Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz HDD javítás, mentés

Témaindító: deniel, idő: Jún 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 74
(#) Max-r hozzászólása Máj 19, 2010 /

Sziasztok!

Egy 2009 decemberi WD2500BEVT notebook winyóm halt meg az imént... "természetesen" mentés nem volt, HD Sentinel 100%-ra írta az utolsó pillanatig aztán egyszer csak úgy döntött, hogy jobblétre szenderül. BIOS nem látja, nem pörög föl. Lehetséges, hogy valaki még életet tud lehelni bele (pl. elektronika csere)? Ha igen kit és hol kell keresni?
(#) bbb válasza Max-r hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

www.adatmentes.net
Talán ők tudnak valamit kezdeni a WD vinyóval. Állítólag sokkal bonyolultabb a többinél, nem elég neki egy elektronikacsere.
(#) didyman válasza koga2 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Ha kellenek az adatok róla, miért akartad formázni? Amúgy meg első szembejövő adatmentő szoftver tud vele mit kezdeni 95%-ban.
(#) koga2 válasza didyman hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Csak azért akartam mert megakartam bizonyosodni róla hogy nem ment tönkre amugy köszi a segítséget megnézem
(#) belfi2 válasza bbb hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Szia! A tápra még ránézek bár a Power good led szerint rendben, de valószínű hogy ott lesz a bibi.
(#) belfi2 válasza Max-r hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Hali! Bár nem ismerem a notik belső felépítését de nézd meg a csatlakozókat hátha....!
(#) belfi2 válasza koga2 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Szia ! Próbáld meg a Vezléőpult-> Felügyeleti eszközök->Számítógép kezelés/ Lemezkezelés menünél, hogy ott megvan e és van e neki meghajtó betűjele ha nincs akkor adjál neki (ami volt pl ;G)
(#) koga2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Na ez szívás a lemezkezelőben nem jelenik meg és a fájlmentő progik se látják mi lehet a baja???

A Windows alatt a BIOS-t érted? Mert ha nem akkor a BIOS-ban nézd meg ott meg van-e! Egyébként neked is ajánlom a kábelek ,csatlakozók átvizsgálását lehetőség szerinti cseréjét.Lehet hogy csak kilazult valamelyik.Milyen típusú a vinyó(IDE ,SATA)?
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Nem jelent semmit a PG meglétében egy kisebb ingadozás.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Még nem néztem tartós teszten de majd kiszedem és holnap rámérek műterheléssel tartósan.

Ha nem vezetnek eredményre a beavatkozások talán még a rendszer-visszaállítás segíthet,ha a lemezed vezérlője sérült.Állítsd vissza a meghibásodást megelőző dátumra.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Micsoda?? Sérült kötetnél semmit sem állítunk visza, az nem fog lemezvezérlő hibáját megkerülve dolgozni, és eleve gond lesz az aktuálisan el nem érhető lemezre visszaállításnál, ami ha sikerül is, jó eséllyel okoz maradandó adatvesztést. Ha lemezkezelő sem lát lemezt, ott komolyabb probléma van, amit javítani kell és nem visszaállítani.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Gondolom nem rendszer lemezről van szó mert akkor a lemezkezelőig sem jutott volna el. Nem tudjuk hogy ez fizikailag egy HDD több particióval,vagy egy teljesen különálló HDD. Nem tudjuk hogy a BIOS látja-e.Ha külön van szerintem lehet próbálkozni a vissza állítással,semmit nem fog elveszíteni a legrosszabb esetben úgy marad.Ha több particióra osztott lemez akkor gond van,és valóban nem tanácsos a vissza állítás. Csak lehetőségeket vázoltam mivel semmit nem tudunk a lemez valós helyzetéről.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Akkor visszaállítás helyett inkább egy boot lemez, ha azzal se jó akkor nem a windowsnak van baja, ha azzal meg jó, akkor lehet a windowsban keresni a hibát...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Jelzem még semmit nem tudunk hogy mi hol van.Nálam is előfordult egyszer hogy eltűnt a D meghajtó (HDD2) de azt egy sima újra indítás megoldotta. Ha a gép beindul csak nem lát valamit akkor minek a boot lemez?Ha csak egy illesztő progi( IDE; ATA; elődleges; másodlagos) szált el akkor van még remény a helyre állításra.De még azt sem tudjuk milyen vezérlesű.

Ezért jó egy független rendszerből megnézni amiben bízunk hogy nem sérült-->boot lemez (floppy, livecd kinek mi tetszik és mije van) Persze a csatlakozások ellenőrzése nem árt, tényleg hátha csak kicsúszott egy csatlakozó de a boot lemezzel valószínű, hogy nem árt semmit

És különben is boot lemez nem árt egy géphez sem ha van pl ilyen esetekre, ha eddig nem volt neki akkor majd most csinál és lesz
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Ez nem igaz, a rendszervisszaállító számos írási műveletet végez, számos telepítést és létrehozott fájlt visszavon. Egy feltehetően beteg lemeznél isten ments ilyet művelni, egy létező, hibás illesztőprogramnál meg egyrészt nem fogja láthatóvá tenni a hiányzó partíciót és egyébként is ágyúval veréb: Ha az illesztő sérült, akkor annak fájlrendszerszintű oka van, amit nem javít a visszaállítás, legfeljebb elfed! Egy chkdsk megjavítja, de egy illesztőprogram frissítése is mérföldekkel egyszerűbb, gyorsabb.
A probléma pontos részletei nélkül is elsődleges, hogy nem kínozzuk a vélhetően beteg lemezt írással, visszaállítással pláne.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Szia! Rendben van meg győztél.a visszaállítás kilőve!
Mivel a kérdés feltevőjét láthatóan nem érdekli hogy mit válaszolgattunk, de másoknak többek között nekem is még jól jöhet, ha kivesézzük a dolgot .
Szerinted vélhetően mi okozza a gondot?
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Most jött ki a Hiren's Boot CD 10.4 igen hasznos.Bármilyen gép beindul róla és tele van jobbnál jobb lehetőségekkel,de használni csak óvatosan mert könnyen tacsra verheti a gépet,egy rossz döntés.

Aki nem érti mit csinál az ne is matasson bele, én egy sima valamilyen livelinux-ra gondoltam ahol megnézhető hogy megvannak-e a meghajtók stb...
(#) koga2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Na vagyok bocsi hogy sokára írok. A BIOS is látja kiírja hány gigás minden adatát a Windows bootlemezel sem formázza nem tudom mi lehet a baja?
(#) koga2 válasza koga2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Azért írtam sokára mert a P....com nem ad netet mondjuk nem azért fizetek nekik napok óta az egyik haverom gépéről írok ha sokára írok bocsi!
(#) koga2 válasza koga2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Ja még annyit hogy IDE es a vinyó.
Vezetékeket már cseréltem nem változtatott a dolgon.
(#) belfi2 válasza koga2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Szia! Keresd meg az az eszközkezelőben az
IDE-ATA/ATAPI vezérlőknél hogy mi van beírva az elsődleges ill másodlagos IDE csatorna tulajdonságaihoz. (Általános;Speciális;stb)
Itt megtalálod a hiba elhárítást is!
(#) koga2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Megvan csak az a gond hogy másik gépben is megpróbáltam ma és abban sem ment.
A BIOS meg a Windows ott is látja pörög szépen de a saját gépben nem jelenik meg.
Azt hiszem lassan feladom!
Nagyon köszi mindenkinek a segítséget további ötleteket azért várok még nem adtam fel!
(#) KTobi válasza koga2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Nem lehet vírus esetleg? Ha a bios gond nélkül felismeri, akkor próbáld meg egy nem windows alapú operációs rendszerrel megnézni.
(#) belfi2 válasza koga2 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Szerezz egy HDD regenerátor nevű progit (a neten biztos találsz vagy ismerősöknél)DOS ban kell használni ereszd rá vincsire de ellőtte a működő HDDről húzd le az IDE kábelt (ezért kell DOS ban használni mert nem kell az operációs rendszer) .De megpróbálhatod Win alatt is ,akkor csak simán telepítsd a C-re, indít, a hibás vinyót kijelölöd. Elindul,ott beírsz egy 1-est és keres->javít. Az elsőt így csináltam és működött.
(#) koga2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Rendben megpróbálom köszi a segítséget idő közben elment a hangja szebben pörög ha lessz fejlemény írok.
(#) koga2 válasza koga2 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Fura a progi jó az begy gigás régi emlékvinyóm egy óra alatt végigvitte amióta az megy azóta még a jó meghajtókat sem ismeri fel a progi ez mitől van?
Következő: »»   13 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem