Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   257 / 1274
(#) patexati válasza gabriel80 hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Ajánlanám a képcső nyakán lévő panelt átforrasztani főleg az ic-t!
(#) maratomi hozzászólása Máj 4, 2010 /

szisztok! van egy philips tv-m amin függőleges irányban egy néhány mm-es zöld csík van.ezen kívül a kép gyönyörű szép.Tda3560 van benne.Ha felcserélem a piros és a zöld vezérlő jelet a végfokon akkor a csík piros lesz.Ha már volt valakinek ilyen problémája,szívesen venném a segítséget,köszi.
(#) bihari laci válasza maratomi hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

SZia csak a zöld szinen probáj állitani,és ha nem tünt el akkor a g2-tön, és forazd ujból át panelt a fessz egyforma ,képcsövön a három szinnél ,sok sikert.
(#) Juszuffe hozzászólása Máj 4, 2010 /

Üdv ismét!
Bocsánat hogy megint zargatom az urakat De a fentebb említett CUC2021 es típusú grundig tv-vel megint gondom akadt. Bekapcsolásnál van, hogy a kép felcsúszik és a tetejét nem lehet látni. Valamikor viszont a kép lefelé csúszik és csík látható felül. Mitöl történhet ez a jelenség? Egyszer pedig gondol egyet és visszaáll alap helyzetbe. A PTC tönkremenetele előtt is csinálta már és nem tudok mire gondolni. Ötleteket és megoldásokat örömmel várok.
Sziasztok

Üdv Juszuffe
(#) Bishopp hozzászólása Máj 5, 2010 /

Van egy Samsung Plano képcsöves kb. 8 éves TV-m. Mostanában ha huzamosabb ideig van bekapcsolva, akkor egy idő után a TV belsejéből egy idegesítő sípoló hangot lehet hallani, a frekvenciája valahol a az emberi hallástartomány felső küszöbén lehet. Ezt mi okozhatja?
(#) bihari laci válasza Bishopp hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

SZia , bizstos porosl ehet a tv ,belseje és a magasfeszülcséget hallod ,sipolni de lehet meg lazult ,tekercsek is de ha zavar akkor kikell takaritani és át ellenőrizni ,és mehet tovább .
(#) ricspók hozzászólása Máj 6, 2010 /

sziasztok.van 1 grundig tipusu 55cm tévém.az a baja hogy idönként ha bekapcsolom bejön a kép és ki is kapcsol.ilyenkor álltalában segit ha kis idöre a power gomot kinyomom.mi lehet a baja?és esetleg drága e a javitás?elöre is köszönöm
(#) zolika60 válasza ricspók hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

A táp környéki elkokat cserélném.
(#) Fossza hozzászólása Máj 6, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Panasonic sík képcsöves TV-m.

Egy pár hete bekapcsolás után csak kék képernyőt ad, mely a széleinél homorú. A csatorna hangját adja.

A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a hiba, javítható-e, és körülbelül milyen javítási költségre számíthatok?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) dragon0 hozzászólása Máj 6, 2010 /

helló! kéne egy kis segitség ! van egy (1802fx ) transistor de sajnos már nem lehet kapni a kérdésem mivel lehet helyettesíteni ?Bővebben: Link
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Az általad linkelt lap alján ott a helyettesítő.
(#) dragon0 hozzászólása Máj 6, 2010 /

igen köszönöm közben én is észre vetem
(#) peti79 hozzászólása Máj 6, 2010 /

Üdv!
Nekem olyan problémám volna, hogy adott egy lcd tv, tápja elindul, de a 24v-os ágat ahogy megterhelem"inverterrel" a 24v -os rész leáll a többi 12,3,3 ...működik. Kondikat kicseréltem!
Valakinek van ötlete. Segítsetek légyszi!
Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza peti79 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Egy kérdést csak egy helyre írjuk be!
(#) peti79 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Elnézést kérek
(#) dragon0 hozzászólása Máj 7, 2010 /

Helló ! kéne egy kis segítség hogyan tudok meg mérni egy optó csatolot hogy jó e?
(#) Doncso válasza dragon0 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Én teszt áramkörbe kapcsolnám, annál nincs biztosabb.
(#) Doncso válasza dragon0 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Bővebben: Link A 45. oldaltól.
(#) laller015 válasza laller015 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Jó estét!
Felmegy a 180V a képcső nyakába!
(#) kadarist válasza laller015 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Olyan felirat van-e rajta, hogy SCT11B, vagy esetleg valami más felirat a sortrafó körül? Ha ez az, akkor ez a rajza:SCT11B
A video-végfokozatot (képcsőpanel) kellene ellenőrizni.
(#) Tornádó hozzászólása Máj 9, 2010 /

Sziasztok!
Van nekem egy Grundig M95-410/9 Reference/PIP típusú tévém, CUC1894. Egyik nap bekapcsoltam és teljesen homályos a kép. gondoltam hogy fókusz hiba ezért kicseréltem a sokszorozót, de nem javult meg sőt ugyan olyan mint előtte a másikkal, megmértem a g2 az jó, ha a potit állítom akkor sötétedik és világosodik a kép, innen gondolom hogy ez jó. a sokszorozón lévő potit viszont hiába tekergetem semmi változás nem lesz. a képcső foglalatot is megnéztem mintha új lenne, nincs eloxidálódva. Nem tudom mit nézzek még meg, lehet hogy a sorkimenő vagy a képcső a szar, hogy lehet ezt megnézni. ha van valakinek valami ötlete az megköszönöm.
(#) kadarist válasza Tornádó hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ha ebben a modellben van dinamikus fókusz panel, akkor azt is ellenőrizd.
Rajz: Bővebben: Link
(#) Tornádó válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

igen van neki olyanja, köszönöm az ötletet megnézem
(#) tetyko hozzászólása Máj 10, 2010 /

sziasztok help kéne van egy daewo modell:dtz-29u3k. tipusu tvém az a hiba jelenség ,hogy ha kikapcsolom hosszab idöre a fökapcsoloval akkor nem kapcsolbe egyböl csak a zöld led vilog és ha tovább probálom bekapcsolni ugyan bekapcsol csak nehezen többszöri probálkozás után mi lehet a gond?egyszer ugyan cseréltem benne a táp ic-ét ez a tipusa:strf 6653

mert ezt egyszer elvitte vmi .segitsetek lszi ha valakinek van ötlete.. csatolom a rajzot hozzá..

üdv:tetyko
(#) laller015 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Hali! Semmi ilyen feliratot nem találtam.
A sortafó körül sem volt semmi felirat,csak a figyelmeztetések.Viszont a sortafó száma:FCM-2015AL
Ebből hátha tudsz valamit leszűrni.
(#) Juszuffe hozzászólása Máj 10, 2010 /

Üdv! látom kihalt a fórum ezen része :S
A probléma előjön még mindig de csak ritkán és nem jövök rá mitöl lehet

Sziasztok
(#) kadarist válasza tetyko hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Elkóhibák lehetnek a tápegység primer és a szekunder oldalán.
(#) kadarist válasza laller015 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A forrasztási oldalon sincs? Jó lenne egy sassziszám. De ettől függetlenül a képcsőpanelen lesz a gond. A képcsőhibára nem is merek gondolni...
(#) tetyko válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

köszi cserélem öket a körben sajna a táp ic.re várnom kell most rendeltem meg ahogy meg lessz irok köszi a választ

üdv:tetyko :
(#) Tornádó válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Üdv
megnéztem és minden jónak tűnik, diódák jók tranzisztor jó és 194V megy a képcső felé. mit nézzek meg még rajta, vagy mit mérjek?
Következő: »»   257 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem