Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromos roller
Szét szettem nem szénkefés közben elkészült a kép és egy video amit mindjárt linkelek!!
Ha szén kefés lenne mi a teendő ki próbálom megfordítani a bekötést? Pozitív a negatívhoz? A relé mellete volt nem tudom hova kellene kötni? Az aksi és a motor közé?
http://www.youtube.com/watch?v=-Nd-VYj1_Kw
ide fel tettem a videót!!!
ezt mire írtad?
ok szét szedem megnézem de csak du mert lassan megyek melózni!!! Ha még is szénkefés akkor mi a teendőm? Csak megfordítom a bekötést?
bocs amatőr vagyok mi az a " refi izzó " és mért kell?
ja értem de ez csak a próbához kell???
Hogy nehogy kinyomja az aksit? Előre is köszi a segítséget!!! Jó fej vagy hogy ilyen nagy türelemmel segítesz!!
estére beszámolok az eredményekről!!!
köszi további szép napot!!
Üdv vasti86.
Az ami fityegett nem más mint az index relé.
Üdv.
Ha már ilyen jól feltetted a kérdést, akkor vasti86 elektromos bicajában a motor szénkefés. Az eScooterekben alkalmazzák ugyan ezt. Azt még nem említettem, hogy én több mint két éve az elektromos kerékpárokat szervízelem és javítom. Nagyon szívesen segítek neki.
Jól mondod köszönöm szépen nektek tegnap 10 körül végeztem a szétszedéssel és összerakással tényleg szénkefés és tényleg csak meg kelet fordítani a kábelt!!
Tegnap 11kor szeged lakosai ovációra ébrettek mikor bekapcsoltam és elindult a kicsike!!! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki eddig segített nekem neked is köbzoli hogy volt türelmed de még nincsen vége még hátra van a vezérlés!! most csak bekötöttem egy kapcsolót ráülök bekapcs és suhanok!! Az lenne a kérdés hogy ami van neten azt hogy kötöm be mert annyi vezeték van honnan tudjátok melyik melyik? Köszi Ja és tudom helyettesíteni ezt egy fúrógép alkatrészeivel 18v-s fúró aksis
okés köszi szépen akkor biro F.-nek szegezem a kérdést!!!
Mi lenne megfelelő vagy olcsobb ha megveszem a vezérlőt hozzá 4000-ért az escooter.hu-n? Ja és most tesztelgettem mit bír és szétszaggatta a szíjamat lehetséges átépíteni lánckerekesre? Csak az átmérőket kell tudni a foglalat ugyan akkora nem? előre is köszi
Sziasztok!
Nem érdemes átalakítani, nagy meló és nem ér semmit. Egy 250W-os motortól ne várj sokat, meg az akkuktól sem. Az én 85 kilómat simán viszi, minden erőlködés nélkül. Természetesen vezérlővel. Simán kapcsolóval esetleg el tudod szakítani a szíjat, de ez nem tesz jót sem a motornak, sem az akkuknak. Zoli
Maszek gyártmány,de a hajtáslánc gyári,és láncos!
Semmi baj vele. A motor is gyári 250W-os szénkefés kínai rollermotor.És a vezérlője is gyári 250W-os. Az a "ronda" roller volt a donor Csoda hogy nem szakadt szét,1.es lemezből van összetaknyolva gyári váz..
Gratulálok!
Szuperül néz ki! Az enyém ilyen, csak kicsit koszos. Üdv: Zoli
helo köszönöm szépen az infót de lekéstem róla most nézhetek új szíjat mert sikerült szét szakítani a motornak!!!
Feltöltöttem az aksit és direkt kapcs kipróbáltam és ketté is tépte!!
Üdv.
Nem tudom milyen állapotban van a vezérlőegységed, mert találkoztam olyannal is ami be volt öntve műgyantával és a javítása lehetetlen volt. Én azt javaslom, hogy olcsobban kijösz, ha veszel másik vezérlőt. Ha van kérdésed szívesen segítek.
nincs vele semmi gond nincs bele öntve csak szét voltak darabolva a vezetékek és nem tudom mit hova kössek nem tudom melyik hova mert van 3 piros 3 fekete meg vagy 10 más más színű és nem megyek el rajta!!
Ja és van a vezérlő belsejében 3 fekete pöcök ami olyan kinézetű mint a végfogak és az alu hűtő házra van csavarozva! Nagybetűs mondatkezdés, írásjelek hiánya. Erre kell figyelned. szamóca
Szia!
Valahol megvan egy kínai 24V/250W-os vezérlő komplett nyákterve, bekötései, ha érdekel. Az enyémről koppintottam le. Zoli
Szia!!!
Persze ,hogy kell nekem a bekötési rajz! Ha tudod küld már el légyszíves! köszi szépen
Üdv.
Az EScooter oldalán a vezérlőegységek mellett található a bekötési rajz. Itt az oldalon, ha vissza lapozol már linkeltem be pár bekötést.
Üdv
azt szeretném kérdezni, hogy nem tudtok-e véletlenül egy olyan villanymotorról ami kb. 1000W és 12-24 volt? És azt nem tudjátok hogy hol lehet ilyet kapni?
Szia!
Nézz be az INDEX - fórum - közlekedés - kerékpáros fórum - elektromos kerékpár topicba. Ott naponta van ilyenekről szó! Zoli
Biro F. Persze és köszönöm a linket hasznos volt számomra!!
1000W és 12-24 volt? Ez számomra is meg felelne aki követte az tudja hogy melyik rollerről van szó!?
De sajnos én nem találok mellete bekötési rajzot,lehet én vagyok a balek de nem találom!!
http://www.escooter.hu/
A problémám a következő:
Van egy elkektromos rollerem, amit ugye nem illik esőben használni... Hát engem a minap pont telibevert az eső. Lényeg a lényeg h hazafelé már tolnom kellett... Amikor hazaértem kikapcsolt állapotban a roller önálló életre kelt és kulcs és (elvileg) áramtalanitás után elindult a folyosón egy kamikaze akcióra. Namost azóta ha visszadugom az akksit akkor azonnal elindul még kikapcsolt állapotban is. Valószínű hogy a vezérlő kapott ott az esőben. Panelig lebontottam a vezérlőt, de nincsenek égésnyomok. Ezután jött a hirtelen ötlet, hogy lehet h a vezeték lett zárlatos.. Gondoltam akkor várok reggelig de az akksi azért legyen feltöltve és megpróbáltam feltölteni kihagyni a vezérlőt belőle. Önmagában ez nem lett volna probléma, de sajnos rossz pólust sikerült eltalálnom (forditva voltak a szinek jelölve a dróton) ezért a töltőt is hazavágtam (36v). Szétszedve egy közepes ellenállás el volt füstölve, de más külső nyomot nem láttam. Szóval a lényeg a lényeg hogy elbaltáztam.. (nem kicsit nagyon) Utánanéztem és a 2 eszköz cseréje 17e ft+szállításban fájna nekem ami azért húzós. Kérdéseim: Mivel ezeregy éve nem foglalkoztam már elektrotechnikával ezért nem biztos hogy már neki mernék vágni a javításának ellenben ha javíttatni szeretném olcsóbban kijönnék-e mintha megvenném az újat? (persze tudom alkatrész függő is) Van-e itt valkai szaki, aki ránézne? (Bp 14. ker) Mizu
Szia!
A töltővel kapcsolatban: Az ellenállásról le tudod olvasni a színkódját, vagy nagyon megégett? Nézd meg, nagyjából hova van bekötve, ha a töltő kimenetére, vagy ha a bemenetére, a tápegységéhez, akkor nincs olyan nagy gond. A rollerral kapcsolatban elképzelhető hogy egy vízcsepp zárt rövidre neked valamit, és ezért akart kikapcsolva is menni. A helyedben szétbontanám, hőlégfúvóval a kapcsolódási pontoknál, (kapcsolók, csatlakozók) kicsit rásegítenék a száradásra. Esetleg még a gázkart is szétszedtheted, lehet hogy az ázott be. Remélem tudtam segíteni, az ellenállással kapcsolatban pedig várom a választ! uli
Az ellenállásból a szorzó nem látszik a többi igen (1-0-X ezüst a tűrés)
Valóban a kimenetnél égett szét az ellenállás. A vezérlővel kapcsolatban a rolleres srác mondta, hogy már másnak is előfordult ez. Szétszedtem teljesen lehuzgáltam mindenről, de ugyanazt produkálta...
Üdv.
A vezérlőben kiment egy FET és az okozza, hogy állandóan megy a motor. Tipusa STP60NF06.
Hello
Elektromos roller vezérlő ügyben kérném a segítségeteket, pár dolog hiányzik belőle: - Csak a fél gázkar volt meg, így nem tudom hogyan működött, tehát jön 3 szál vezeték a vezérlőből gondolom a kettőn fix tápfesz van de mi kell a jel szálnak? A tápfesz közti dc feszültség? - Ha a jelvezetéken a minimum szint van, akkor nem megy a motor? - 24V-os akkupack van benne és van egy "charge" drótja a vezérlőnek, erre mit kell kötni? A vezérlőben benne van az autómata töltés és csak kölső tápot igényel (mennyit?), vagy a vezérlőn keresztül van az akkura kötve és külső töltőkészüléket kell? Mire való a "lock" nevű kábel?
sziasztok,kaptam egy szét buherált e-scootert,a motorvezérlőt nem tudom bekötni a megfeleló módon.szeretnék ségitséget kérni hozzá.
szia szabi lenne nekem is egy motorvezérlöm sajnos nem nagyon értek az elektronikához de azért megprobálnám bekötni . a felálás a következö lenne aksi jó ,motor jó ugynézki a motorvezérlö is csak a baj az a vezetékeket szét vágták csoki nélkül probálnám össze kötözni idejglenesen.hátha életre kelne.mondanám mit látok :vezérlőből kék -sárga-zöld-piros-fekete .(vastagok)mellete kb 10 szál vékonyabb minden szinben.a motornál 2 szál +és- direktre kötve megy a motor is ,ja és a motorvezérlőn átmegy az áram .nem tudnál segiteni ,kössz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |