Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, egyszer írt az asszony egy emailt az önkormányzatnak, hogy eléggé le van pusztulva a játszótér a ház előtt, fel kéne újítani. (homok, szögek stb) Egy hét múlva jöttek a munkások és elvitték az egészet, rakétástul, mindenestül. Csak a fű maradt. Had ne írjam le a véleményemet.
Ez körülbelül olyan, mint ma, amikor csempét vettünk valamelyik barkácsáruházban, amíg mi a csempét cipeltük ki, (ami nem kevés összegbe került)a gyerek felmászott a pénztárnál a csodaszép krómozott "mászókára" amivel minket embereket terelnek kifelé, és megszólalt a riasztó. Szegény kisfiam úgy megijedt, hogy rögtön a nyakunkba ugrott. No meg, az egyik barátom Eus játszótereket épít. Ezekért horribilis összeget fizetnek a cégének ki. Ennek ellenére ő 35 évesen minimálbérért dolgozik évek óta, és el sem tudja képzelni, hogy hogy megy majd nyugdíjba. És még sorolhatnám.... Ja és tegnap felhívnak az Ot*p banktól, hogy: Van állásom? Fogom tudni a hitelemet fizetni? Mert ha nem akkor kössek náluk kockázati biztosítást, plusz 1200 forintért, és akkor nem kell félnem a forintingadozástól. Mindezt úgy, hogy 20 évig megbízható partnerük voltam, és a hitelemet is pontosan törlesztem, aminek összege nem csak az árfolyamingadozás miatt ment fel, hanem azért is mert "kockázati pótlékot" vetettek ki ránk, mert deviza hitelünk van. Amikor mondta a srác, hogy rögzítik a beszélgetésünket, nos akkor ment fel bennem a pumpa. Szépen elmondtam kulturáltan a véleményemet. Sajnos ezt a felvételt se fogja a kutya se meghallgatni...
Tegnap hamar elrohant a téma másfelé, de leírnám, amit én tudok: jelen pillanatban úgy tudom, hogy mindannyian tisztán társadalmi munkát végzünk.
Elnézést, hogy így kijött belőlem, de a tö*öm ki van azzal, hogy mindenki megfelelni akar, ahelyett, hogy emberek lennénk.
EU-s játszótér Londonban, a Hyde Park sarkán. Műholdképen is jól látszik, hogy milyen nagy. A játszótér sok sok éve szép, és egyre szebb. Nincs szétbarmolva meg ilyenek. Miért, mert mindenki vigyáz rá. Plusz még egy bácsi aki a bejárati kapunál áll security öltözékben. Felnőtt, suhanc nagykorú csak gyerekkel mehet be. Ha valami baleset történik, ott a bejáratnál az ambulanciás (elsősegély) hely. Mindezen létesítményt (játszóteret) természetesen teljesen ingyen lehet igénybe venni. És nem csak ez az egy van a királyságban. Pusztán csak hozzáállás kérdése a dolognak.
Idézet: „Felnőtt, suhanc nagykorú csak gyerekkel mehet be.” Á, még jó, hogy éppen a gyerekekkel mentetek ki, így nektek is szabad volt a bejárás.
A gyereket mindig viszem magammal mindenhova, így legalább van ürügy arra, hogy mit keresek a mekis csúszda tetején.
Ugyan, hagyd már! Laci szokása szerint megint hang nélkül nézte a videót, s nem hallhatta, hogy ez az Alphaville Big in Japan izémizéje lenne.
Amúgy, érdemes beleolvasni a kommentekbe, nagy igazságok vannak benne.
Állítólag világhírű, meg valami nagy díjat is nyert. Egy három hete mást se lehet hallani, csak erről beszélnek. Szerencsére még a "zenét" nem hallottam.
Szólj, ha már le is hullottak a falevelek. Nem mintha söprögetni szándékozom, csak úgy.
Idézet: „ez az Alphaville Big in Japan izémizéje lenne.” Nem emlékszem rá, hogy én bántottalak volna... :rinya:
Ismerős játékok, a rakéta rettenetesen tetszett anno. Nem értem de én ezekről nem estem le. Volt mászóka is, az sem volt rossz, veszélyesebb volt-e ? Lehet, de ha megütötte magát a gyerek azonnal ott volt valaki.
Pár éve horribilis összegért csináltak Mónosbélbe játszóteret, van vagy két fa játék. A homok amit oda szánta az első eső elvitte, a padokat alkohlisták használják (közel van egy kisbolt), a fa játékok két év alatt lepusztultak. Munkanélküliség ugye eléggé nagy, miért nem lehet plusz egy embert alkalmazni aki csak a játszóteret ügyelné fel, persze mindezt KÖZFELADATKÉNT. Ez kisebb faluba lehet egy fő, nagyobb faluba kisvárosba pár fő.
Miért, én bántottalak? Vagy valahol elvesztettem a fonalat?
Jajj, nem mondták Neked, hogy ahhoz ecettel kell locsolni.
Az Örökké fiatal című első albumukon található a Nagy japánban című szám.
Az egész albumuk jó, és kitűnően hangszerelt, minőségi hangmérnöki munka a 80' évekből.
Hát ilyeneket írsz nekem:
Idézet: „Alphaville Big in Japan” (...de tényleg nem tudom, mi az. Legalábbis az alfavillát nem...)
Akkoriban kevés rossz minőségű munka volt.
Huhh, nem is tudtam, hogy ez is kell egy inverterbe. Ez aktív, vagy passzív alkatrésze?
Az Alphaville egy német zenekar a '80-as évekből. Annó nagy sikerük volt, és a Big in Japan, azaz a "Nagy Japánban" című számát szerette volna előadni a bikicsunáj...
Volt azért akkor is, csak nem azt nyomták a rádióban mai sláger címen. :yes:
Idézet: És még van a mai napig is. 2005-ben Moszkvában léptek fel. Dance With Me, természetesen a Forever Young-ot is előadták, Добрый вечер Москва! (Jó estét Moszkva!) felkiáltással.„Annó nagy sikerük volt” 2007-ben németorszégban léptek fel: Alphaville Concert in Esbjerg (Denmark), Jun 2007 Valahogy minálunk nemigazán rendeznek normális koncerteket. Volt 1-2, de...
Esetleg úgy lehetne még fogalmazni, hogy nagyobb igény volt a minőségi előadókra.
Jaj, és nekem kéne megszőni? Akkor azért vállalkoznak olyan kevesen invertert építeni.
Dehogynem. Büdipest tele van plakáttal. Aki szereti, annak volt a Metallica. Tavaly a Rolling Stones, BB King, Rhoda Scott, Rod Stewart, Diana Krall. Idén lesz Mark Knopfler (Dire Staitsből). Júni 4-5 én Eric Burdon and The Animals, Deep Purple. Van, csak sajnos Pest centrikus mind.
Ez mind szép és jó, de valahogy olyan érzésem van, hogy ők mindannyian a rock, vagy a metál stílust művelik. És aki ezt nem annyira csipázza?
Én nem úgy fogalmaznék, mint Köbzoli, de így mindenki számára érthető. Ez egyszerűen szánalmas! A bikicsunáj, a sün!, meg az összes többi… És ezeken rengeteg ember röhög teli torokból! Eszméletlen, hova jut a világ… (ja, bocs, hogy ilyen későn reagáltam, kb fél órája keltem fel ) Egyébként:
Idézet: „(#714827) unitraman Válasz • Csü, 15:10 Ez azért mindent visz”
Akkor én ezt már a '80-as években sem jegyeztem sehol. (Azért rémlik már a neve...)
Pedig rengeteg zenét vettem fel videora, - azért videora, mert azzal lehetett az akkori technikával a legjobb hangminőséget rögzíteni, - de csak a hangot. Képet kizárólag "unplugged" műsorokról vettem fel. (pl.: Peter Pops Show, ami talán a sky -on jött?) De aszerint is szelektáltam, hogy ha egy zene úgy kezdődött, hogy villog v. vibrál a képernyő, akkor ad akta... Sose szerettem, ha a hang silány minőségét valamilyen "képi élménnyel" próbálták pótolni. (Ezért kezdett az Omega is lézerezni meg füstölni, míg el nem füstölt.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |