Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Motorgyújtás
Lenne egy kérdésem.Van egy suzuki ts 50es enduróm
Tönkre ment a lendkereke,szereztem egy robogó gyujtást komlet ,csak az a baj hogy a forgás irány nem jó! Müködne így is?Egyébként suzukihoz lehet kapni lendkereket arany áron.
Üdv. mindenkinek !
Van egy problémám. Van egy veterán négyütemű négyhengeres (soros) motorkerékpárom (Suzuki GS 750) megszakítós gyújtással ( az excenter kettős bütyök kialakítású, mely 2 megszakítót vezérel, A négy hengerhez 2db gyújtótrafó szolgáltatja a szikrát. Szeretném átalakítani elektronikus gyújtásra, de mivel én gépész vagyok ehhez nem igazán értek így mélységeiben. Keresek valakit (szakembert) aki ebben tudna nekem segíteni (elkészíteni) persze honoráriummal. Köszönöm előre is segítségeteket : Üdv.: Tibor
Hali!
Robi-55 gyújtással van valakinek tapasztalata? Ez az új aminél egybe van a trafó meg az elektronika, tirisztoros gyújtás! Sajna egybe van öntve és semmit nem látni belőle! Aki tudja mi lehet benne írjon! Amúgy a hiba az, hogy már a második megy tönkre, és nemtudni miért! Meg az is érdekel, hogy lehet kimérni ha hibás? Akinek van valami infója ez ügyben, írjon! üdv
A gyertyapipa lehúzásával történő leállítást sokszor nem éli túl, a lelki világát még nem fedeztem fel.
Érdekes feladat, ha közelebb laknál Debrecenhez, szívesen segítenék. Első körben talán egy elektronikus trabant gyújtással kellene próbálkozni (két hete ajándékoztam el egy komplettet). Az is egymástól 180°-ra adja a két szikrát, de nem tudom, mennyi helyed van, és hogyan lehetne a megszakítók helyére felszerelni. Látni kellene...
Hát azzal nem volt gond, mert van leállító gomb!
Egyszerűen megáll és ennyi! Nincs többet szikra!
Passzolom a dolgot, mert általában a gyújtás túl szokta élni az egész gépet. Valami elektronika is van benne, de még sosem szedtem szét.
Üdv!
Nem nagyon szoktam motorokat javítani, nem is ismerem őket, de holnap hoz egy ismerős egy Yamaha Mint robogót. Ősszel egy este leállt vele, másnap nem indult, nincs szikra. A kérdésem egyelőre csak annyi lenne, van-e valami tipikus, vagy buktató, amit érdemes tudni, mielőtt a szükségesnél jobban belebonyolódnék. A gyújtáselektronikát merre keressem benne?
Szia SzakiP10!
Azt akarom kérdezni,hogy teljesen elektronikusat akarsz vagy meg akarod hagyni a megszakítókat?
Tudtommal,sok minden nincs a fekete dobozban.Általában a tirisztor megy tönkre,de lehet más baja is,nem igazán lehet szétbontani sajnos.Mellékelek egy rajzot,szerintem,könnyedén után építhető,bár ez külön gyújtótrafós,érdemes megnézni.Mellékelek egy másikat is a kétféle "fekete dobozos" megoldásra.A rajzon lévő tirisztor helyett egy komolyabbat raknék be,mondjuk olyan 6-800 voltosat és 4-6 A áramút, kondenzátornak próbálkoznék 1µF/400V kondival,esetleg nagyobb µF értékkel.
Sziasztok.
Van egy Дніпро МТ-11 tipusu motorunk és azon van egy Г-424 nevü generátor. A generátor az akumlátorról kapja a gerjesztő áramot. Na most az a kérdésem lenne hogy ehez milyen töltésvezérlőt és feszültségstabilizátort lehetne épiteni. Sehol se találtam ilyen töltésvezérlő és fesz. stabilizáló elektronikát ezért örülnék a válaszoknak.
Köszi!
Az a baj, hogy kicsik a képek, és nem lehet elolvasni! Be tudod őket tenni úgy, hogy kikapcsolod az átméretezést?
Nézd csak meg ezt.
Bővebben: Link
Szia Pannónia_23 !
Az igazság az, hogy teljesen elektronikus gyújtás lenne a legmegfelelőbb (mivel nem kopik tovább a megszakító, üzembiztosabb, a fordulatszám növekedtével is stabil a zárásszög, stb.) Ezzel kapcsolatban küldök képeket, méretekkel a beépítés helyéről, és kapcs. rajzot az eredeti gyujtásrendszerről a keddi napon. De mindenféle megoldás érdekelne. Köszönöm előre is segítségedet.
Köszönöm a választ de konkrét értékekkel nem tudnád nekem ezt a kapcsolást lerajzolni vagy csak elmagyarázni mert én még elég kezdő vagyok ahoz hogy ezt még ne tudjam megcsinálni.
Helló! Feltennéd a képeket nagyobb méretben is? Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül mást is érdekel!
Hali!
Itt vannak a képek!
Szia Pannónia_23 !
Küldöm a képeket. ÜDv.
Sajnos,konkrét értékekkel nem tudok szolgálni,a linkre is csak véletlen akadtam,gondoltam,csak az elvi rajz kell (de miért is gondoltam,nem tudom).Amennyiben neked ez a vezérlő adta meg magát,szerintem lehetne próbálkozni jó eséllyel más generátor szabályzóval (trabant stb.),azok elve is ilyen.Nem tudhattam,hogy elég kezdő vagy,segítségre biztosan szükséged lesz a megépítésben vagy a bemérésben.Amint időm engedi,próbálok túrni valami rajzot,kis időt kérek.
Köszönöm hogy szánsz egy kis időt a kérdésemre.
Küldtem privit,minden le van írva,ne okolj,ha mégsem működne.A nagy méret miatt a fórumra nem tudtam feltenni.
Helo nekem van egy malaguti f12 100ccmes robogóm és egyik napról a másikra eltünt a szikra, és már kezdek tőle agybajt kapni, igazságszerintmivel még alakitgatás alatt van a motor bikatöltőröl inditottam volna, de sehogysme indult be utánna láttam, hogy nincs szikra, nos ennél a tipusnál ugy vana gyujtás, hogy 3 kábel kön ki a gyujtásalaplapról, 1db lila fekete ami a jeladó a CDI-nek másik 2 pedig a feszabályzóra megy, nos a jeladó elvileg jó, mivel a cdiről kijövő piros kábel ami a trafóra megy és test között feszt mérek inditozás közben 1-2v megjelenik, de ugyebár ez a trafónak nagyon kevés, a kérdésem az hogy a cdi mehetett szét vagy milehet a gond?
Sziasztok.
Valaki tudna segiteni van egy aprilia sr 50 2002 mocim meghalt a gyújtása az egyik fotón látszik hogy egy alkatrész el van égve valami megoldás érdekelne ugyan is az új elektronika nagyon drága
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a csatolt képen a jobb felső sarokban bekarikázott +12V felirat két helyen szerepel, melyikre kell kötni az aksi pozitív pólusát és melyikre a negatívat? Sárgával kiemelt GND feliratok azok a testet jelentik? A trafót oda kell kötni ahová felírtam? Előre is köszönöm: Jani
A trafót oda kell kötni ahova jelölted, az x2-2 a trafó 15 pontja,minden GND egy testpontot képez a "2" 12V pontot összekötni (gondolom kapcsolón keresztül),a jobboldali (x3-2 akku + pont, az x 3-1 a negatív vagy test) az aksit vagy betápot jelöli.
Sziasztok!
Lenne egy S51-es Simsonom tirisztoros gyujtással! Jeladóhibásan került hozzám. Vettem bele uj jeladót(alaplapot)Mentem vele kb 2km-t és megint nincs szikra rajta! Rámértem a jeladóra és több szász ohm az ellenállása! Ez is kuka! Az lenne a kérdésem hogy lehetne-e helyettesíteni vmi házilag tekert vasmagos tekercsel? Próbából fogtam egy M5-ös csavart a fejét leköszörültem vékonyra,és pc ventillátorból bontott vékony rézhuzalt tekertem rá elszigetelve a csavartól.olyan 10,4 ohm az ellenállása és egy mágnest mozgatva a csavar feje elött szépen ingadozik az értéke! Azt szeretném kérdezni hogy ha jó lenne ez a megoldás akkor hogyan rögzítsem az alaplapon? Úgy kéne hogy tuti megálljon és ne essen le a rezonanciától,mit javasoltok? Van egy képem az ideiglenes megoldásról! Bandika!
Ha ilyen szépen leszedted a műgyantát az már fél siker.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |