Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   268 / 1274
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Ez lehet akkor sok mindentől.Már igy,hogy letiltja a készüléket,nem is tudok rajta sok mindent mérni üzem közben.egy másdperc pedig nem sokra elég,merre folytassam a keresést?
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szerintem nincs tiltás, hanem csak szimplán nem képes indulni a készülék. A processzor pedig konstatálja ezt az állapotot és kivillogtatja a probléma kódját.
(#) jofy hozzászólása Máj 26, 2010 /

Sziasztok! Van egy ITT Ideal color 3126PS tv-m a műhelyemben ami ma megadta magát A hibajelenség a következő: Készenlétben van világít a standby led. Bekapcsolom távirányítóval próbál indulni kb.1 másodpercig hallani a nagyfesz hangot aztán elhallgat és a stabdby led is kialszik. Leáramtalanítás után ráadom az áramot, ismét készenlétben van és indításkor ugyanaz. Szerintetek hol keressem a hibát? Mellékeltem képeket a tv-ről. Az elkókat szinte az összeset kicseréltem a táp környékén...A válaszotokat előre is köszönöm! Üdv.
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szia!
A primer oldalon is cserélted a kis elkókat? A függőleges végfok kerregése hallatszik induláskor?
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szia!

Igen, ott is cseréltem. Összesen 3 elkót nem cseréltem, mert nem volt ilyen értékű itthon. Igen, valószínű a függőleges végfok kerregése hallatszik, de csak 1-2 másodpercig mert utána van egy kis kattanó hang és akkor elhalkul minden. Szerinted? Sorkimenő?

Köszi a választ!
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ez alatt a két másodperc alatt felmelegszik- e valamelyik alkatrész? Képcsőfűtés megindul? 200 Volt katódtápfesz megjön?Esetleg próbáld többször indítani egymás után, és úgy nézd meg.
(#) ABU hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám van egy Videoton TS4351-el. A sorkimenő ki volt lyukadva és egy kondinak a tetejére csapott a szikra, sziloplaszttal átkentem a lyuk környékén, így működött kb 5 percig, majd egy másik helyen jött ki a szikra, majd teljes csend. Kicseréltem a sorvégtranzisztort, mert bezárlatosodott. Visszakapcsolva a TV-t a táp indulna, lehet is hallani azt a sípoló hangot, de azonnal leáll. 3-szor próbálkozik, majd csak áramtalanítás után lehet megint indítani. Kikötöttem a tranzisztor kollektorát és rátettem egy izzót a C-E lábra, de nem világít, a táp ugyan úgy nyöszörög. Visszakerestem a sorkimenő Vcc lábát, és átvágtam a fóliát, úgy viszont indul a táp. Az utóbbi nem tudom jó eljárás volt e. Hol keressem a hibát? Sorkimenőt tuti cserélni kell.
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Csak nem választottad le a rendesen a kollektort. Vedd ki a tranzisztort teljesen.
(#) vwzsolo válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hogy tudok mérni feszt? Egyik a 10-es láb az ic-n másikat hova tegyem, földelésre és kész?? Jah és a TDA8174W ic-én mérjem? Ha az jó akkor mit keresek még?"hiba"
(#) kadarist válasza vwzsolo hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

A multimétered pozitív tapogatója a 10-es lábon, a negatív a tuner fémházán (ahol az antennacsatlakozó is van). Így mérj feszültséget.
(#) vwzsolo válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

ok köszi
(#) attila93 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szia!

Ma kicseréltük a sortranzisztort, a TV bekapcsolt kb 3 másodpercre, majd a tranzisztor újra tönkrement, mert megint csak kattogott.
A sorkimenő lehet zárlatos?
(#) kadarist válasza attila93 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

A tévészerelés nem abból áll, hogy kicseréljük a rossz alkatrészt . A tranzisztor kollektorára kötött kondenzátorok jók (kapacitásméréssel megmérni)? A sortranzisztor vezérlése milyen? Transzformátoros?
Jó lenne egy rajz erről a készülékről. Persze trafózárlat is lehet. Még egy kérdés: a tranzisztor meleg volt, amikor tönkrement?
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Már átmértem a sorkimenő körül mindent,de hibás alkatrészt nem találtam.Azalatt az egy másodperc alatt mikor elindul a sor, van vert és hor eltérités is,a crt penelra is eljut a 190volt, már kezdek tanácstalan lenni.Hol nézzek még szét?
(#) vwzsolo válasza vwzsolo hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Nah megnéztem és 0,2Volt volt úgy hogy akkor csere. köszi kadarist
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Légy szíves a készülék típusát pontosítsd.
(#) kadarist válasza vwzsolo hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Nem csere! Nem kap tápfeszültséget az IC. A sorkimenő trafóról kap áramot, ellenőrizd ezt a 10-es lábról induló tápvonalat!

SONY KV-14T1D

Teljesen jogos, de legalább már tudjuk hogy mitől nem megy.
A tranzisztor hűtőbordája talán egy kicsit langyos volt.

A mellékelt dokumentumban ott van a rajz. Elvileg azonos a belseje a 419-esével, csak a SCART bemenetben különböznek.
(#) tnorbika hozzászólása Máj 27, 2010 /

hello valaki tudja hogy mivel lehet helyetesíteni a C5047 meghajtot?
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szia!
Ezzel helyettesítheted.

Vedd ki a Q803-at a sormeghajtásnál. Arra mit lép?
Rajz:BE4 chassis

Nem látom a mellékelt dokumentumot

Sajnos nem tudom mellékelni, mert a fájl mérete meghaladja a 2mb-ot, de ide feltöltöttem:
[url]http://www.easy-share.com/1910396552/tesla_color-416-419-422-425_[ET].pdf[/url]

Oké, meg van. Ellenőrizd a C403, C412, C404, C406, C414, C416-os kondenzátorokat, és az R404-es ellenállást a sormeghajtásnál.

A tranyót kivettem,és úgy inditottam,kb két másodperc múlva elszált a táp,most rendelek egy str s 5706 ict,de most ez merő véletlen?mert sok köze nincs hozzá,hogy kivettem a tranyót.Aza furcsa,hogy hol a 6 ot,hol 4 et villog ki.

Ez érdekes, mert ennek a tranzisztornak tényleg köze nincs a táphoz. Viszont a sorvezérlés tiltásához annál több.
(#) jenci2007 hozzászólása Máj 28, 2010 /

Sziasztok van egy Panasonic 100mhz es tvm ha bekapcsolom kivágja egyből a biztositékot ez mitől lehe ?
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Szia!
Zárlatos a tápegysége.
(#) jenci2007 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Erre gondoltam én is de merre fele lehet az a zárlat vagy mibe kondenzátor vagy miben ? nézzem
Következő: »»   268 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem