Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Es minek az arm? FFT-vel digitalisan szuroznek?
Mellesleg a Blinder meg mindig 8bites atmeleket hasznal, es ugyan olyan tokeletesen mukodik. Az sw frissitesi lehetosegek ugyan ugy megvannak, teny hogy a kotottebb architektura miatt a jelanalizalas modjat nem tudjak a jovoben megvaltoztatni, de az elmult 5 evben nem is nagyon kellett, es ki tudja mennyire fog ez valtozni a jovoben. Viszont mar tudjuk mert dragabb az LI.
Szerintem a 32 bites számláló miatt, hogy nagy legyen a mérési idő felbontás. Igaz ezt néhány 16 bites PIC is tudja
Valószínűleg jól működött a blokkolód és nem akart égni, mert ugye ők "mindenkit megmérnek."
Igen, ha csak 1 impulzust lő vissza azt nagyon pontosan kell időzíteni.
Mennyit nőtt a távolság a lézerdióda csere után.(mármint a detektálásé ha rálősz a vevőre.)
Mekkora árammal hajtod.
Bizonyos atmelen meg sorba tudod kotni a 16bites szamlalokat.
Ha 32bites szamalo lenne a kizarolagos igeny, akkor sok joval olcsobb megoldas is van mint egy arm. pl 32 bites avr vagy pic.
Hasznalj vastagabb vezetekeket. Valaszd le a vevo resz tapjat 10 Ohmmal es rakjakl ULESR tantal kondit a 10 Ohm utan.
Nem tudom olyan messze vinni telken belül, hogy ne működjön (tfdu). Előtte kb 4 méterről ment, 3 db sorba kötött leddel, 9V-os elemről. Ennek a típusnak beépített drivere van, tehát csak az impulzus kezdetét adom meg egy felfutó éllel, a többit csinálja. Nézd meg az adatlapját.
LL90. Elég lesz ez, sőt még talán a teljesítmény harmada is, cserébe sűrűbben lehet adni. Valaki egyszer beírt ide egy számítást, ami arról szólt hogy mekkora teljesítmény jut vissza a vevőbe a kisugárzott jelből, de most nem találom. Ha magára ismer az illető, tegye be legyen szíves mégegyszer
![]()
9V os elem, kicsit lemerülve, -1 dióda, kb 8 V lehet.
Ha csokkented az egy pulzusra eso energiat, akkor is csak 1.6%-os kitoltesi tenyezoig mehetsz fel.
Én voltam. Csatolom a doc-ot nincs kedvem még egyszer beírni.
Ezt hol olvastad? Én nem találtam ilyet az adatlapon, persze lehet hogy csak átsiklottam fölötte. Egyébként meg szerintem ezeket a határokat ki lehet tolni, anélkül hogy a melegedés miatt tönkremenjen a dióda. Pl. nem kell minden bejövő impulzust zavarni, csak minden harmadikat, ott kiküldesz sok zavaró impulzust (pontos időzítéssel) aztán megint szünet három bejövő impulzusig.
Kiszamoltam. a 25W teljesitmenycsucs 16V-os fesz eseten van. A minimum feszultseg 4V aminel meg van lezermukodes. Mivel belso kondiban tarolja az energiat, es ezt suti ra a diodara igy a kondi altal tarolt energia jut a lezerre. Ez esetben a kitoltesi tenyezo igy valtozik: 0.1%*16V^2/4V^2=1.6%
(a feszultseg ertekek tp=30ns -hoz tartoznak. a tobbi szamitott ertek fuggetlen)
Ez az, köszönöm.
Ezert erdekel az LL90_3 mert ott mar 4.8%-ig fel lehet menni elvileg. Viszont most neztem europai disztributoroknal nincsen, amerikai disztributornal meg van, de azt irja, hogy a gyarto nem engedi az ide torteno eladast...
H. M. J.
Kérdezhetek ? Nem okoskodni akarok, csak jobbítani és persze nem akarok fölösleget köröket futni. Kicsit belovaltam magam....és én is kedvet kaptam egy blokkolóhoz. Jól látom, hogy semmi különleges trükk nincs a vevőben, csak 3 RC csatolt tranyós erősítő szűrőkkel ? Átjön rajta A PIC logikai MOSFET-eket közvetlenül meghatja, akkor nem fölösleges a driver ? JFET-ekkel esetleg nem jobb jel zaj viszony érhető el ? A PIC komparátort használod, vagy digitális a bemenet, ha igen külső referenciával finomabban lehetne állítani ? Az analóg résznek mindenképpen komolyabb kisebb zajú táp kellene, a esetleg egy LC szűrővel, a kocsiból sok zaj átjöhet. Hát hirtelen ennyi...köszi a segítséget !
Szerintem ez nem segítene rajtunk. Jó szoftver kell, pontos időzítéssel, a kisugárzott impulzus energiája meg bőven elég még a kisebb diódánál is. Hétvégén lesz egy kis időm, akkor agyalok még rajta.
Pedig ha lezerrel menne a brute force...
Na akkor sorban:
A vevő nem különleges, a lényeg hogy megfelelő erősítése legyen és napfényre lehetőleg érzéketlen legyen. Próbáltam közvetlen MOS-FET meghajtást, de nem volt jó, szerintem túl nagy áramcsúcsok alakulnak ki és tönkremegy a PIC. Volt egy időszak mikor még a MOS-FET driver is elszállt időnként. Ez a kapcsolás hosszú kísérletezés eredménye, de ha nem tetszik valakinek építsen jobbat. ![]() A PIC digitális bemenetét használom, mert a biztos detektáláshoz impulzus időt kell mérni, főleg ha szinkronizálni akarom a blokkolást. Egyszer már írtam, szerintem a jó szoftver fontosabb mint a hardver. Jó lenne ha más is közölne már valamit a kísérleteiből, tresholdon és rajtam kívül is. De minden jobbító hozzászólást szívesen fogadok. ![]()
Szia! Van magyarországi eladó is az ll90_3 típusra, és a többire is, ha jól tudom. A min. rendelés 50db, és 1 hónap a beszerzési idő. Keress rá a magyarországi OSRAM cégre, és azok majd megadják a cég nevét, aki ezzel foglalkozik. Érdemes lenne összefogni, mert kb. 30% a kedvezmény a boltokhoz képest. Ezt tavaly nyáron kérdeztem. Azóta jobb áron van az euro.
![]()
Hat en arra jutottam, hogy kozvetlen a FET-et hajtom meg. A fet tipusa FDV301. Mivel 9.5 pF-os a bemenete, igy akar ledenkent egy is alkalmazhato. En ellenallas+5db led+fdv301 meghajtast hasznalok. Vevovel meg kiserletezek, eredmeny meg nincs.
A kocsimra mar fel lett szerelve 2x15 led fix bruteforce modban, de tesztelni nem tudtam lehetoseg hijan. Itt ugy nez ki h szimetrikusan a kulso szeleken 5db 5410 van belul pedig 10db 5210.
kezdetben 1 max 2 db erdekelne. vakon nem szivesen vasarlok ilyen draga cuccokat.
Minek az arm ? Mittudomén,erre fejlesztettek.. A proci kezdettől fogva ugyanaz, feltételezem,hogy óriási tartalékok vannak benne ,hiszen eleinte nem tudta az scs102-t se és késöbb frissitettek rajta .
A blindernek minden feje egy-egy külön egység ,ha ott frissitesz,akkor a cput-t frissited és a cpu tölti le az uj fw-t utána a fejekbe is ,itt a fej "csak" kapcsolat a külvilággal,mindent a cpu csinál . A legujabb fw-ben (8.03) már van AGC is,ezt az antilaser g8-ból csórták ki,feltételezem erre gondolsz digitális szürö alatt. És mellesleg a LI ITT drágább,mert tisztességes hasznot pakolnak rá a viszonteladók.. Én 113eFt-ért vettem 2 fejjel,most pedig pótfejeket hozzá 28e/db áron - ez szerintem még elfogadható érte .Ezért az összegért folyamatos supportot kapok -bár garim már nincs rá
Teny hogy sok a tartalek, de koltsegesebb a fejlesztes es a hardver. Az AGC az nem szuro, en a bejovo jelbol torteno digitalis zajszuresre gondoltam speciel.
Az elosztott/kozponti inteligencia mellet es ellen lehet ervelni ugyan ugy. Kinek mi fekszik jobban.
Csak érdekességképp, találtam egy jó kis IC-t vevőnek.
Egy gond, hogy nem taltam az interneten sehol olyan kereskedőt, ahol be lehetne szerezni. Pedig megérne egy misét
Ezt a családot én is nézegettem, sajnos MO-on vagyunk.
Néha irigylem a semmittevő amcsikat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |