Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   269 / 1274
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Jenci! Nem vagy már kezdő! Hát mi szokott zárlatba menni? PTC, kapcsoló-FET, kondenzátor, egyenirányító dióda. Ezek.
(#) jenci2007 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Osa megnézegetem őket hát azért anyi tapasztalatom nincs még meg azért megkérdem ugy hamarább megszokot lenni a hiba ha segitesz .
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

A hiba meg van! Az okát derítsd ki.
(#) tnorbika hozzászólása Máj 28, 2010 /

KÖSSZÖNÖM SZÉPEN KADARIST
(#) vwzsolo válasza kadarist hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Végig követtem szakadást nemlátok "10 tápvonal". Az R412 ellenálás elégé melegedhetett mert lejöt rola a szin meg a forrasztáson is látszik de szakadása nincs. mit tegyek?
(#) kadarist válasza vwzsolo hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Az egyenirányító dióda jó? Másik soros ellenállás?
A rajzokon bekarikázott alkatrészeket ellenőrizd. Főleg az ellenállásokat és a diódát vizsgáld meg.
(#) reddot válasza vwzsolo hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Ha a trafótól jövő ágban nem találtál hibát, akkor mérjél rá az R412 mind két bokájára a testhez képest. Mekkora feszt találsz? Ha már megkozmált, akkor jó esély van a túlterhelésre. Lehet nem szakadt, de cseppet megnyúlhatott! Ha túl nagy a feszültség különbség akkor az IC terhelheti meg nagyon, vagy szakadt, vagy megnyúlt egy áramlökéstől. Az IC 315mA-t vesz fel az adatlapja szerint, így kiszámíthatod mekkora feszültségesést kell mérned (nagyságrendileg).
(#) aderka hozzászólása Máj 29, 2010 /

Üdv!

Van egy Videoton C2911-Am Plat típusú TV-m.. Hang jó, a kép összeugrik, csíkoz, és elszíneződik, mintha mágnesezném.. Mi lehet a gondja? Hogy induljak el?

Dávid
(#) jenci2007 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Sziasztok

volna egfy kérdésem. ITT 29STFT. tv sokszorózója kijukadt és csrélni szeretném. de nemtudom hogy hol lehet ijen tipusu sokszórózót venni kerestem de nemtudom hogy keresem. segitsetek .

kősze
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Szia!
Ezek között keresgess.
(#) tnorbika hozzászólása Máj 29, 2010 /

sziasztok. kadarist tze tag vagy a hq-n?
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Norbi, Te honnan szereznéd be a tévéalkatrészeidet Magyarországon? Ha tudsz jobb beszerzési forrást, akkor áruld el.
(#) vwzsolo hozzászólása Máj 29, 2010 /

Amit ma tettem kicseréltem a kondikat, C412, C413, C441 de ezt csak mert volt itthon . D411-et meg az R591-et nemtudtak adnia boltban igaz hogy az utobirol nemtudunk adatott mert lekoptak a szinek ugyan úgy mint a R412-ön no adat. Az R412-ön no delej. De viszont ami furcsának találtam a C411egyik lábán még megvan a 32-33volt a másikon semmi

jjol van na kadarist.csak látom elég nehéz be jutni regiszráltem de semmi válasz és tudod nekem is kéne jo pár dolog.itt a körtnyéken van egy ilyen bolt de azt mondják sokat kell a cucokra várni.csak érdeklödni akartam hogy ez gyors-e.
(#) kadarist válasza vwzsolo hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Az R591 1 ohm-os, az R412 4,7 ohm-os. Oda van írva az értéke a rajzon! A diódát valamilyen 3A-es gyors diódával lehet pótolni
A diódának csak az egyik oldalán (katód) mérsz feszültséget, hiszen a másik oldalán (anód) még váltakozófeszültség van, amit a multimétered nem mér meg.
Viszont ha a dióda katódján ott van a 30 Volt, és a 10-es lábon nincs, akkor kizárásos alapon a R412 lehet a rossz(szakadt). Cseréld ki egy 4 ohm körülire, és indíts.
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Gyors, egy munkanap alatt megkapod az árut. A regisztrálás pofon egyszerű. Az E-mail címedre megkapod a jelszavadat, amivel aztán beléphetsz a webáruházba.

ok kösszönöm kadarist.szerintem csak hétfön kapok választ ill regi kódot.de mind1.köszz hogy meg mutatad.

ok majd oda figyelek. Vicces vagy, ez milyen szerinted?
(#) reddot válasza vwzsolo hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Ha R412-t kicserélted és elfüstöl, akkor az IC-t cseréld ki és persze az R412-t is egy újra.
(#) mics hozzászólása Máj 30, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Samsung cw-21m023n tipusu tévém ami sípol,és nagyon zavar. Mi lehet a baja? A segítséget előre is köszönöm.
(#) (Felhasználó 4577) válasza mics hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Magas frekvencián sípol?
Valószínűleg a képcső végén lévő tekercs sípol.
Próbáld ki azt, hogy egy picit megütögeted az oldalát, vagy bárhol, hátha attól elmúlik.
(#) DuMatyi válasza mics hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Ha egyébként normálisan, üzemszerűen működik a TV, akkor semmi baja sincsen. Örülj, mint majom a farkának, mert Te a 15.625 Hz-es, soreltérítés által generált hangot hallod. A sorkimenő transzformátor ferrit magja sípol a vezérlő jel ütemében. Ja, és a hallásodhoz gratulálok, a témanyitáshoz, és ahhoz, hogy könyvekben utána nézz önállóan, már kevésbé. Mindjárt jön egy moderátor, és zárolja.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Ha az eltérítő tekercsre gondoltál, akkor azt nem kellene ütögetni...
(#) burgdavid válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Az eltérítő amúgyis alacsony frekin zúg, halkan :yes: Matyinak igaza van, te a nagyfesz jelenlétét hallod!
(#) mics válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Köszönöm ,hogy szuperhősnek gondolsz, de sajna nem ilyen egyszerű . A sípolás rendellenes ez biztos, amúgy az egész családomat zavarja. Valami építő jelegű tanácsot várok.
(#) burgdavid válasza mics hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Nézegesd meg a kis ferritmagos trafócskákat, elképzelhető, hogy vagy a táp, vagy valamelyik impulzustrafó magja berezonál az üzemi frekin. Próbáld meg szigetelt csavarhúzóval megkocogtatni őket óvatosan.
(#) DuMatyi válasza mics hozzászólására (») Máj 30, 2010 / 1

Akkor az egész családod hallásához gratulálok.
(#) kadarist válasza mics hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Szia!
Az alaplapon rezonálhat egy vagy két tekercs. A sorlinearizáló tekercs ragasztása szokott elengedni. Esetleg a sortrafó is rezonálhat. A vasmagok rögzítése és lakkozás szokott segíteni. Egyébként a rezonanciából eredő hangot és a normál sorfrekis füttyöt nehéz összekeverni, mert a rezonáns hang legfeljebb 1-2 kilohertzes, míg a sorfrekvenciás hang a hallható tartomány felső határán van, és csak a jó fülűek hallják.
(#) mics válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Majdnem,hogy füttyölés és nagyon hangos az egész lakásban hallani lehet.
(#) 18david18 válasza mics hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Valahol hallottam, hogy ilyen esetben elég az is, hogy szétszedjük a tv-t vagy monitort és jól kifújjuk a port belőle. Ha ez nem igaz akkor bocsánat, mindenesetre egy próbát megér. Legalább tiszta lesz belül.
Következő: »»   269 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem