Fórum témák
» Több friss téma |
Sok helyen látom még az One-Shop funkciót. Mi is ez? én kb olyannak látom mint egy mono-flop. Vagy nem?
1 impulzus.. Ha 1-es értéket adsz a bemenetére, egy rövid tüskeimpulzust ad a kimenetén..
a mono flop is ugyanez nem? Csak ott lehet állítani a kimenetet is, meddig tartson 1-es értéket.
Igen, de a sok időzítést jobb kerülni. Inkább számlálókkal szoktunk időzíteni, mint megpakolni a programot monoflopokkal, és Delay-ekkel, Timerekkel.
Az one-shot, a nevében is benne van...
Egy impulzus előállítása, nincs szükség idő megadására, mert a program egyetlen ciklusára érvényes és amivel kapcsolatba hozzuk, abban biztosan "elvégzi a dolgát"... Természetesen, pozitiv és negativ szinteket is figyelhetünk vele. Nagyon fontos "rutin" ez a vezérléstechnikában, ne hanyagoljuk el a jelentőségét, használjuk bátran, stabil program alapeleme a bemeneteken illetve a program egyéb részein is... Érdekességképpen jegyzem meg, az I2C kezelésekor, ezen egy impulzussal kiolvasható egy ilyen eszköz.
kezd egyre jobban menni a dolog. Egyébként amit úgy sikerült összehoznom, küldjem a fórumba, vagy csak elég ha én örülök neki? Azértis teszem közzé, hogy megmondd, ha esetleg valami gond lenne vele, bár a szimulációban jól ment. Mit szólsz egyébként a speciális kijelzőmhöz? Rájöttem már a subrutin hívások kezelésére, a TAb kezelésére, a komparátorokra...
Jó ez . Annyit fűznék hozzá, hogy amit nem használunk, ( jelen esetben a számláló R/V bemenetét ) azt szoftveresen testre kötjük. Én még ilyen formában nem láttam használni a label modult, de szemléltetésnek nagyon jó . De azért ha lefordítod ezeket töröld...
Inkább olyan esetekben használd, mikor már nehezebb lenne összekötni mondjuk a lap tetejét a lap aljával . üdv: Dávid
kedden megyek az üzletbe, remélem lesz nekik olyan. Veszek kettőt, biztos ami biztos, és mehet a teszt
Ötletes amit rajzoltál...
A valóságban lehet vele egy kis probléma, a következők miatt: -a BV2 kimenetéből néhány hibásan van megadva, azok bites változók (S7.1...stb) az S2, S3 Byte-os váltotók... a BV2 kimenetén minden adatnak bitesnek kell lennie. írd át. (töröld az értéket,nyomsz egy entert és automatikusan átsorszámozza a Parsic) - a ZV2 irány bemenete nincs elnevezve,... és lehetöleg kössed testre, ez érvényes a ZV1-re is.
az analog-digital bemenet... egy hőmérő tesztelése. Egy 1n4148 dióda használata. Hőre változik az ellenállása. Ha egyik lábát a +ra kötöm, másikat a PIC ad lábára, akkor abból a megfelelő számadatok alapját össze lehetne hozni egy hőmérőt? Mondjuk lenne 5V, rátenném a diódát, megmérném hogy 5V-ból mennyit veszít, azt átalakítom 6bites számra az adc-nek, és stb stb. Lehetetlenség? .. miért?
Ez vegulis egy osregu felhasznalasa a si diodaknak. De nem az ellenallasa valtozik a diodanak, hanem a nyitoiranyu feszultsegnek van egy - 2 mV/C valtozasa. Ezt siman fel lehet hasznalni hofokmeresre, megfelelo erosites utan, mert a PIC AD atalakitoja 5V ref eseten 4.88 mV/D, es igy nem kaphatsz jo felbontast. Egy pelda a felhasznalasra mellekelve.
ÉnLM35-el csináltam sokkal egyszerübb és nem is kell hozzá külsö alkatrész
En MCP9700A-val (TC1047) csinalom, de O" diodarol beszelt. Nagyon olcso mindketto (69, ill 138 Ft +ifa). 2.56 V ref fesznel 1/4 C felbontas.
Udv Vili
Szia!
Én is azt mondom, hogy lm35..
En azt mondom hogy a lm35 es a mcp 9700 megegyezik, csak az LM sokkal dragabb.
Valaki tenne fel egy rajzot hogyan kötötte be az LM 35 hőérzékélőt . Valami nem stimmel az enyémmel, instabil az adatlapján levő kapcsolással . Vele párhuzamosan van az áramkörben egy SYH 2 S páratartalom érzékelő azt szépen kezeli a program. Ezért gondolom, hogy valami a bekötéssel nem stimmel. A segítséget előre is köszönöm.
Azon nincs mit magyarázni. Adsz neki 5V-ot meg testet, és a kimenetén mérhető a feszültség.
Úgy van bekötve csak arra gondoltam valami elkerülte a figyelmemet. Valószínűleg az érzékelő nem jó. Azért köszönöm .
Hali
Az aramkoron kivul csak 5 volt es gnd. Merni kell a kimeneti fesz voltmerovel. Ha melegited noni kell a kimeno fesznek.
Kicsit elhamarkodtam a kérdés felvetését. Ugyanis végig gondolva a dolgot az esőzések óta nem működik rendesen az áramkör. Az érzékelő kívül van a lakáson inkább a lábak bekötésének szigetelésével nem stimmelhet valami. Neked is köszönöm válaszodat.
Hali! Én is szeretnék próbálkozni az lm75el, El mondanád, hogy az ic-t hogy kell a pic-re kötni? 2-vel akarom én is megoldani, de egyenlőre csak 1 van hozzá. Előre is köszi
sziasztok! Próbálkozom egy lm35 ös hőmérővel. Mellékelem a progit is, azt csinálja, hogy a szöveget kiírja jól az LCD, de a hőfokot nem, csak össze vissza minden hülyeséget ír ki. Mitől lehet ez?
Kérdés vissza vonva, táp volt szűretlen!
A valóságban milyen lcd -t használsz ?
4*20ast, már szépen működik a dolog, egy apróságot kivéve, kettesével változik a hőfok, 17-19-21-23-25 ezeket az értékeket írja csak ki. Ez hogyan lehetne kiküszöbölni? Azt értem hogy miért van ez a probléma, csak azt nem tudom, hogy mit csináljak vele. Ötlet?
Szia
Nálam igy müködik próbáld meg
Hello!
Miért is kellett az 5-öt kivonni belőle? 2,5fok hiba volt a LM-nél? üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |