Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A 194 V fókuszfeszültségnek nagyon kevés. Valami nem jó azon a panelen. De multiméterrel ne nagyon méregess ott. A 82 centiseknél van még egy focus block nevű dobozka is.
Lehet hogy erre a feliratra gondolsz amit az alábbi képen találsz! A képcsőhibára én sem merek gondolni,mert akkor a készülék szinte mehet a kukába,amit azért nem akarok mert minden egyes TV-vel mikróval és egyéb elektronikai eszközzel csomó benzinpénzt szereztem már be.Eddig szerencsém volt mindíg,mert vagy szakadt elkó,vagy valami kis apróbb meghibásodás volt a ludas
![]()
Igen, a sassziszám ott van! Rajz: Bővebben: Link
A képcsőpanel tranzisztorait vizsgáld át, meg persze az ellenállásokat is.
ez a 194V a dinamikus fókusz panelról jön a G2 770V van. ez 95cm-res tv szerinted ezen is van olyan fókusz block doboz?
A fókusz vezeték útját kövesd vissza a képcső-nyaktól. Vagy több, vagy kevesebb a fókuszfeszültség. Egy feszültségosztó szakadhatott meg valahol. A rajz sokat segít!
Egy C2330-as tranzisztort furcsának találtam,mert körülötte melegedés nyomai láthatók.Holnap valószínűleg kiderül hogy az-e a hibás.Bár nem tudom hogy itthol találok-e ilyet
![]()
Üdv!
Arra lennék kíváncsi hogy tv tápegységekben a visszacsatolás (optikai) csak a tv készenléti állapotában kapcsol be? Kösz előre is!
Mérd ki multiméterrel. A panelmelegedés nem mérvadó.
Nem, a szabályozás egyik fontos eleme. Galvanikus leválasztást biztosít a szekunder és a primer oldal között, ezért alkalmaznak optocsatolót a visszacsatolás vonalán.
Csak az zavart meg hogy itt pl. azt írja lent a kapcsolási rajz alatt hogy normál üzemmódban az opto zárt, standby üzemmódban nyit.
Ez egy speciális alkalmazás, ahol a készenléti üzemmódba való kapcsolást végzi az optó.
elgondolkodok a dolgon, csak annyit tennék hozzá hogy a képcső nyakától vissza követve elmegy a vezeték a dinamikus fókusz panelig ott be van forrasztva de ugyan arról a forrasztási pontról megy tovább a sokszorozóba. de lehet hogy a dinamikus fókusz panel terhel be mivel az előbb leírt pontról le van osztva a feszültség a panel számára, megnézem
Kösd be úgy, hogy kihagyod a dinamikus panelt, és rögtön a sokszorozóba menjen a kábel. A din. áramkör végül is csak amplitúdóban modulálja a fókuszfeszültséget.
Még egy kérdés: A fókuszoltság mértéke egyáltalán nem változik a fókuszpotméter tekergetésére?
nekem miert nem valaszol senki??
![]() ![]() ![]()
Szia!
Ne a bigyuszokat nézegesd, hanem a forrasztásokat vizsgáld át tüzetesebben! Valamelyik alkatrészláb kilazult a forrasztásban. Próbálj írásjeleket használni, meg nagy betűvel kezdeni a mondatokat.
jó ezt holnap kipróbálom, nem semmit nem változik
helló! szeretnék megragasztani egy sorkimenőt milyen ragasztót érdemes használni?
![]()
úgy tettem ahogy mondtad és tökéletes a kép, a dinamikus panelen van egy poti 120M-ás és úgy néz ki az a szar. nagyon köszönöm a segítséget. tényleg ha kihagyom véglegesen a dinamikus panelt az mit okoz?
vizsgálgattam még egy kicsit és annyit kell helyesbítenem hogy majdnem tökéletes a kép mert a szövegeken lehet inkább látni hogy homályos egy kicsit de az eredeti állapothoz képest ez már hatalmas javulás. így már reagál a sokszorozón lévő poti tekergetésére homályosodik élesedik de most teljesen feltekert állapotban van, lehet hogy így is kevés a fókusz feszültség?
SZiasztok!
Nincs senkinek tippje? "Sziasztok! Van egy Panasonic sík képcsöves TV-m. Egy pár hete bekapcsolás után csak kék képernyőt ad, mely a széleinél homorú. A csatorna hangját adja. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a hiba, javítható-e, és körülbelül milyen javítási költségre számíthatok? Előre is köszönöm a segítséget!"
Szia!
Elszállhatott a EEPROM-tartalom. Szervízt ajánlok.
Lehet még rossz a sokszorozón lévő poti is, meg persze a cseresokszorozó sem biztos, hogy teljesen jó.
A dinamikus panel a nagy képátmérő miatt kell. Az elektronsugár, amikor a képernyő szélén pásztáz, akkor más fókuszfeszültséggel lesz optimális a fókuszoltság ott. Ha van egy bontott fókuszpotid, akkor kösd sorba a sokszorozón lévővel (rajz segít), és úgy próbáld meg beállítani az élességet. Ezzel megemeled a fókuszfeszültséget a feszültségosztó alsó tagja ellenállásának növelésével.
helló ! szeretnék kérni kis segítséget van egy c5588 transistor mivel lehetne helyettesíteni
![]()
értem és köszönöm holnap tudok csak foglalkozni vele, majd értesítelek hogy milyen lett. még annyi hogy a csere sokszorozó teljesen új volt, mondjuk attól még lehet szar
Sziasztok,volna egy kérdésem SAMSUNG CW-25M064V egy ilyen Tv-vel kapcsoltban.
Hidegen kikapcsolgat és csak kb 5-6 bekapcsolás útán kezd jól működni.A bekapcsolás után rövidell kikapcsol.A kondikat a tápba kicseréltem már. Volna valakinek ötlete a témában. Köszi előre is István ![]()
Sziasztok.Lenne egy kemény kérdésem.Van egy 16/9-es Philips tévém,olyan gondom van,hogy mikor bekapcsolom,10másodperc után kikapcsol,de a készenléti ledd ugyan úgy marad mikor bevan kapcsolva.Deha mégegyszer indítok utána nemkapcsol ki tökéletesen működik.az összes kondit kimértem ,már új sorkimenőt is vettem bele,akkoris.Mikor kikapcsol,a sorvégnél ugyanúgy megvan a 130volt.Milehet a baja?Én a procira tippelek.Szerintetek?
Helló mindenki ! van egy 29dm400 thomson tv sórkímenö trafót cseréltem benne most annyit csinál be indul a táp majd ki is kapcsol a hálózati led pedig 5 villan és megint indul a táp és megint 5 villan a led tranyot vizsgálgattam és a következöt figyeltem meg ki véve jónak tünik ha viszont benne van akkor a bázis és emitert vizsgálva zárlatot mutat ?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |