Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ! A weblap-cím, illetve a be- és kicsatlakozások feliratozásának fordított volta zavart, ezért kérdeztem.
Ha rávasalod, akkor pont jó lesz a feliratozás.
Közben átalakítottam a tápot +2 diódával Graetz-esre.
Terhelve +-16,5V. Eddig minden rendben. Ugye nem lesz baja pl a tl082-nek?
Nem lesz baja, +-18V-ra van specifikálva. Ami azt jelenti hogy talán többet is bír de annyit halálbiztosan.
Azt tudom, csak félek egy picit attól amit a volt kollégám mondott, hogy mélyhangoknál a valamivel több teljesítmény és az önindukció miatt megnő a feszültség...
Esetleg kicseréljem NE5532-re?
Én nem tudok ilyen jelenségről, nem is logikus. Különönösen a-osztályban nem... szerintem nincs mitől tartani.
Csak olyan trafot tudtam szerezni, amiröl 11 volt egyent tudok leszedni, ez mennyire befolyásolja a müködését a hiragának?
Úgy néz ki, hogy sikerült egy ügyes kis dobozkát találni a majdani Mayan-féle erősítőmnek. Gondoltam megmutatom! Igazából egy valamikori német gyártmányú korházi kellék lehetett, egy óriási trafó volt benne, egy nagyteljesítményű halogén égővel, s a dobozhoz optikai szálat lehetett kapcsolni. Már próbáltam tisztítgatni, megjegyzem, még van rajta amit... Csak már lenne valami benne! Remélem a közeljövőben neki tudok majd fogni.
Üdv. Pár kép:
Jó doboz, nekem tetszik. Az eleje olyan rack-es kinézetű, régebben én is gondolkodtam hasonlót tenni a potigombok alá, mintegy véletlen letörés ellen, vagy hasonló. Van is pár darab ilyenem, eredetileg bútorfoggantyú, szürke matt. Majd valahova elhasználom. Szóval jó a doboz...
Kösz! Hamarosan erősítő is lesz benne, remélem! Említetted, hogy több tranzisztorpárral is megépítetted a sajátodat. Van különbség a hangban? Milyen műveleti erősítőt használsz?
Ha ez segít, én oldalanként 1-1 TL082-vel használom.
Ha valakit érdekel, 4-es műv. erősítőhöz csináltam nyáktervet is.
Tényleg nem lenne butaság egy-egy erősítőt használni oldalanként, azt hiszem én is TL082-t fogok majd használni, mert csak 0,01 % a totál harmónikus torzítása. Köszönöm az ötletet!
A tl072 adatlapjaban 0.003% van feltuntetve...
Esküszöm, hogy 0,03%-ra emlékeztem... :circling:
Most őszintén? Nem teljesen mindegy?
Tl082-vel is tizedáron építhetsz olyan hangminőséget mint ami boltban lenne, értve úgy, hogy szinte mindent újonnan vásárolsz...
De, szerintem is mindegy... Amit találok majd, azt veszek. Árban nagyon különböznek az IC-k?
NJM4580-nak is nezz utanna.
Aszem 300Ft korul mozog, es a legtobb japan "hi-end" ezt hasznalja. OPSZ most latom 67 FT ?
NJM4558-ra mi a vélemény? (Csakmert van egy pár belőle)
Ahhh megvan.
Az elob is kerestem de nem talaltam. Most meg lett: http://fnt-www.ss.titech.ac.jp/~hajime/uec/distortion/opa.html
Ühhüüm, beértem volna az áldásoddal is. Ehhez így krumpli vagyok.
Mayan, meg tudod nekem mondani, hogy enneél az A-osztályosodnál miért lesz mindig brummos a kimenetem 300mA nyugalmi áram felett?
Most cseréltem BD244-re és ugyanúgy...
Hogyan oldottad meg a szűrést? Hány uF, CRC, vagy CLC? Raktál tantál kondit az elkókkal párhuzamosan? Sodort érpár van a trafó és a Graetz között? Csillagpontos kapcsolást alkalmaztál? Mennyire sugároz a trafó? Ezek mind-mind befolyásolják a brummot.
4db P600M-ből épített Graetz, 100nf-2*10000µF-470nF
tápáganként. 150VA toroid. Ezek egy nyákon vannak, alul cinnel összehúzva még pluszban, kb 3-4mm2 keresztmetszeten fut az áram. A többit nem tudom micsoda, de a sugárzásról annyit, hogy a jobb oldal kezd el hamarabb brummosodni, pedig messzebb van a trafótól... Nem mintha gond lenne ahangminőséggel, csak zavat a téma és hűtéssel is bírnám bőven. Puffernek most akarok egy 100nf-3*22000µF-10µF tápágankénti konstrukciót.
Ez furcsa, mert nekem csak kétszerezős tápom volt ehhez, és nem volt brumi nagyobb áramnál sem, pont annál a tápnál brummos aminek jobbnak kellene lenni ?
Lehet másképp viselkedik azzal a táppal. Végülis ott más a föld... lehet azért.
Érdekes, hogy a jobb oldal kezd hamarabb...lehet ogy azért, mert közelebb van a hálózati bemenethez?
Sziasztok. Hapro-tól kérdezném elsősorban, de mások válasza is jól jöhet. Milyen hangerő potit tudnék használni a Hiragánál( sztereó), mármint sztereó/mono potit és hogy kellene azt bekötni? Köszi a választ...
Szia . A bekötése itt van, nézd meg a linket http://edl.uw.hu/poti.gif , továbbá szerintem egy sztereo 100kohm-os logaritmikus poti megfelel ennek a célnak ("B" jelzés a logaritmikus)
Lehet hogy foldhurok a ludas. Hogy nez ki a foldstrukturad ? Lerajzolod ? Vagy mutass kepet. A kozos foldpont a tapkondik kozos pontja legyen, kozvetlenul ahol osszeforrasztod oket. Minden fold ide csatlakozzon, ha femdobozban van, az csak egy ponton legyen foldelve, stb. A poti foldjet, ha van ilyen, probald meg hogy nem a csillagba kotod hanem a bemenet foldjere.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |