Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. Akkor ennek a vágási frekvenciája 6,92 hz? Matekból kuka vagyok
![]()
"A bemenetnél lévő kondenzátor az utána következő ellenállások eredőjével felüláteresztő szűrőt alkot."
Ennek a tetelnek mi a keplete ? ![]() Mivel a 10 k ohm -os ellenállás egy fix feszültségű ponthoz csatlakozik, így r helyére ezen értéket behelyettesítve 15,92 ohm adódik. Igencsak jó hangszóró, és jó fül kell hozzá, hogy meghalld, de ha kevesled, rakhatsz nagyobb becsatoló kapacitást is.
Akkor mellékelt kapcsolási rajzon mennyi a vágási frekvencia, nekem az kéne hogy olyan 40Hz-et is átengedjen.darlington
Vagy akkor így néz ki a képlet hogy 1/2*3.14*10*1 ?
Szerinted a prefixumok miért vannak?
![]()
A fenti képletbe behelyettesítve
![]()
Szia!
A TL 06x műszererósítő,hangfekvenciás alkalmazásra nem igazán alkalmas. Gyárilag a klasszikus 741-hez hasonlóan korlátozva van a sávszélesség. Ennél a típusnál inkább a pontosság és a kis offset a lényeg. Ha lehet TL 08x vagy TL 07x-et használj.
Vidéki vagyok úgyhogy csak rendelni tudok dolgokat. Találtam még itthon 2db RC4558p-t ezek 1 sony TA-ax 35 tipusú erősítőben voltak. Azt olvastam a neten hogy ez is dual op-amp, a gain bandwidth 3MHz. Ez esetleg jobb lenne mint a TL062? Mert a lábkiosztása ugyan az.
igen.
Stim.
Ertheto a dolog. Koszonom. Mi van akkor ha kihagyom a kondenzatort ?
Hali! Megépítettem az erősítőt egyenlőre drótmodellből. A baj csak az, hogy befog valamilyen szlovák adót, az ATX-táp ventillátorának a berregése is benne van, nagyobb hangerőn torzit, 0,3V benenő jel felett is torzít és 10.5V tápfesz feltt is torzít. Mi lehet a probléma? Gondolom az is, hogy kapcsitápról hajtom és drótmodell
![]()
Átforrasztottam meg átrendeztem a vezetékeket, és mostmár jóval kevesebb zaj van benne. Próbáltam RC4558p nélkül de is, de úgy nem volt annyira hangos. Majd megrendelm a TL082 -t, meg a nyákot, és szerintem megépíten normálisan. Köszönöm a segítségeteket.
![]()
Nagyon érzékenyek tudnak lenni a drótmodellek. Ma én is összeraktam egyet. Bővebben: Link Minden kis mozdulatomat érzékeli.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Most csináltam először erősítőt, úgy hogy lehetnek érdekes kérdéseim ![]()
Bátor vagy ha ezzel kezdted.
Ha három potit tettél be, akkor a jobb és bal oldali potival tudnád állítani az áramot, de ha nem tudod lejjebb tornázni, akkor a potikkal sorba lévő ellenállás értéken változtass, próbálj kisebb trimmert tenni oda, vagy a velük sorban lévő ellenállás helyére tegyél kisebbet. A teljesítmény ellenálláson úgy mérsz feszültséget, hogy az ellenállás két lábára teszed a két mérő csúcsot. Vagy ha ez bonyolult, akkor meg a tápágba sorosan bekötöd a multimétert, és azt árammérésre állítod, és az a saját magán átfolyó áramot fogja mérni. Majd tornázol egy jó csomót rajta (mind három potin), és beáll a 0V a kimeneten, és a nyugalmik is mindkét tápágban egyformára.
Szija , eltudnád küldeni a végleges paneltervet ? thedespot0@gmail.com címre?
![]()
Szia!
A cikkben ott van minden terv.
Erre nem tudok válaszolni. Ez egy relatív kérdés és, hogy még tudományosabb legyek, ráadásul tök szubjektív is.
Egyszerűbben fogalmazva nem próbáltam mással, és ezért sem tudok erre válaszolni.
Értem, tudom hogy szubjektív. jelen esetben én a bd tranzisztorpárt nem igazán szeretem, és még egy kérdés. Három trimmer poti van a panelterven, és ebböl egynek van odaírva az értéke. A másik kettő potinak mi az értéke?
A másik kettő opcionális, amekkorát teszel, gyakorlatilag felosztod azt az ellenállást amelyik helyre teszed egy trimmerre, és egy fix ellenállásra.
Köszi a gyors választ! Olvasva a válaszod a tápágakban jól mértem a nyugalmit, az ellenállásokon is, viszont csak áramot tudtam, feszültséget nem. Teljesen más érték volt mindenhol.Minden tranyó párbaválogatott. A két szélső potim 500ohmos, amivel sorba vannak az 2Kohm. A kimeneten 7V-ot mértem.En az egyik meghajtó tranyóra tippelek, hogy túlmelegítettem, elszállt, mivel azon az oldalon nem melegszik a fő tranyó és az a poti is azon az oldalon van amire nem valtozik az áram. Majd holnap megnézem. Köszi mégegyszer
Az a 2k ellenállás az igazából csak 1k!
És ha 560ohmot egy 470, vagy 500 ohmos trimmerrel kötöd sorba akkor be tudod majd lőni a nyugalmit, de lehet, hogy kisebb ellenállás kell majd neked.
Üdv!
Hapro-tól kérdezném - habár már volt ilyen kérdés felé - a Hiraga-tápban milyen kondikat kötöttél párhuzamosan a diódákkal? A puffer elkók rendben, azok megvannak, de eme kisebb kondik mekkorák lehetnek, mondjuk 100 nF?
33-47nF-ot ajánlok inkább.
Köszönöm!
Sikerült beállítani az erősítőt
![]()
Szívesen. Akkor most már eggyel több embernek van Magyarországon Hiraga végfoka...
Végül is milyen félvezetőket használtál bele? |
Bejelentkezés
Hirdetés |