Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Több ITX alaplap 12V-os tápcsatival, egyetlen külső táppal
Témaindító: tibiajaj, idő: Máj 13, 2010
Témakörök:
Sziasztok!
Adott két db. mini-itx szabványú intel alaplap: Bővebben: Link Az alaplap technikai leírásában ez szerepel: Use of an external 12 VDC power supply is preferred. The recommended power rating is 60 W (12 V/5 A) for general purpose use. A kérdésem az hogy 1) 2 db. ugyanilyen alaplapot milyen paraméterekkel rendelkező külső (pl. notebook) táppal tudok biztonságosan meghajtani 2) és ezt meg lehet-e úgy oldani, hogy egyszerűen "elosztom" a külső táp vezetékét (polaritásra ügyelve). Köszönöm, üdv, Tebe
Természetesen egy táp elviszi a kettőt, ha teljesítményre van akkora, amennyi az igénye, plusz az esetleges külső kiegészítőké… Ha 1db 60Wattot eszik, akkor a 2 120at.
Az a baj, hogy a nagyteljesítményű tápok általában 19V körül vannak, 12Voltosban nem találkoztam még katalógusban sem 65Wattnál nagyobbakkal, de cáfoljatok meg!
"Véletlenül" van itthon egy ilyenem:
120W / 12V / 12.5A csak ugye 18e Ft volt és nem szívesen vennék még1et feleslegesen, mert majdnemhogy egy árban van az alaplappal.
Ja, oké, akkor csak össze kell kábelezni őket Amúgy aranyos kis lap
Én nézegettem letöltőgép, NAS, stb. céljára. Szinte minden van rajta, ami kell. Nem igényel ATX tápot, elég rá csak a 12V, sőt még kimenet is van rajta sata meghajtó táplálására. Van rajta gigabites ethernet, amit úgy vettem észre, szeretnek lespórolni ezekről. Van IDE és sata csatlakozó is, de párhuzamos és soros port is van rajta, igaz ezek csak tüskesor formájában. Szóval tényleg elég jó példány, és az alap fogyasztása közel sincs 60W, úgy rémlik, inkább 10W körül van. És még az ára sem vészes, kicsit komolyabb routerek is itt vannak árban és közel sem tudják azt, amit ezzel meg lehet csinálni.
Nem véletlen esett erre a választás
Az sem mindegy, hogy: + 18-9W-ot fogyaszt terhelve, + nincs rajta ventillátor, + az egész cumó kb. 1-1,5 ujjnyi magasságú és 17x17cm, + LVDS kimenete is van + pénzt és helyet spórol az ember a tápon + teljesen zajmentes (főleg ha ssd-t használsz) Negatívumok: - Debian Etch (és régebbi) oprendszer hazavágja az alaplapi gigabites lankártyát (konkrétan hardveresen gajra vágja..) - SODIMM ddr2-es ram van rajta, ami megnyomja az árat (~dupla annyi mint egy sima ddr2). - Sajnos szoftveres RAID vezérlő sincs rajta, ami hálózati adattárolás estén jöhetne jól. - média-lejátszónak nem feltétlen elég erős: pl. HD videók lejátszása és komolyabb felbontást nem bírja (van nem zökkenőmentesen) Idézet: „Debian Etch (és régebbi) oprendszer hazavágja az alaplapi gigabites lankártyát (konkrétan hardveresen gajra vágja..)” Na ezt jó, hogy mondod, mert én is debian terveztem majd az enyémre hegeszteni amikor eljön az ideje.
Érdemes mindig a legfrisebbet felrakni, és az már nem az Etch
Ismerem, felénk ilyenek vannak a buszokban Nem tudom, kinek mondok ezzel újat, de a fülkékben van a cucc, a két VGA-ra egy-egy LCD van téve (egy a fülke mögé, egy a csukló környékére). Innen nyomatják a reklámokat - amikor friss mozibemutatókat vagy akciós termékeket kell megjeleníttetni, akkor WIFIről rányomják, amikor tankolni megy a busz És persze ha nem marad ott a frissítés befejezéséig, akkor a Fekete-lyukat reklámozzák… (de erre már odafigyelnek)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |