Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Itt csak a lencséket kell összehozni. Fedésbe kell hozni a három színt.
A screenen tekerj feljebb. Nézzük meg, hogy a képcső megkapja-e a tápfeszültségeit. Megmérheted még a katódfeszültségeket is a képcsőpanelen.
probáltam sajnos nem lehet.mikor mind1iket élesre állitom akkor a piros nagyon távoli árnyékos a kereszt meg nem találja meg
akárhogy állitom a lencsét a piros sosem fedi a többit ha le szedem és alé teszek valamit akkor máshol megy kia piros vagy épp a betüknél
A zöld van középen. Ahhoz ne nyúlj! Takard le a piros lencsét, és állítsd fedésbe a kéket a zöldhöz. Fekete-fehér képet használj!
Majd takard le a kék lencsét és a pirosat állítsd a zöldhöz. Lehet, hogy a lencsék fókusztávolságai (nagyítás) is el van állítva, erre is gondolni kell! Ha már nagyon sok állítgatás után vagy, akkor nehéz lesz normálisan beállítani. És akkor még nem is beszéltünk a dinamikus konvergencia állításról, amit potméterekkel kell végezni. Hát, Norbi, jól befürödtél ezzel a szörnnyel.
feltekertem de semmi sötét és nem izzik pontosabban megtudnád mondani hol mit mérjek?
Egyáltalán beindult a sorvégfok, vagy csak szisszen egyet bekapcsoláskor? Nagyfeszültséget jelenlétét lehet érezni?
őszintén szólva nem mértem még rajta semmit beraktam a sorkimenőt rákötöttem a kábeleket azt ennyi csak az ellenállást mértem meg amit írtál.Mikor bekapcsolom kattanik egyet meg ilyen gyújtó féle hangot hallok éles vagy nem is tudom hogy jellemeze.
Ha a képcső tápfeszültségei megvannak a képcsőpanelon(200V, 150V), akkor működik a sorvégfokozat. Ezeket ellenőrizd először a rajz alapján.
Nézd a képet ott vannak az adatok amit mértem most hogy tovább?Bocsi elnyomtam nem a válasz gombot nyomtam hanem uj kérdés feltevése mindegy legközelebb
A 160V egy kicsit kevés. Szakítsd meg a 200V vezetékét valahol, mondjuk az R372-nél. Akkor mi történik? A katódtáp szűrője a C563 nem púpos? (sortrafó mellett)?
nem púpos megnéztem sajnos megmérni nem tudom mert a multim kondit nem tud mérni akkor az R372 egyik lábát ki forrasztom.
ugyan úgy nincs kép és nem is izzik annyit csináltam hogy kiforrasztottam R372 egyik lábát
Mekkora a sortápfeszültség (150V)? A C861 sarkin mérd meg.
rakjam vissza az R372? c861 162voltot mértem
Az meg sok... Szerintem vidd el szakemberhez.
az a igazság hogy nekem kéne valamit kezdenem mert beszéltem már szerelővel mivel hogy már csináltam vele valamit pontosan pl:kivettem a sorkimenőt és vettem bele másikat így már nem válalják ezért fordultam a fórum hoz hátha tud valaki segíteni ha azt nézem már így is haladtunk vele mert már azt tudom hogy amit vettem sorkimenő az jó.Még egy két ötlet és lehet hogy a hiba is meglesz mondjuk lehet hogy majd holnap délután jelentkezem de ha esetleg van még ötleted jöhet más nem ha úgy van holnap délután.Eddigi segítségedet is nagyon köszönöm.
Oké köszi majd akkor holnap délután jelentkezem.
Sziaztok
Hell Szereztem a grundig tv be bele valo tranyót de kivágja ugyan ugy egyből. megnéztem a kondenzátorokat is jók azok is akkor mi lehet a baja mit nézek még meg ?
Meg is mérted a kondenzátorokat, vagy csak szemre nézted meg őket.
Ha jók a kondik, akkor vagy a meghajtó IC nyitja ki a tranzisztort, és ezért fut meg, vagy a sortrafó zárlatos.
igen kiméregetem a kondenzátorokat kőrűlőtte mindengyiket és jok . akkor meghajto ic lehet a probléma szentem nehéz lesz bele találni nemtudom van egy pár darab tv alkatrészem . Lehet abban találok . szented menyi az eséjem ?hogy találok vagy hagyam az egészet .?
Ha magas a rendszertápod akkor is elszáll a sorvég tranzisztor. Rossz tranyó ki, indít,mér.. Ha megfelelő a tápod rajz szerinti, akkor oszcilloszkóp elő, és meghajtójel mérése a bázison... Ha hiányzik a meghajtó részt vizsgáld át. Ha magas a táp, a primerkör átkondizása /elkók/. Ha ezek nem mennek neked szakember kell hozzá.
Helló
Vettem egy nagy Grundig színes tv-t. Típusa: ST82-675/9 Különösebb hibája nincs azon kívül, hogy nem tudom kezelni. TP661-es távot kaptam hozzá. Csatoltam egy képet a távirányítóról. Ha valaki tud user manualt, akkor annak is örülnék. Menübe szeretnék bejutni, behangolni, elalvást kapcsolni...
Szia!
Angol és német nyelvű beállítási útmutatót találtam. A P/C gombbal lehet a programozási módba lépni.
Sziasztok újból vagyok még mindig tv ről van szó hang van kép nincs meg amire ugye tegnap jutottunk hogy csőfűtés sincs.Elmondom hogy hogy is történt a tv elromlása mert beszéltem a haverral aki-é volt hát ha ez segít valamit.Az volt hogy idább odább elment a kép azt mondja hogy oda ment a tvéhez megkopogtatta a tetejét azt egyszer csak vissza jött a kép ilyen többször is volt azt később olyan is történt hogy ki be kapcsolgatott a tévé de utána megint jó volt ez mondjuk sorkimenőre utalt azért csináltam hogy kicseréltem először egyből.De ez a kikapcs bekapcs csak egy szer volt utána sokáig napokig ment aztán elment és már hiába kopogtatta már nem jött vissza.Ugye tegnap arra jutottunk hogy most a sorkimenő működik de még mindig van valami hiba valahol van.
A forrasztásokat átnézted rendesen? Ha egy készülék mozgatásra, ütögetésre helyrejön, akkor az valamilyen érintkezési hibára utal.
Én nem értek a tvk-hez de az én készülékem is hasonlóan rossz volt én nekiáltam és elkzdtem átforrasztani minden forpontot .
Amikor a felével végeztem már ment is a tv . Azótta is megy . Érdemes a melegedő nagyáramú részekkel kezdeni.
megnéztem még hozzá egy lámpás óriási nagyítóval ahol esetleg labilisabbnak láttam ott meg pöttyintetem az de nem igen volt ilyen amit meg kellett volna ez volt az első amit megvizsgáltam sőt meg is mozgattam a panelt meg a kábeleket is de semmi de tegnap volt egy pont ahol több áramot mértem mint amennyit kellet volna ez volt ugye C861 ez nem tudom mért lehetett.Én még arra gyanakodtam hogy valamelyik tranzi esetleg.Ja meg a régi tvékben volt az a Bu tranzik most ebbe is nem-e ezzel lehet a baj de nem is tudom hogy itt a bu helyet melyik lehet amit beleraktak vagy a Q551 vagy Q802
|
Bejelentkezés
Hirdetés |