Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 72
(#) jozefboi válasza rjanos68 hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Szia! Akkor esetleg az én gondomra nem tudod a gyógyszert?
(#) puli122 hozzászólása Máj 17, 2010 /

Sziasztok. Van egy Samsung SyncMaster 223BW monitorom. Egy pár hónapja fura sípoló hangot ad ki. Azt a fajtát amit már az idősebbek nem hallanak.
Ezzel így kibékültem volna, de 2 hete kb, mikor bekapcsolom úgy csinál mintha nem jól kapna jelent. Gépet benyomom, a monitoron meg megjelenik a kép kb 1 mp-re aztán eltűnik, majd újra megjelenik.
Ezt csinálja 2 percig aztán jó.
Ma pedig már be sem kapcsol, mikor nem megy a gép, villog a led, de amint benyomom a sz.gépet, eltűnik a villogás, és olyan mintha áramot sem kapna, de azért a sípolás megmarad.
Persze most járt le a garancia is.
Nem számítógép vagy kábel hiba, cseréltem mindkettőt, de a hiba megmaradt.
Nem tudjátok merre keressem a hibát ? Szedjem szép, vagy még előtte szerviz, hátha jobban járok?

szerk: otthagytam had menjen, és pár perc múlva "föléledt". Bemelegszik vagy nemtudom...
(#) Sanya55 hozzászólása Máj 21, 2010 /

Sziasztok van 1 Hyundai L70S TFT monitorom a hiba a következő: fehér függőleges csíkok vannak benne (ezek a csíkok végigérnek a monitoron! (folytonosak)) kb 40 darab főleg a zöld háttérnél látszanak nagyon! hiába váltok felbontást vagy hz- et ugyanott vannak!!! am a kép hibátlan éles! csak azok a fehér csíkok idegesítőek ebbe segitsetek mi lehet a probléma hogyan lehet a fehér csíkokat eltüntetni a monitorból?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Ha a monitor tetejenel nyomkodod a keretet befele, akkor valtozik a helyuk? Ha igen, akkor a kijelzo a hibas, levaltak a folikabelek az uvegrol. Tudtommal nem javithato hazilag.
(#) Sanya55 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

köszi a választ de üthetem nyomhatom semmi semmi nem változik! már szétszedtem csatlakozókat széthúztam meg összedugtam de a csíkok mindig vannak nem biztos ugyanannyi és ott de ha nyomom nem változnak! köszi a választ
(#) bbalazs_ válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Akkor elektronika. Szetszeded es a KISFESZ reszt (invertertol es a 230-as paneltol TAVOL ESO reszt - altalaban kulon panelen is van, amibol a kepernyohoz meno foliakabel is van) az enyhen benyalazott ujjaddal tapogatod, valtozik-e?
(#) Sanya55 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Azt is próbáltam, hogy azokat a vékony vezetékeket amik a kijelzőhöz csatlakoznak bekapcsolt állapotban nyomkodom, piszkálom de semmi nem változik!
(#) didyman válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Balázs írta, hogy mit nyálazz még . De megmondom, valószínűleg nem ott lesz neki baja, hanem a TFT-n lévő panel, azon is az oszlopmeghajtó (dekóder). Ez egy soklábú IC, a TFT paneljét pár csavar fogja és óvatosan(!!) felhajtható, az IC ekkor hozzáférhető. Ha szerencséd van, át kell forrasztani csak, ehhez flux és hőlégfúvó fog kelleni.
(#) Sanya55 válasza didyman hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

És mi az a flux és hőlégfúvó?
(#) jozefboi hozzászólása Máj 23, 2010 / 1

Nos, megjavítottam az LG lcd-t. Hihetetlen, de elmondom mi is volt a probléma. Nem a kondik, nem az egyéb alkatrészek, nem a cső. sem egyéb elektromos alkatrész. Hanem amik mennek szilikon szigetelésű nagyfesz vezetékek (kék-piros-fehér-fekete) a csövekhez, na ezek közül közül az alsóval volt olyan probléma, hogy: maguk a vezetékek ugye fekete zsugorcsőben vannak, és az alulramenő és a felülremenő vezeték is a panel hátához van ragasztva egy-egy darab aluminium ragasztó szalaggal. (alutesa). Kínomban már atomjaira szedtem a monitort, és mikor szedem le a ragasztót a vezetékekről, hogy mégjobban szétszedjem, akkor látom, hogy az alsó vezetéken ki van pukkanva a fekete zsugorcső, és az egyik kis kék vezetéken is a szigetelés kipukkadva, az alutesán pedig picike kis sérülési nyom is látható, az alutesa pedig kontaktol a panelt takaró fémházzal. Na ezt megorvosoltam, és most jelenleg is már erről írok. 3 hét szenvedés és az összes kondi cseréje után(ami ugye sosem gond) jipíííííí működik. sosem gondoltam volna erre a hibára, hogy valami letestel.
(#) darcrow válasza puli122 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Hali, ezek 90 %-ban kondisok szoktak lenni,most még egy darabig szenved majd teljesen befog halni.
Táprészében cseréld ki az összes kondit,lehetöleg jobb minőségűekre azt pár évig megint fog menni.
1000 mikros, 820 mikros 25 voltosak vannak benne.
(#) Jaffry hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok van egy LG 775N típusú CRT monitorom, elég régi, annyi baj van vele, hogy a fényerő alacsony. Kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy mely alkatrészeket próbáljak meg cserélni? hol keressem ezeket?
Előre is köszi a válaszokat!
(#) c27 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Sziasztok.
Van egy Fujitsu Siemens x178-as monitorom. Igaz crt monitor, de nagyon jó 1024x768-on 100Hz-en megy. Sajnos mostanában viszont próblémák adódtak vele. Szemből nézve a jobb oldala zöldebb mint kéne nagyjából a felétől elkezd halvány zöldebb lenni és a jobb szélén már jól látható a halvány zöld rész főleg fehér háttérnél. Esetleg meg lehetne e csinálni házilag valahogy? Eddig ahogy kérdeztem azt mondták csináltatni nem éri meg. Néhány napja olyan probléma akadt még vele, hogy 100Hz-en a bal oldala életlen lett szövegnél rettentően zavaró, de most 90Hz-en nincs ilyen próbléma, de a zöldülés megvan. Mi lehet a baja?
(#) witya83 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Helló Mindenkinek!!

Szükségem lenne Fujitsu Siemens scaleoview L19w-2sa 19" lcd monitorhoz fénycsőre.
Ha valaki tudja, hogy honnan tudok ilyet szerezni, az szóljon már legyen szíves.
A problémám az, hogy a monitor sarka rózsaszínű lett és vibrál. Én erre a hibára tippelek, de ha van más ötlet, szóljatok vagy adjatok tippet, hogy mit kezdjek vele!

Köszönöm előre is!!
(#) kadarist válasza witya83 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Szia!
Fénycsövet itt kapsz. Érdemes lenne még az elektrolitkondenzátorokat is kicserélni a tápegység és az inverter körül.
(#) ColT válasza witya83 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Hello!

Van egy FS T19-2 monitorom, törött, de a fénycsövei jók, ha kell.
(#) witya83 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Helló! Cseréltem kettőt. De olvastam előrébb a fórumban, hogy ezeknek a FS-nek nincs hosszú élettartama a fénycsövek tekintetében. Talán 2000 óra, és az enyém pont ott van. Gondolom ezért vibrál, és nincs is sok hátra.
Egyébként cseréltem az alsó és felső fénycsövek kimenetét, de ugyanúgy vibrált alul.
(#) kadarist válasza witya83 hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Tehát akkor a hiba maradt a alsó oldalon, a csere után is?
(#) witya83 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Igen az átkötés után is maradt a jelenség,de a két kondi cserével annyi oldódott meg hogy legalább nem rózsaszinű a kép jobb alja.
(#) tombox00 hozzászólása Máj 30, 2010 /

Üdvözlök mindenkit.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy monitorom nem tudom milyen márkályú az mindegy is.
Azt csinálja,hogy bekapcsolom és egy pár másodperc múlva elkezd horpadni befele a kép így: ) ( .
És aztán kikapcsol, és elkezd kattogni.

Észrevettem ,hogy a sorkimenő körül lévő hűtőborda
nagyon forró.

Mi lehet a baja?
(#) puli122 válasza darcrow hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Hello!
Kiderült hogy elnéztem és 2 helyett 3 év a garancia, már a szervizben is van. Kíváncsi vagyok mit fognak vele csinálni, kondit cserélnek ők is ?
(#) zoli01 hozzászólása Máj 31, 2010 /

Sziasztok!
Van egy LG monitorom aminek akabeljerol a ferittgyurut eltavolitottam mivel a kozeleben a kabel megvolt szakadva.A gond az hogy most a kep kicsit elmosodott, lehet e a ferit miatt.Mi a szerepe a feritgyurunek?
(#) tombox00 válasza zoli01 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Helló

Én úgy tudom , hogy a feritgyűrű egyfajta zavarszűrő szerepet tölt be.
Lehetséges és szerintem biztos is , hogy az a hiba oka.
(#) MeJack hozzászólása Jún 12, 2010 /

Sziasztok.

Kaptam egy Fujitsu Siemens Scienview 17"-os LCD monitort, aminek az volt a baja, hogy ha bekapcsoltam akkor 2mp ig mutattaa képet majd kikapcsolt a háttérvilágítás. Már így hibásan kaptam, és aki adta az próbált már benne kondit cserélni de csak úgy szemre találomra, és a hiba ugyanaz maradt. Szétszedtem megnéztem rajta mindent s találtam rajta egy kicsit púpos kondit a táp panelen. Kicséreltem ugyanolyanra csak kicsit nagyobb feszültségüre és most meg azt csinálja, hogy fehéren bekapcsol majd ki kapcsol ismét bekapcsol fehéren aztán elküldi magát készenétbe, és folyamatosan sipol. Mi lehet a baja?
Illetve valaki megtudja-e adni egy fénykép mellékletében hogy eredetileg milyen kondik vannak benne?
Előre is köszönöm.
Ugyanígy néz ki a belseje, mint ez a korábban linkelt kép
(#) kadarist válasza MeJack hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Szia!
Esetleg nem fordítva forrasztottad be a kondit?
(#) szati77 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

akkor eldurrant volna tapasztalat
(#) kadarist válasza szati77 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Rögtön nem durran el, csak ha felforrt már az agyvize. Na meg a nagyobb feszültségű jobban is bírja az ilyen megterhelést. Az is lehet, hogy a cseredarab volt a rossz.
(#) MeJack válasza kadarist hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Biztos ami biztos alapon leellenőriztem előtte többször is, annak ellenére is, hogy eletrotechnikai ismereteim vannak. Pont ezért nem értem a jelenséget, hogy miért nem csinál még annyit sem mint előtte.
(#) ColT válasza MeJack hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Hello!

A képen a puffer ha jól emlékszem 68u 400V, a mellette az inverter felé magában levő kondi 470u, a hűtőborda felett balról jobbra 2x 1000u10V, 2x470u 25V, a jobb szélső 470u 16V.

Ha kell még valami adat, mondjad, itt van egy rakás ilyen táp a melóhelyemen Van működő meg rossz is
(#) liderces válasza ColT hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Hello ColT! Itt olvasom vannak ilyen tápjaid, egy müködő példányt nem tudnál nekem szerezni? Vagy esetleg egy alig roszat? Köszüdv
Következő: »»   40 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem