Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek.
Technics SU-V45A Következő problémával kaptam az erősítőt,házibuliba letakarták,egy idő múlva pukk és se kép se hang... Szétszedve a cuccot szószerint szétrobbant tranyókkal találkoztam...összes kiszed és méricske. 5 darab volt hibás belőle de van amit helyettesítenem kellett: C2631-2SC2632-re A1309-2SA1015-re A1123 maradt 2SA1123 A1306 maradt 2SA1306 C1685-2SC945-re A végfok igen ritka darab:SVI 4003 Bekapcsolás és a következőket produkálja: Jobb oldal gyönyő szépen és tisztán szól,azonban a bal,kb 1 másodperces lüktetéssel jön a muzsika és közbe koppanó hang és sistergés...lehalkul aztán erősödik sisteregve és utána kopp,és ez így megy folyamatosan...Mi lehet a probléma? Ha végfok akkor nem tudok vele mit kezdeni mert ilyet már sehol se kapok (pedig nem gyenge a szerkezet) Esetleg valamelyik tranzisztor helyettesítés nem tetszik neki? Várom az ötleteket és előre is köszönöm,üdv.
sziasztok
Nekem TECHNICS SA-AX540 van azt akarom megkérdezni hogy lehet e pontosan megadni az elalvás vagy az ébresztő pontos be vagy kikapcsolási idejét vagy csak azt amit ha hosszan megnyomom és be van táplálva?
Csak az ott található értékek állíthatóak be: 5-7-9 óra
Ez nekem sem volt benne szimpatikus, mert mindig lesni kellett az órát, hogy mikor kapcsoljam ki. Ugyanis az ébresztő "óra" onnantól ketyeg. Meg kell szokni az biztos ![]() Bár azért egy 5×85W-os erősítő elsődleges célja nem az ébresztés (attól még igen hatásos eszköz).
igen igen
![]() Nem az a fő benne főleg hogy sok sok jó dolog van benne azon kívül, de én azért reménykedtem hátha ![]()
Sziasztok!
Van egy Technics SU-V60-as erősítőm.Ha bekapcsolom akkor szól minden oldala de nagyon halkan éppen,hogy csak cincog de szól ha pedig feltekeem a hangerőt akkor a védelem bekapcsol. Szerintetek mi lehet a problémája? Esetleg ha valakinek van kapcsolási rajza az feltehetné ide. Az IC típusa SVI 4004,ilyet sehol sem találtam ezt lehet valamivel helyettesíteni?
Sziasztok.
Kaphato még valahol az SVI 3205-ös IC? Kaptam egy Technics SU-V660-as erősitőt, de az IC elszált benne meg egy meghajtó tranzisztor. 2SA1535A. HQnál van 3203 de nemtudom, hogy az jólenne e bele. Meg ha kicserélem a tranzisztort akkor müködne e rendesen utána. Van még egy kondi ami pupos kicsit, de azt kicserélem mert van itthon. Más hibát nemtaláltam benne. Nagyon sajnálnám szét szedni.
Sziasztok! Vettem egy technics SA-350-es rádiós erősítőt, STK2038IV van benne. Egy turkálóban vettem 3ezerért, azt mondták hogy mikor kipróbálták akkor füstölt egyet, de én nem találtam benne égésnyomokat ,csak az ic felett kicsit barnább a tetje, de az ic-n nincs semmi égésnyom. Feltettem youtubera egy videót a hibáról, légyszi nézzétek meg és ha van ötletetek akkor légyszi írjátok le. Remélem az ic-t nem kell cserélni, mert nem nagyon találtam ilyetvideo
A bal oldali hangszóróból jövő "fütyölés" nem az erősítő hibája, korábban túl lett terhelve a hangfal, csak nem akartam a nagy hangfalakat rákötni, nehogy megsérüljenek.
Szerintem neked hasonló problémád van mint nekem....fentieket megnézed hasonló hibája van annak is ami most nálam van...én már cseréltem benne az összes rossz tranyót,dióda,ellenállás,összes megnézve,kondik kicserélve....és a bal oldal ugyan ezt ,legalábbis hasonló képpen viselkedik....Nézz át mindent amit tudsz,tranyók,kondik,diódák,ellenállások,és ha semmi,akkor marad az IC.
Elég babrásak ezek a technics cuccok.
Sziasztok!
Van egy Logitech 5.1-es hangrendszerem, aminek az erősítője a mélynyomó dobozában található. Azt tapasztaltam, hogy idővel vagy működött vagy nem, mára gyakorlatilag csak a mély és a center dolgozi. Meg tudnátok mondani ki javit ilyet? Előre is köszönöm! Péter
Sziasztok!
Volna nekem egy Sony TA-F435R tipusú erősítőm... igaz nem technics... de gondolom olyan nagy eltérés nincs... Tranzisztoros! Olyan gondom van vele, hogy a bal oldala halkabban szól mint a jobb...kevesebb a mély is ebbe az oldalba... Szétszedtem megnéztem.. van benne 2 trimmer BIAS néven... na ezeket állítottam.. összeraktam és jó lett... de eltelt egy kis idő és most megint halk... olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ezekkel a potikkal lehet valami gond? esetleg forrasszam újra őket? Vagy hol keressem a hibát...? Előre is köszi a válaszokat...
Hello mindenki! Ven nálam egy Technics SU-V570 PXS erősítő javításon,az egész előfokja és a meghajtó fokozata halott volt, az STK-n nem mérek rendellenes dolgokat,de: bekapcsolás után a bal csatornából erős gerjedés hallatszik,a jobb csatorna elvileg él. Szerintetek lehetséges ,hogy ez az STK hibája? A sokat emlegetett SVI 3205-ről van szó.Üdv!
Üdv Néktek!
Nekem szintén van egy technics SA-404 erősítőm, ugyanaz a gondom vele mint a másik kollégának! Bekapcs, a hangfalvédő meg se nyikkan és a hangfalak sem szólnak, sőt a relé körül érzek némi ic szagot. Rámértem a 2 végfokra egyiknek a kimenetén +0 volt a másikén +43. Kiforrasztottam ezt az Ic-t de még utána sem volt hajlandó a relé behúzni, ja és a rossz ic környékén nekem 3 elégettnek vélt ellenállás van! Valakinek valami ötlete, hogy mit lenne még érdemes meglesni? ![]() Idézet: „mit lenne még érdemes meglesni?” A kapcsolásirajzot. :yes:
Égen földön kerestem már de nem találtam csak hasonló típusét azért is érdeklődtem itt
![]()
Jaj ! Azt elfelejtettem mondani,hogy a REGULAR DOWNLOAD "gombot" kell megnyomni !
![]() üdv +1x ![]() ![]()
Sziasztok!
Egy ismerősöm adott egy SU-810 es erősítőt, recsegő potival. Potit cseréltem, de alacsony hangerőn még mindig recseg, utána jól működik(recsegéskor egyik-másik hangszóró el is némul). Azt találtam ki, hogy kicserélem azokat a termisztorokat is a hangerőnyákon, meg befújom az új potit egy kis wd-40-el. Szerintetek ilyen kell nekem bele és így működhet rendesen(elvileg 100k-s): http://www.hqelektronik.hu/info/hu/ntk_100k.html Előre is köszönöm! ![]()
Köszi szépen
![]() ![]()
Sziasztok! Valakinek van valami ötlete arra, hogy a Technics SA-DX930 erősítőm mért csinálhatja vajon azt hogy néha a ki-be kapcsoló gombja a megnyomásakor más gombként funkcionál? Pl az A hangszórópárt kapcsolja egyszer ki aztán ha a következő megnyomáskor is még "hülyül" akkor meg vissza. Viszonylag többször van így mostanában, hogyha ki akarnám kapcsolni, kikapcsolás helyett a végfokot kapcsolgatja a relé kattan a kijelzőn hogy speakers off szoval minden szabályosan mintha a nemsokkal alatta lévő "A" feliratú gombot nyomkodnám... Néha bekapcsoláskor is előjött már ez...
Volt már hogy más gombként is "működött" ![]() Korábban gondoltam azt is hogy ez a jellegzetes sok helyen leírt "Overload" probléma, csakhogy ilyenkor általában semmi se szól illetve az Overload-ot volt alkalmam meglátni a kijelzőn most nemrég amikor a bemenetválasztó IC cseréje miatt szét volt szedve és lehúzott ventilátorral lett fél hangerő fölé csavarva, ilyenkor megjelent az overload és lekapcsolt a végfok, de ezek szerint akkor tényleg más mint amit fentebb írtam...
Arra közben rájöttem a szervízlkönyvében a kapcsolási rajzokat nézegetve, hogy a gombok úgy működhetnek, hogy a mikrokontrolleren amelyikre csatlakoznak van egy A/D konverter és attól függően, hogy melyik gombot nyomom meg kapcsol egy 10k-s ellenállásra sorban különböző ellenállás értékeket, és az AD méri a 10k feszültségét aminek a másik vége a +5.1Vra van kötve...
de vajon mitől eshet le a feszültség a tápról? Mert talán az okozhatja, hogy másik gombot érzékel és pont azt amúgy ami a sorban következő ill a 2vel utána lévő is előfordult már... Valaki ismeri ezt a tipust? (SA-DX930 5.1 rádiós erősítő)
Hali!
Mérd ki az ellenállásokat és a nyomógombokat. Ha az ellenállások a rajz szerinti értékek szerint rendben vannak, akkor valamelyik gomb a hunyó... csere...
Köszi a segítséget! Ezeket mindenképpen megnézem, az ellenállások viszont elméletben jók kellenének hogy legyenek(hacsak nem leégtek volna?), mert újkorától nálam van az erősítő, eleinte nem csinálta ezt, viszont az idő múlásával arányosan egyre többször jön rá ez a dolog, és a gond, hogy csak néha csinálja, mondjuk 10 használatból lehet csak 1 alkalommal, de akkor pl a kikapcsoláskor van hogy 4-5 ször is meg kell nyomni a kikapcsoló gombot hogy ne a végfokot kapcsolgassam vele ki be hanem hajlandó legyen épp ki vagy be kapcsolni attól függ mit akarnék vele...
Esetleg nézd meg a gombok, és az ellenállások forrasztásait is, nem kontakthiba van-e?
Hali
Van egy technics SA-EX140 erősítőm. Egy darabig nem volt használva és van valami kontakt hibája. Mivel a balance poti is szar benne azt is cserélném, de mielőtt nekiállok kellene egy poti, ha jót néztem ez a száma RGW0244-K1, de ilyenre rákeresve nem találtam sehol. Mivel érdemes helyettesíteni? Köszi ![]()
Próbáld meg az eredeti potit a videopart kft nél beszerezni ők a panasonic hivatalos szervize elvileg Magyarországon
Hello
Valakinek nincsen egy SU-V300 kapcsolási rajz? Hoztak nekem egyet olyan problémával hogy egy bulin fél hangerőn meg hallt az erősítő. Mikor megkérdeztem hogy használták kiderült hogy A+B kimenetet és mindenféle impedanciájú hangfal volt rajta. 4-6-8-4 ohmos hangszórókkal miközben az erősítőre A+B használatakor csak 8-16 ohm hangfal mehet a kimenetre. Az erősítő úgy elszállt hogy nem kapcsol be. A végfok IC biztos elszállt de ettől még be kellene kapcsolnia. Jó volna ha valaki tudna benne segíteni hogy honnan szerezhetek kapcsolási rajzot mert interneten csak fizetősöket találtam. Segítséget előre is köszi! ![]()
Szia!
Innen letöltheted a rajzát: Get Manual |
Bejelentkezés
Hirdetés |