Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Benne van de kikapcsolható, mert fals riasztást tud okozni.
Nem sikerült még tesztelned?
Itt van egy kis info. Nehogy valami hiányozzon.
![]()
Nem sajnos
![]() És Neked?
Én most komoly lépésre szántam el magam, elküldök valakinek egy komplett cuccot és ő leteszteli.
Nem kell mosfet driver. Nekem igy is katonasak a negyszogjeleim.
Mekkora a LED áram és mekkora gate ellenállást használsz?
Gate ellenallas nincs, kozvetlen megy ra a mikrokontroller labara. A led aram 300mA.
AVR.
De a MOSFET gatejere nem kell ellenallas szinte soha. Csak lassitja a mukodeset. Neha szoktak a G. es S. koze rakni, de csak akkor ha highZ-be is kapcsolo kimenetrol kapja a vezerlest, vagy a foldre huzas nem tokeletes. Eseteg sorba is szoktak vedelmi okokbol, ha nem bir akkora aramot a kimenet, de ennek a FET-nek a gate kapaciatasa 9.5 pF. Ja a masik jo tulajdonsaga, hogy a Gate treshol voltage 1V korul van, igy akar 1.8V-os aramkorokben is hasznalhato.
Mióta és mennyit üzemelt?
Azért kérdem, mert eléggé elmentél a határértékig pl áram
Nem mentem el. Ugyanis 200mA-t bir a FET, nalam meg az atlagaram 100mA, csak a csucs 300mA. Ismetlodo csucsarambol meg 500mA-t visel el.
Hat ugy kb 1 honapja meg. De a fet nem is melegszik. Sot 3db parhuzamosan kapcsolasaval csinaltam olyat is ami 1A-t vitt. Azzal sem volt gond.
Ez komoly? Rds 5ohm. Viszont igy nem kell soros ellenállás.
![]()
Csak 4, mert 5V-rol uzemel
![]()
Igen. 5 db led kap egy mosfetet. tehat 15 ledhez az avr 3db parhuzamosan kotott gatet hajt meg.
Az furcsa. 300mAx4ohm=1,2v 1,2vx300mA= 0,36watt ez szerintem k**ra melegszik.
3 MOSFET egy kimenetről?
Mondjuk az alacsony bemeneti kapacítás lehet az oka
De 300mA nem folyamatosan van. A 400ns/1000ns-es kapcsolasban szorozd meg a 0.36W-ot 400/1400-al.
Ja, lehet de nem tetszik. :no:
Lehet hogy nem tetszik, de az mar csak 110mW
![]() Amugy a max megengedett disszipacio 350mW.
Ez kb. milyen messziről tud zavarni ?
A 9A-es driver meg melegszik ? :eek2: Feltűnt már valakinek, hogy a Blinder M20 soros RC taggal hajtja a drivert ? A Blinder M21 egyébként jó cucc ?
Holnap delutan megmerem neked.
Blinder nem soros RC taggal hajt, hanem egy kondit is rasut, ami gyorsitokent viselkedik. Amugy jo markanak szamit.
Messziről könnyű, de milyen közelről?
![]() Az M20 kb 15-éves konstrukció.
Most megnéztem a rajzot, ami nekem van.
Atmel > c > R > inverter > driver > mosfet Ugyan hova süt bele az inverterbe ? Egyébként én gondolkozom valami induktivitás bekavarásáról amitől a LED túllövéssel lenne meghajtva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |