Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ, akkor már forrasztom is
Üdv hggh
Igazábol nekem nincs égetőm, most építem a sajátom, ezért is érdeklődöm, eddig bitoroltam egy égetőt, de mostmár szeretnék sajátot is!
A sima WLPT_mini-ben eleve ott vannak. Más égetőkbe pedig, ahogy cNobody írta, ártani nem árt, annak ellenére, hogy ott a program kapcsolja a Vdd, Vpp-t!
Milyen égetőt építesz?
Hali!
Akkor valahogy próbáljak meg én is sorba kötni egy ellenállást a PGD és PCG lábakkal? Most ezen elgondolkadtam én is, mert ha 0 lesz kimeneti fesz a PGD-n, akkor a 7407 felé az feszosztóként fog műxeni, nem? ott ~1V lesz alacsony szintként. OPSZ nincs itthon 270 ohmos csak 180-as, ami közel van a 270hez Üdv!
Egyenlőre a Te mini égetőidet fogom használni, utána
pedig, ha már minden jól megy, megkisérlem megépíteni, a Pickit2 klónt, szintén a Te leírásaid alapján. Bár nyákot még sosem csináltam, de át kéne esni a tűzkeresztségen.
Igazad van, ezt tesztelnem kell még!
Vagy az 1k-t növelem(nem szerencsés), vagy a soros tagot csökkentem. 180ohm még éppen védene(27mA, ha 5V lenne, de úgy is leesik a fesz a kimeneten 4,5V-ra, az meg pont 25mA) Így az alacsony szint 0,8V, ami már megfelelő lehet.
Értem, akkor próbáld meg először a sima két ellenállásos minit, ha az nem menne, csak akkor érdemes továbblépni!
180 ohm van itthon, most el kell zúznom itthonról de 6 kor már többet tudok mondani, addig ra kipróbálom.
Köszönöm, csinálom, éppen forrasztgatom, a dolgokat.
Élesben, csak a hétvégén fogom kipróbálni, de remélem semmi probléma nem akad.
hali!
Én is ezzel a techinikával szoktam nyákot készíteni, bonyolultat esetleg eagleben megtervezem kinyomtatom tükörben és úgy pontozom fel, de mivel éves szinten nem sokat készítek így nincs hozzá komoly technikám, mindig jól sikerülnek a nyákok nem a legszebb megoldás, de jó, nem panaszkodom, ajánlom figyelmedbe. viszint ha alkoholos filcel dolgozol (azzal is szépen meg lehet csinálni) figyelj nagyon oda rá, hogy takarjon rendesen, maratás álló filc jobb! nézd meg ha érdekel: http://www.hobbielektronika.hu/video/video_c785db03.htmlhttp://www....3.html ÜDV
Nekem 150ohm volt, ez is megteszi, így ez került a rajzra is. 270ohm -al nem működött, jól érzékelted a kérdést! 150ohm pedig olyan, mint ha ott se lenne, semmit nem kellett visszavennem a sebességből. Még tesztelem egy kicsit, mert egyelőre csak a WPB_RS_v2 COM portossal próbáltam ki. Jelzem, ha gond lenne a LPT portossal!
Sajna híreim nem jók 180 ohmmal sem változott a dolog semmit!
Erre nem is számítottam, mert ha már netán tönkrement a PIC, azon már nem segít! A jövőben legalább ezt a hibaforrást kizárhatjuk, ha egyáltalán ettől ment tönkre, ha egyáltalán tönkrement! Mi van a gyári égetővel, mikor tudod kipróbálni?
Hétvégén, ha megjön! és ez lesz az, unokatesóm ezt rendelte:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVV...ZPUT09 vélemény? Valamint szerinted, akkor a 628as is el szállhatott? Be kellene ruháznom akkor abból még egyre, nem? Azt mondják, hogy az is a kapcsolásomhoz (olcsóbb mint a 84a), amit már megépítettem, megnéznéd, hogy szerinted is jó-e? Tudom a progit át kell írni hozzá, de azt ő majd megcsinálja, én nem tudok programozni. Kösszi! ÜDV!
Már bocs, de ennyire nem szokás semmit sem elolvasni? Ennyiért Pickit2-t lehet venni...
Ennyiért egy gyári PICKit2-t kaptál volna, ami majd az összes PIC-et égeti. Sajnálom, hogy nem kérdeztél előtte! Ettől függetlenül, úgy látom, hogy van rajta illesztő IC, és talán még egy PIC- is, ezért reméljük nem csak egy sima JDM klónt vettél ennyiért! Tényleg sajnálom! (nem lehet stornózni?)
Nos leteszteltem a 150ohm-ot az összes égetőmmel(7féle) és jól működik. Érdemes beépíteni.
A vásárláshoz semmi közöm nem volt! Nem is az enyém lesz! Akkor így járt, ha én költöttem volna rá, akkor kérdeztem volna, HIDD ELL! Munkahelyén nem sikerült szereznie senkitől, így gondolt egyet és rendelt. ennyi!
Értem, nem akartalak megbántani természetesen, csak megütötte a szemem a dolog. Esetleg adhatsz tanácsot az unokatesódnak, ha jól tudom vissza lehet küldeni a neten rendelt árut, ha nem bontod fel. Még a postaköltséget is megéri... De ahogy gondolja!
Nem bántottál meg!
Tudsz ajánlani valamit, és beszélek vele! Nem tudom miért ezt rendelete, lehet hogy ezt mondták neki a munkahelyén, fogalmam sincs !
Üdv Watt!
Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy most akkor végülis, hogyan építsem meg a mini égetőt, mert olyan sok verzió elhangzott itt ellenállás ügyileg?Most akkor végülis melyik megoldás a jó?
Az első verziónál minden marad ahogy van, A v4-eshez kellenek a 150ohm-ok. Nem volt túl sok variáció, csak időremben el kell olvasni a tröténéseket. A cikket is módosítottam, ha engedélyezték, akkor már látható is. Az oldalamon még nem volt időm módosítani, hamarosan...
Ok rendben, akkor beteszem a 150ohm-ot,köszönöm.
A v4-et építem, lassan elkészülök vele, és jöhet a teszt.
Próbáld meg majd úgy használni, ahogy a cikkben leírt kiegészítésben említem, azaz a Vdd-t és a Vpp egy kapcsolóval egyszerre kapcsold be-ki...
Rendben, úgy lessz használva, köszönöm a segítséget.
Üdv
Hali!
Nos, progizó nem lett stornózva, mert nem akarta! A lényeg, hogy azzal is ugyan azt a semmit kaptuk, mint a minivel, tehát nem jött össze! Csak számomra azaz értelmetlen, hogy a nem felismerés hogy tudot úgy kialakulni, ahogy meséltem, hogy 84a-t egy ideig (félórát) az első próbálkozással felismerte aztán nem, a 628-ast meg egyáltalán nem. Na a lényeg, az hogy ezzel sem tudtuk egyiket sem felismertetni! ("tönkre mehettek akkor") Viszont akkor valami gond van, mert akkor a mini tönkre tette a pic-eket, nem? De mi? Nem tudom mi a posta költség, de ha gondolod, én szívesen elküldöm neked az álatalam csináltat, és ha úgy látod, tanulmányozd, legfeljebb ha valamit találsz ami miatt rossza a kivitelezés, tapasztalat formájában továbbadod másoknak, hogy így ne építsék meg. Ahogy gondolod, szívesen segítenék! Ez az az eset mint a proszektúra, ott is a holtakból sokat tanulnak a boncmesterek! Részemről: :peace: ÜDV! |
Bejelentkezés
Hirdetés |