni. Hogy mit bir az attól a kezedtől fog függenni amelyikkel a pótmétert csavarod, ja és a hangyzin gombokat
A hangszorók jelzik ha kinozód Őket, és boszút állnak ha nem hallgatsz rájuk
Az erősitők allatomosabbak, mert befucsolnak, bár a klippet azok is jelzik

4ohm on 2*800w

de ha kimenetenként 8 ohm akkor a 2hangfal 16ohm nem?
vagy hogy van ez?
Következő: »»   520 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem