Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   14 / 129
(#) KTobi válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A 0,99Ohm helyes jelölése fehér, fehér, ezüst
(#) hg5azr hozzászólása Máj 10, 2010 /

Sziasztok!

Maxwell MX-25201-es műszerem van.F1-es biztositék elszállt,de nem üvegbiztositék,senki se tudja mi ez.
Multifuse,ptk vagy ptc vagy más.
C250 R200 van ráirva.
Sehol se tudják szerviz se.
Ha összeteszem a két elvált darabot akkor mutat 200ohm körül de ez igy nem hiteles mert törött.
Lehet hogy rövidzár kellene?
Ha rövidzárat teszek akkor viszont nem mér kapacitást pf-ban ,nanoFaradot igen,bár lehet hogy más hiba van.

Képet mellékelek róla.

Akinek ilyen van benne megnézné hogy hány ohm-os?

Kép 001.jpg

(#) hg5azr válasza KTobi hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Köszi!

Hol kapható ilyen 0.99ohm?
Az alatta levő chip értékét honnan tudnám meg?

Az ellenállás elszállt és vele párhuzamosan a chip megmaradt?
(#) hg5azr válasza KTobi hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

fekete,fehér,fehér,ezüst,zöld is lehet 0.99ohm nem de?A zöld a tűrés.A zöld és ezüst között nagyobb a távolság.
(#) hg5azr hozzászólása Máj 10, 2010 /

Ki tudja hogy DT-9205B műszert hol lehet újonnan kapni?Jobb mint a DT-9205A?
(#) KTobi válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

igen, én a tűrést nem írtam
(#) Ninoo válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

hy!
Nekem a "B" típus van. Holnapra megnézem azt az ellenállatot. Ha az SMD-re gondolsz.
hegusp

hy!
Az az alkatrész egy varisztor. Nélküle is fogsz működni.
hegusp
(#) hg5azr válasza Ninoo hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Mindkettő ellenállás a szinkódos és az alatta levő chip értéke is érdekel.A szinkódos egyik felét le kell forrasztani ehhez mivel paralell vannak.

Kép 003.jpg

(#) hg5azr válasza Ninoo hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A sönt bevágása a DT-9205B-nél remélem gyári trimmerelés,nem véletlen.Ez is látszik a képen.
(#) hg5azr válasza (») Máj 10, 2010 /

Elnézést az enterekért de a sor végén nincs több hely és azt gondoltam hogy ha entert ütök akkor ugrik a következő sorra de látom hogy automatikusan megy.
(#) ToXeN válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Na hozzád kellenek aztán a türelmes moderátorok

hy!
Az SMD ellenállás "101" , vagyis 100Ohm. A másikat majd megmérem.
hegusp
(#) Ninoo hozzászólása Máj 10, 2010 /

hy!
Találtam itthon még egy műszert(multit), ennek is az a baja, hogy minden állásban 1-et muntat, és az előjel villog.Van valakinek ötlete?Valami általános hiba? Mert kezd bosszantani, hogy kettőnek is ez a baja.
hegusp
(#) válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Szia!

Mérni mér, de egy pontosan 15pF-os kondira .002-t fog kijelezni 20nF méréshatárban. Tehát ilyen értéket már valóban csak 10pF felbontással tud megjeleníteni (vagyis a 0.0015-öt 0.0020-ra kerekíti). Viszont ettől a mérési felbontás még lehet 10pF-nél nagyobb. Sőt, ez szükséges is.
(#) hg5azr válasza hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Neked hány üvegbiztositék van benne?Nekem mérte a 15 pf-ot mert még a régi változatos amibe nincs üveg biztositék.
(#) Ninoo válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

hy!
Az ellenállás 0.882Ohm.Vagyis kerekíve 0.9Ohm.
hegusp
(#) hg5azr válasza Ninoo hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

A szinkódos 0.99ohm a szinjelölés szerint és 100 ohm a chip,hogy látod a 101-et rajta?Paralell mérted ugye nem leforrasztva a szinkódost hogy ne zavarják egymást?
(#) Ninoo válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

hy!
Te most sz..vatsz?
Idézet:
„Paralell mérted ugye nem leforrasztva a szinkódost hogy ne zavarják egymást?”
Te érted, hogy mit kérdezel? Na... A"chip"-re 101 van írva .Ez 100Ohmot jelent.Úgy látom, hogy jó a szemem.A furatszerelt ellenállást külön kiforrasztva mértem speckó műszerrel, ami mér mOhm-ot is.
hegusp
(#) hg5azr hozzászólása Máj 12, 2010 /

A régi Maxwell MX-25201 multiméterrel simán tudtam 15pf-ot mérni de az ujabbakkal nem lehet és csak egy 1-est mutat a kijelző vagy 2-est.Akkor mégse 1pF a felbontása a 20nf állásban hanem 10pF?A régebbiben nem volt üvegbiztosíték,az újabbakba 1db vagy 2db van már.A régi kijelezte hogy 15pf.
(#) frici70 válasza ToXeN hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

picit lehetnél te is türelmesebb!
(#) laci636 hozzászólása Máj 15, 2010 /

Sziasztok!
két multit néztem ki magamnak:MX-25303 és MX-25328
nekem leginkább a kitöltési tényező és a Pc-s csatlakozás a fontos
ezért kérdezem hogy az MX 25303 tudja-e ezeket?
mert a képen a kijelző alapján úgy néz ki hogy tudja viszont nem írják
akkor hogy is van ez?
(#) ToXeN válasza laci636 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Kitöltési tényezőt tud, de PC-re nem lehet csatlakoztatni!
(#) hg5azr válasza hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Nekem méri a 15pf-ot 1pf felbontással,csak az ujabb MX-25201-esek nem képesek.Miért?A régi MX-25201 méri.A leirásban is 1pf a felbontás.
(#) válasza hg5azr hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Hm, ez jó kérdés, nem tudom hogy miért nem méri! Majd keresek pF nagyságrendű kondikat, aztán beszámolok, hogy mire jutottam..nekem az újabb fajta 25201-es van. De mivel nekem is az van a leírásában, hogy 20nF-os méréshatárban 1pF a felbontás, ezért szerintem tudnia kellene..
(#) hg5azr hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok.Mawxell MX-25201-el lehet 100pf alatti kondit megmérni,hogy ki is jelezze pontosan?
(#) lui144 hozzászólása Máj 23, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Nekem GANZUNIV-1 analóg multiméterem van. Nekem ezzel a multiméterrel kapcsolatban 1-2 dolog érdekelne:
Mennyiért lehet 1 ilyen újonnan szerezni? Mennyire biztonságos? Meg hogy ki mit tud róla? Mivel nem sok információt találtam róla. Elektronikai munkára vagy inkább erősárammérésre találták-e ki ezt a multimétert?
(#) petemazi hozzászólása Jún 11, 2010 /

Sziasztok!
Vettem 1 hete egy ilyen DT9205A+csodát.. Olcsó húsnak híg a leve, gondoltam, de hogy ennyire?
Az árához képest teljesen elégedett voltam a tudásával, pontosságával. Dióda nyitófeszt -mondjuk ki- szarul mér, de ez számomra nem lényeges.
Viszont ma akartam vele AC áramot mérni 200mA állásban, és valószínűleg kicsit több lett, mint 200, és két pukkanással tudatta velem, hogy vége a játéknak. Két SMD ellenállás égett szét benne. Csinálok mindjárt fotót, addig is: Van valakinek kapcsolási rajza, illetve ha iylen műszere van, megnézné nekem mekkorák azok az ellenállatok? Minden más funkció működik, árammérésnél összevissza írogat mindenfélét. Hamarosan jön a fotó.
Szerk: itt a kép.

P6090009.JPG

(#) baloghzoli1 válasza lui144 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szia
Itt vanGanzuniv-1 de ülj le elötte mert nem szeretném a táppénzed fizetni
(#) lui144 válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szép ára van meg kell hagyni. Én ajándékba kaptam egy ilyet. Én elégedetett vagyok vele. Ezt meg hogy érted:
Idézet:
„de ülj le elötte mert nem szeretném a táppénzed fizetni”
Következő: »»   14 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem