Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Benne van de kikapcsolható, mert fals riasztást tud okozni.
Nem sikerült még tesztelned?
Itt van egy kis info. Nehogy valami hiányozzon.
Nem sajnos
És Neked?
Én most komoly lépésre szántam el magam, elküldök valakinek egy komplett cuccot és ő leteszteli.
Nem kell mosfet driver. Nekem igy is katonasak a negyszogjeleim.
Mekkora a LED áram és mekkora gate ellenállást használsz?
Gate ellenallas nincs, kozvetlen megy ra a mikrokontroller labara. A led aram 300mA.
AVR.
De a MOSFET gatejere nem kell ellenallas szinte soha. Csak lassitja a mukodeset. Neha szoktak a G. es S. koze rakni, de csak akkor ha highZ-be is kapcsolo kimenetrol kapja a vezerlest, vagy a foldre huzas nem tokeletes. Eseteg sorba is szoktak vedelmi okokbol, ha nem bir akkora aramot a kimenet, de ennek a FET-nek a gate kapaciatasa 9.5 pF. Ja a masik jo tulajdonsaga, hogy a Gate treshol voltage 1V korul van, igy akar 1.8V-os aramkorokben is hasznalhato.
Mióta és mennyit üzemelt?
Azért kérdem, mert eléggé elmentél a határértékig pl áram
Nem mentem el. Ugyanis 200mA-t bir a FET, nalam meg az atlagaram 100mA, csak a csucs 300mA. Ismetlodo csucsarambol meg 500mA-t visel el.
Hat ugy kb 1 honapja meg. De a fet nem is melegszik. Sot 3db parhuzamosan kapcsolasaval csinaltam olyat is ami 1A-t vitt. Azzal sem volt gond.
Ez komoly? Rds 5ohm. Viszont igy nem kell soros ellenállás.
Csak 4, mert 5V-rol uzemel De nekem meg van a kapcsolasban 22 Ohm sorosan vele, ugyhogy csak a disszipacio kis resze esik ra.
Igen. 5 db led kap egy mosfetet. tehat 15 ledhez az avr 3db parhuzamosan kotott gatet hajt meg.
Az furcsa. 300mAx4ohm=1,2v 1,2vx300mA= 0,36watt ez szerintem k**ra melegszik.
3 MOSFET egy kimenetről?
Mondjuk az alacsony bemeneti kapacítás lehet az oka
De 300mA nem folyamatosan van. A 400ns/1000ns-es kapcsolasban szorozd meg a 0.36W-ot 400/1400-al.
Ja, lehet de nem tetszik. :no:
Lehet hogy nem tetszik, de az mar csak 110mW
Amugy a max megengedett disszipacio 350mW.
Ez kb. milyen messziről tud zavarni ?
A 9A-es driver meg melegszik ? :eek2: Feltűnt már valakinek, hogy a Blinder M20 soros RC taggal hajtja a drivert ? A Blinder M21 egyébként jó cucc ?
Holnap delutan megmerem neked.
Blinder nem soros RC taggal hajt, hanem egy kondit is rasut, ami gyorsitokent viselkedik. Amugy jo markanak szamit.
Messziről könnyű, de milyen közelről?
Az M20 kb 15-éves konstrukció.
Most megnéztem a rajzot, ami nekem van.
Atmel > c > R > inverter > driver > mosfet Ugyan hova süt bele az inverterbe ? Egyébként én gondolkozom valami induktivitás bekavarásáról amitől a LED túllövéssel lenne meghajtva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |