Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az Omega szerintem nagyon jó zenekar, vadászom is a lemezeit, ahol tudom. Sokféle zenét és stílust hallgatok a klasszikus zenétől a rockig, és kinek mi a silány, ez abszolút szubjektív. Nekem az Omega az egyik favorit. Jelenleg.
Ez Magyarország! Illetve a magyar média. Innen kell megtudnom, hogy jön a A-HA. Nem tudom, ki mennyire tudta, hogy itt volt Al Di Meola?
Jó kis Alphaville, hmmm :pirul: Ez azért szintén elgondolkodtató, ha már média: az utóbbi 3évben nem született annyi érdemleges zene (amit rádióban is "terjesztenének"), mint mondjuk a 80-as években egy hónapban… Ennyi lenne a nagy többség igénye? Az mondjuk hozzá tartozik a dologhoz, hogy TV-t nem nézek (zenecsatornákat sem), és rádiót sem hallgatok - nem véletlen! Érdemes lenne?
..de lehet szerveznek koncertet a bikicsunájnak.
Egy teltházast.
Az, hogy min röhög valaki, vagy épp mivel tölti a szabadidejét, mindenkinek a saját választása. Ha Józsibarát vagy mounikasou, akkor az. A többség ezt teszi? Szánalmas? Valóban az. Nem tudjuk és nem is kell a világot megváltoztatni. Ha valaki ostoba akar maradni, ám tegye. Én is megtehetném, hogy a mounikasou-t nézem egy üveg sör sör és két fingás között, de nem teszem. Ez egy igény, ha nem belülről jön, akkor megette a fene az egészet. A saját választásom. A másiknak szíve joga az agyi tevékenységét a nullán tartani.
Pontosan, de akkor is… Amúgy meg:
Idézet: - ez már két üveg sör, és úgy lehet, hogy elviselhetőbb De ha egy szívből jövőt akarok röhögni, akkor valami eredetibbet nézek „a mounikasou-t nézem egy üveg sör sör és két fingás között”
Olyat olvastam, hogy tán vidéki fellépések is lesznek. No persze semmi hivatalos
A probléma, hogy ezt a médiának valahogy sikerült sztárként bemutatni, vagy azzá tenni. Nem tudom mi volt pontosan, csak az eredményéről értesülök.
A-ha koncertre én is megyek az asszonnyal. Már szóltam is az "illetékes ismerősnek", hogy kell két jegy féláron, de ha ingyenes tiszteletjegy, az sem baj. Szerencsére hozzáfér ilyesmikhez.
Már ezt a "bikicsunáj" förmedvényt is kezdik felkapni, pólót lehet rendelni ilyen felirattal, stb. Ugyanaz játszódik le, mint a "Ne fürgyé le" esetében. Kaptafára megy az egész.
Azt tudtad, hogy még nem is voltak Magyarországon? Én azt hittem, voltak már. Annak idején minden kiscsaj meg volt veszve az énekesért, emlékszem, az egyik osztálytársam kiköpött mása volt a csávónak, még a haját is úgy hordta. Csak azt a csajt nem kapta meg, akit nem akart...
Szerintem az emberek inkább magára az illetőre kíváncsiak, mert ugyan tényleg sok hülye van, de nem sok áll ki ország-világ elé egy ilyen produktummal. Csak a még hülyébbek
Szerk.: Ebből a Megaxar 5-ből is levonható a tanulság, hogy abszolút nincs fantáziája az embereknek, mindenki a másikat majmolja, hátha neki is bejön. Ugye Tabáni Pityu megnyerte a retekklub hasonló műsorát, erre most hosszú tömött sorokban kígyóznak a megasztár felé a biztonsági őrök, merthogy Tabáni is az volt előtte. Bikicsunáj is az. Meg volt a válogatón még egy raklapra való belőlük. És megmagyarázzák, az a legdurvább, hogy a zsűri a balfék, mert nem veszik észre bennük a tehetséget, nem értenek a művészethez, stb.
Sugera-bugerára gondolsz? Az a csóka is minden megasztárba jelentkezett eddig, nagyon durva. De hát kitermelt már ez az ország jópár Uhrin Benedeket, ez a pár már igazán elfér.
Sajnos manapság nem tehetség alapon válogatják a zenéket. Üzleti körök mesterségesen csinálnak egy szinte virtuális "sztárt" vagy "zenekart". Csak a kinézet számít. Éjjel nappal nyomják rádión tévén interneten és már kész is. A zenei színvonal igazán lényegtelen a történetben. A bikicsunáj sem tehetségtelenebb mint ezek, sőt jogosan hiszi magáról, hogy ugyan olyan jó. Csak kissé rosszabb a PR-ja.
A borz is ugyanolyan szép, mint a zebra, csak rosszabb a PR-ja.
Ne panaszkodjunk, akkor legalább a Megasztár elődöntőn nem lehetett panasz a közbiztonságra.
A "Ne fürgyé le" csávót láttam élőben. Borzalmasabb mint hinnétek. Egy rakodó srác a reptéren, és ez még a gyengébb előadása, csak egy Csévi gyerek ezt tette fel a netre anno.
Elég gyász az öreg. Még a saját dalába sem tud ütemre belépni az énekkel, és azt hiszi, hogy sztár
...és valóban sztár, mert rajonganak érte. Azért érezheti sztárnak magát, mert az emberek "odáig vannak" érte. Egyes emberek, vagy inkább sokan.
Hallottam én is stúdióvezetőtől olyan sztorit, hogy bement a kemény gyerek az aktuális nőjével hozzá, letett egy aktatáskát az asztalra, benne 20millió Ft, és azt mondta, "itt csajom, itt a lóvé, egy hónap múlva sztár legyen a szentem". Persze a "szentem" még köszönni sem tudott, csak mosolygott rendületlenül. Síri csend és hullaszag, majd elhajtották őket, mint a magzatvizet. Csak az a baj, hogy ha ezt egy kevésbé ismert helyen játszák el, ott tényleg meg is csinálják. A végeredményt meg nap mint nap hallhatjuk a rádióban, meg láthatjuk a tévében.
Ebből a nézőpontból igazad van, de aztán belép egy olyan tényező, hogy önkritika. De akinél ez megvan, eleve el sem jut ilyen helyzetig.
Megvan benne a tehetség az angol félrehallásában. Szerintem nagyot kaszálhatna, ha más népszerű dalokat is "átdolgozna" erre a kitalált nyelvre, és kiadna egy korongot.
Idézet: „rádiót sem hallgatok - nem véletlen! Érdemes lenne?” Igen. Én pl. manapság Petőfi - MR2-re szoktam rá, pedig sose voltam nagy rádiózós. Eddig (kb. 1 év alatt) még nem szívta ki az agyamat... Idézet: „Az Omega szerintem nagyon jó zenekar, vadászom is...” Én is, de sajnos még nem kaptam meg a fegyvertartási engedélyemet.
Igen, autóban jó is az! Igazi autókázós zenék szoktak menni Este meg esti autókázáshoz való zenék! De ezen kívül mást…
Idézet: „ha más népszerű dalokat is "átdolgozna" erre a kitalált nyelvre,” Azért ez érdekes lenne...(vagy inkább mégsem kéne...?) Annyit viszont elért hogy néhányan leporoltuk ezeket a régi albumokat, és nosztalgiáztunk egy kicsit
Van köztetek építész, vagy esetleg a témához jobban értő ember? Nagyon nagy szükségem lenne néhány tanácsra egy vályogházzal kapcsolatban, de nem igazán van kihez fordulnom. Egyenlőre csak a lehetőségeket szeretném felmérni, utána komolyabb útra terelni a dolgot. Privátban vagy MSN-en vagy tőlem akárhol tudnánk beszélni. köszönöm!
KTobi-nál érdeklődj. Hátha. Bár nem tudom milyen jellegű a kérdésed. Talajvíz elleni szigetelés, vagy hőszigetelés, födémzet ...
Valószínűleg alaptörés vagy egyenetlen alap süllyedés és a járulékos dolgok, de nem vagyok szakértő, így nem tudom biztosra. Alapfeltárás az holnap lesz, utána okosabb leszek, de jól jönne egy-két tanács hogy tényleg erről van-e szó stb.. Mert hiába van tapasztalatom az építőipar ezen területén, a vályog az egy teljesen más világ.
Alap törés kizárt. Akkoriban nem alapoztak még betonnal, tehát nincs minek eltörnie. Ha "jól" csinálták akkoriban, akkor 50 centi mélyen kövekkel felépített "lábazat", alap van. Sajnos ez könnyen elmegy az idők során. Viszont ha csak annak idején egyszer mozdult meg, "helyezkedett", s azóta semmi további repedés a falakon, akkor nincs gond. Milyen a talaj Nálatok? Homokos, agyagos, köves...?
Kissé agyagos föld, de mivel a ház már több mint 100 éves, a föld minősége meg gyakorlatilag állandó ezért ez nem igazán lehet, viszont azt nem tudom hogy az alap megfelelő teherbírású talajon van-e, de akkor viszont az egész sűllyedne nem csak az a fal, ráadásul a fal túloldalán 1 méterre áll egy másik ugyan ilyen felépítésű ház probléma nélkül. Födémnyomást sem tartanám valószínűleg. Nincs alápincézve, viszont van külszíni fejtéses bánya nem is messze, de ott már több évtizede nincs termelés és az utca többi háza is rendben van. Az a legérdekesebb hogy a házon beül a padlón is látszik hogy a hátsó fal megsüllyedt, de nem teljes hosszában, hanem csak félslégan, ez a süllyedés kb. meg is állt, de nem ártana megtudni hogy ezután kb. mire készül a fal. Lehet máshol kéne folytatni a beszélgetést, tudnék küldeni pár képet is, és részletesebb infókat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |