Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A 194 V fókuszfeszültségnek nagyon kevés. Valami nem jó azon a panelen. De multiméterrel ne nagyon méregess ott. A 82 centiseknél van még egy focus block nevű dobozka is.
Lehet hogy erre a feliratra gondolsz amit az alábbi képen találsz! A képcsőhibára én sem merek gondolni,mert akkor a készülék szinte mehet a kukába,amit azért nem akarok mert minden egyes TV-vel mikróval és egyéb elektronikai eszközzel csomó benzinpénzt szereztem már be.Eddig szerencsém volt mindíg,mert vagy szakadt elkó,vagy valami kis apróbb meghibásodás volt a ludas
Igen, a sassziszám ott van! Rajz: Bővebben: Link
A képcsőpanel tranzisztorait vizsgáld át, meg persze az ellenállásokat is.
ez a 194V a dinamikus fókusz panelról jön a G2 770V van. ez 95cm-res tv szerinted ezen is van olyan fókusz block doboz?
A fókusz vezeték útját kövesd vissza a képcső-nyaktól. Vagy több, vagy kevesebb a fókuszfeszültség. Egy feszültségosztó szakadhatott meg valahol. A rajz sokat segít!
Egy C2330-as tranzisztort furcsának találtam,mert körülötte melegedés nyomai láthatók.Holnap valószínűleg kiderül hogy az-e a hibás.Bár nem tudom hogy itthol találok-e ilyet
Üdv!
Arra lennék kíváncsi hogy tv tápegységekben a visszacsatolás (optikai) csak a tv készenléti állapotában kapcsol be? Kösz előre is!
Mérd ki multiméterrel. A panelmelegedés nem mérvadó.
Nem, a szabályozás egyik fontos eleme. Galvanikus leválasztást biztosít a szekunder és a primer oldal között, ezért alkalmaznak optocsatolót a visszacsatolás vonalán.
Csak az zavart meg hogy itt pl. azt írja lent a kapcsolási rajz alatt hogy normál üzemmódban az opto zárt, standby üzemmódban nyit.
Ez egy speciális alkalmazás, ahol a készenléti üzemmódba való kapcsolást végzi az optó.
elgondolkodok a dolgon, csak annyit tennék hozzá hogy a képcső nyakától vissza követve elmegy a vezeték a dinamikus fókusz panelig ott be van forrasztva de ugyan arról a forrasztási pontról megy tovább a sokszorozóba. de lehet hogy a dinamikus fókusz panel terhel be mivel az előbb leírt pontról le van osztva a feszültség a panel számára, megnézem
Kösd be úgy, hogy kihagyod a dinamikus panelt, és rögtön a sokszorozóba menjen a kábel. A din. áramkör végül is csak amplitúdóban modulálja a fókuszfeszültséget.
Még egy kérdés: A fókuszoltság mértéke egyáltalán nem változik a fókuszpotméter tekergetésére?
nekem miert nem valaszol senki??( megegyszer leirom hatha valaki valaszol van egy tv amineka kovetkezo tunete van ha megmozgatom meginduk es mukodik valamedig van miko fel orat van miko napokat van mikor perceketmi lehet ennek az oka? neztem a fokapcsolot neztem a forrasztasokat neztem a bigyuszokat semit nem talalok (persze kezdovagyok) de valaki valami otlettel nem dob meg?
Szia!
Ne a bigyuszokat nézegesd, hanem a forrasztásokat vizsgáld át tüzetesebben! Valamelyik alkatrészláb kilazult a forrasztásban. Próbálj írásjeleket használni, meg nagy betűvel kezdeni a mondatokat.
jó ezt holnap kipróbálom, nem semmit nem változik
helló! szeretnék megragasztani egy sorkimenőt milyen ragasztót érdemes használni?
úgy tettem ahogy mondtad és tökéletes a kép, a dinamikus panelen van egy poti 120M-ás és úgy néz ki az a szar. nagyon köszönöm a segítséget. tényleg ha kihagyom véglegesen a dinamikus panelt az mit okoz?
vizsgálgattam még egy kicsit és annyit kell helyesbítenem hogy majdnem tökéletes a kép mert a szövegeken lehet inkább látni hogy homályos egy kicsit de az eredeti állapothoz képest ez már hatalmas javulás. így már reagál a sokszorozón lévő poti tekergetésére homályosodik élesedik de most teljesen feltekert állapotban van, lehet hogy így is kevés a fókusz feszültség?
SZiasztok!
Nincs senkinek tippje? "Sziasztok! Van egy Panasonic sík képcsöves TV-m. Egy pár hete bekapcsolás után csak kék képernyőt ad, mely a széleinél homorú. A csatorna hangját adja. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a hiba, javítható-e, és körülbelül milyen javítási költségre számíthatok? Előre is köszönöm a segítséget!"
Szia!
Elszállhatott a EEPROM-tartalom. Szervízt ajánlok.
Lehet még rossz a sokszorozón lévő poti is, meg persze a cseresokszorozó sem biztos, hogy teljesen jó.
A dinamikus panel a nagy képátmérő miatt kell. Az elektronsugár, amikor a képernyő szélén pásztáz, akkor más fókuszfeszültséggel lesz optimális a fókuszoltság ott. Ha van egy bontott fókuszpotid, akkor kösd sorba a sokszorozón lévővel (rajz segít), és úgy próbáld meg beállítani az élességet. Ezzel megemeled a fókuszfeszültséget a feszültségosztó alsó tagja ellenállásának növelésével.
helló ! szeretnék kérni kis segítséget van egy c5588 transistor mivel lehetne helyettesíteni
értem és köszönöm holnap tudok csak foglalkozni vele, majd értesítelek hogy milyen lett. még annyi hogy a csere sokszorozó teljesen új volt, mondjuk attól még lehet szar
Sziasztok,volna egy kérdésem SAMSUNG CW-25M064V egy ilyen Tv-vel kapcsoltban.
Hidegen kikapcsolgat és csak kb 5-6 bekapcsolás útán kezd jól működni.A bekapcsolás után rövidell kikapcsol.A kondikat a tápba kicseréltem már. Volna valakinek ötlete a témában. Köszi előre is István
Sziasztok.Lenne egy kemény kérdésem.Van egy 16/9-es Philips tévém,olyan gondom van,hogy mikor bekapcsolom,10másodperc után kikapcsol,de a készenléti ledd ugyan úgy marad mikor bevan kapcsolva.Deha mégegyszer indítok utána nemkapcsol ki tökéletesen működik.az összes kondit kimértem ,már új sorkimenőt is vettem bele,akkoris.Mikor kikapcsol,a sorvégnél ugyanúgy megvan a 130volt.Milehet a baja?Én a procira tippelek.Szerintetek?
Helló mindenki ! van egy 29dm400 thomson tv sórkímenö trafót cseréltem benne most annyit csinál be indul a táp majd ki is kapcsol a hálózati led pedig 5 villan és megint indul a táp és megint 5 villan a led tranyot vizsgálgattam és a következöt figyeltem meg ki véve jónak tünik ha viszont benne van akkor a bázis és emitert vizsgálva zárlatot mutat ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |