Fórum témák
» Több friss téma |
Nem hiszem mert csak 5 ohm -os. Számítógéptápból van igaz? Mert nekem is van itthon elfekvőbe egy pár darab.
igen PC tápból van. És akkor honnan szerezhetek olyat ami alkalmas?
Sztem csak venni kellene ugysem drága mert én 50Hufért vettem 22KOhmosat!!!
Ezért ugy kondolom az egyszerübb lenne! Én is ma veszek 2,2Kohmosat mert a 10 K os sok sajnos a vezérléshez!
Hello az lenne a kérdésem ha ezt kapcsolást ugy oldanám meg mint ami itt az oldaloon található LM317 T kapcsolás ugy müködne???
Ezt meg is csináltam ezen a módon meg lehet csinálni a BD241C vel?
Én még nem csináltam az LM317T- vel venti szabályzást csak tranzisztorral, a tranyós verzióhoz nem kell ennyi alkatrész. Nem tudom, hogy működne e ha az IC helyére tranyót raknál.
És milyen a trayós stabilizálás?
udnál fel tenni kapcs rajzot a tranyóhoz?
Nem tudom, hogy tranzisztorral lehet e feszültséget stabilizálni én még nem hallottam róla.
Szerintem félre értettél mert nem tranyós stabilizálást szeretnék csak hasonló tematikában akarom meg csinálni a bd 241C kapcsolást mint ami az IC vel van!
Nem a stabilizáláson van a hangsúlky hanem az NTC kpcsoláson hogy müködne ugy - e? Az ic helyére beteszem a bd 241c tranyót! Ezt igy gondoltam ! Csak azt nem tudom hogy müködne e ?
Azt én sem tudom, hogy működne e. De próba cseresznye, de csak óvatosan nehogy legyen.
Köszönöm azért a segitségedett!
Találtam még 1 kapcsolást tranzisztorral benne van a kapcsolási rajz is meg a nyák rajz is. A potméter értékét nem tudom.
Sziasztok! Már egy hónapja próbálgatom én is a venti szabályozást(potival)
De mikor már kimarattam a nyákot, az egyik villanyszerelő ismerősöm adott 1 ventit (tápba való 12cm), meg mellé egy fordulatszám szabályzót ami hömérsékletváltozás alapján szabályozza magát beépítettem a tápba, azóta csendes táp lett az amúgy mezei tápból. Az alkatrész 1 méregdrága (elcsattant) tápból származott. Szeretnék még ilyet, de inkább csinálni! segítségeteket várom!
Nekem ez a ventiszabályzó van! Elég jól müködik de ha hőfok szabályzóval akarod akkor rakj be egy NTC-t a poti helyére! Bővebben: Link
Köszi a segitséget!
Sziasztok
lenne egy olyan kérdésem hogy tudok bekötni PC ventilátor elé egy 3 lábú potmétert? Ugy hogy az rendesen működjön és ne legyen holt játéka a potméternek (ez alatt azt értem hogy van ahol szabályozza de van ahol már nem ) Mindenféle külön áramkör és egyéb dolog nélkül Előre is köszönöm
Szia!
Sehogy. Mert a poti elég a ventillátor által felvett áram hatására.( ezért van hogy nem szabályoz) VAGY azért nem szabályoz mert túl nagy az ellenállása. Javítsatok ki ha tévedek.
Hali! Így van, ezért kell a vezérlés mert nem tudom melyik potméter bír el 0,2-0,3A -t. Esetleg ha van régi Fekete-Fehér Videoton TV-d annak az alaplapján van kb 2-3Cm átmérőjű huzalpotméter a sorkimenő trafó mellett, azzal talán megtudnál hajtani 1 ventilátort.
Üdv!
Találtam egy ilyen kapcsolást: ezt De nem tudom, hogy az R1 thermistornak mit tegyek be. Az adatlap ezt írja: RL2010-54.1K-138-D1, de ezt itthon sehol nem lehet beszerezni. Ha valakinek van ötlete, azt megköszönném.
Akármilyen 100 k/25 C fok termisztor jó lesz. Az eredeti. Például
Üdv! Én megépítettem a kapcsolási rajzok között talált pc tunning ventilátor szabályzót. Egyetlen egy problémám van vele: rádugom a tápra és akárhogytekerem a pótmétert a ventilátor is maxon van és az összes led világít.( Ha minimumra teszem a pótmétert természetesen leáll ventilátor és nem világítanak a ledek.)
Tehát nemtudok fokozatot állítani. Nem tudjátok mi lehet esetlen a hiba? előre is köszönöm!
Szia!
Biztosan 10kohm-os a szabályzó potmétered? Lehet, hogy nagyobb az ellenállása, és azért nem szabályoz.
Igen már megnéztem és annyi. A kapcsolást is már vagy 6szor átnéztem:S nem tudom mi lehet a baj:S
Most kipróbáltam a PC-n és szabályzás nélkül működik csak, ha minimumra rakom a pótmétert szikrázik egyet és kikapcsol a gép:S fogalmam sincs mi a baj:S
Sziasztok
Egy 12v-os pc ventit szeretnék egy potméterrel szabályozni.Olyasmit olvastam hogy a sima poti nem jó hanem teljesítmény poti kell hozzá.Pontosan milyet kell keresnem a ventihez.Az ára most nem lényeg és kis vezérlések építésével sem kívánok foglalkozni.A legegyszerűbb megoldás a poti csak nem tudom mik a megfelelő paraméterek amit vásárláskor figyelembe kell venni.
Elegge ugy hangzik, mintha a potmeter (rovid o-val!) egyik vege es a sweeper a tap/fold vonal ket ellentetes vegen lenne. Amig nincs minimumon, van valamekkora ellenallas, gondolom melegszik is, de ahogy a minimum fele viszed, ott ramehet a sweeper az egyik lab femjere es ott rovidzarat okoz, szerencsere a PC tap leold azonnal.
Melyik az a kapcsolas, ami alapjan epitetted? |
Bejelentkezés
Hirdetés |