Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Ez az SPL LL90 elegge strapabironak tunik. Ha nem rakok tolto ellenallast es kozvetlen a tapra rakom, akkor elejen rohadt nagy a fenyereje, de 1-2 mp alatt visszaesik. Viszont nem ment tonkre egyik se
Treshold! Küldtem mailt!
Üdv.:Tamás
Mekkora tápra rakod az splll90-et? Az adatlap szerint max 4.3V. Te hogy értelmezed az adatlapot, mert nekem nem tiszta pár dolog. Mivel hajtottad meg? A 10-30ns-os jelet mivel csináltad? El7104-es meghajtó IC-vel csináltad a Led meghajtást, mert ha igen akkor az EL7104 kimenetére milyen típusú schottky diódát tettél védelemnek? A charge ellenállás nélkül meghajtani szerintem nagy bátorság, mert a lézer dióda hamar elhalálozik.
"1-2 mp alatt visszaesik" ?
Ha jól értén folyamatosan nyomod neki 300 usec-el és magától vissza szabályoz ? Azért jó lenne, ha 5-8 sec-ig bírná ? Valami kicsi soros ellenálláson jó lenne megmérni mennyi áramot zabál !
ne használd ellenállás nélkül. én már elfüstöltem egy diódát úgy.
Erre nem tudnál válaszolni?: 714490 hozzá szólás
Az adatlap szerint 20 V a max tápfesz (4.3-at nem tudom honnan vetted) , én 9-12V között járattam. MIC4452vel hajtottam meg, és az időzítést PIC csinálja, de nálam hosszabb volt az impulzus, 200ns (mert ennyi a PIC ciklusideje). A dióda persze csak rövidebbet ad ki, mert elfogy az energia hamarabb a belső kondikból, de ez is ott van az adatlapon vagy az app note-ban.
Létezik ettől profibb megoldás, ami egy fejjel kivitelezhető (főleg nagytestű, nagy kiterjedésű motorra) ?
Az splpl90-el kevertem össze, mert ott az operational voltage 4,3V. Ez az üzemi feszültség?
Itt az alkotás öröme a cél
Egyetértek pl. így!
Ez a saját fejlesztésű blokkolód? Jól néz ki.
Ez az egyik verzió.
Képzeld el, ha lézereset csinálsz, mennyivel kisebb lenne.
Még levinné nekem a szél!
Idén már biztos nem csinálok újat, talán jövőre.
Ja, de kell ele az ellenallas ahogy az Appnoteban van. Most 85 Ohm van, igy akar 50kHz-ig fel lehet igy menni.
Viszont a 18-19V-os tap kell neki, hogy nagy legyen a teljesitmeny. Bar meglatasom szerint a 75W-os PL90_3 kell inkabb, de ahhoz meg meghajtot kell tervezni. En most csak tesztert csinaltam vele. Amig 9V tapot kapott, a blindert kb 50-60 meterrol siman inditotta(61 lepest szamoltam nem tudom hany centit lepek). Most atraktam 18V-ra(ket 9V elem sorba). Ezzel meg nem probaltam.
Mondjuk kene tesztet csinalni arrol, hogy ha hidrol merunk, akkor az LI pl meddig jo. Mert felfele az a 9fok amit a PL90-es tud, szerintem keves. Pl az M1/M7 kivezetojen a sasadi uti feluljaro magassaga 11.6m. Ha raszamoljuk meg az allvany magassagat+a szerkezet alja es aszfaltozott felulet kozotti tavolsagot, akkor kb 13 m magasan van a lidar. Igy ha 82m-nel kozelebb van az auto a feluljarotol, akkor gond nelkul meg tudnak merni.
A szinkronizalt zavaras mar kesz van? Tesztelted is?
Kész van, de még éles teszt nem volt. Talán jövő héten.
Na en most szivtam egyet Farnell-el. Megjottek az IC-k, de az egyiknek el voltak hajolva a labai. Most boxoltam le a cseret.
mi is ezeket tapasztaltuk hogy az f2 vel a régi verziót bármivel lehet blokkolni az új ment 65m ig a f3 as meg nem.nagyon érdekes dolgok ezek.van valami ötleted hogy mi a túró lehet ez?
olyan mintha a mi zavarásunkat észre se venné.
Az a gyanúm hogy nagyon fontos hogy legyen sötét idő. Azt hiszem ha a fejek egymásra blokkolnak az ennél a mérőnél nem jó. Valószínűleg azzal függ össze, hogy ez a mérő sokkal érzéketlenebb vétel szempontjából.
Sajnos nálunk is ugyanez volt a szituáció.
azt hogy érted hogy a fejek egymásra blokkolnak......kipróbáltuk 1 fejjel is és semmi.250/250ns 10led 30ms ig.
Ezt hogy érted, hogy 30ms-ig. Csak addig ment a blokkolás vagy 30 ms-ként újra indult?
Tekintettel arra,hogy a ceptor fejeket lehet függölegesen is beépíteni ( pl. a BMW hütörácsába csak igy lehet beépiteni) , ez a 9 fokos sugárzás megdölni látszik.
30ms ig ment majd 3ms kihagyás azt újra 30ms.1 mérésnél végig tudtam menni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |