Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jenci! Nem vagy már kezdő! Hát mi szokott zárlatba menni? PTC, kapcsoló-FET, kondenzátor, egyenirányító dióda. Ezek.
Osa megnézegetem őket hát azért anyi tapasztalatom nincs még meg azért megkérdem ugy hamarább megszokot lenni a hiba ha segitesz .
A hiba meg van! Az okát derítsd ki.
Végig követtem szakadást nemlátok "10 tápvonal". Az R412 ellenálás elégé melegedhetett mert lejöt rola a szin meg a forrasztáson is látszik de szakadása nincs. mit tegyek?
Az egyenirányító dióda jó? Másik soros ellenállás?
A rajzokon bekarikázott alkatrészeket ellenőrizd. Főleg az ellenállásokat és a diódát vizsgáld meg.
Ha a trafótól jövő ágban nem találtál hibát, akkor mérjél rá az R412 mind két bokájára a testhez képest. Mekkora feszt találsz? Ha már megkozmált, akkor jó esély van a túlterhelésre. Lehet nem szakadt, de cseppet megnyúlhatott! Ha túl nagy a feszültség különbség akkor az IC terhelheti meg nagyon, vagy szakadt, vagy megnyúlt egy áramlökéstől. Az IC 315mA-t vesz fel az adatlapja szerint, így kiszámíthatod mekkora feszültségesést kell mérned (nagyságrendileg).
Üdv!
Van egy Videoton C2911-Am Plat típusú TV-m.. Hang jó, a kép összeugrik, csíkoz, és elszíneződik, mintha mágnesezném.. Mi lehet a gondja? Hogy induljak el? Dávid
Sziasztok
volna egfy kérdésem. ITT 29STFT. tv sokszorózója kijukadt és csrélni szeretném. de nemtudom hogy hol lehet ijen tipusu sokszórózót venni kerestem de nemtudom hogy keresem. segitsetek . kősze
Norbi, Te honnan szereznéd be a tévéalkatrészeidet Magyarországon? Ha tudsz jobb beszerzési forrást, akkor áruld el.
Amit ma tettem kicseréltem a kondikat, C412, C413, C441 de ezt csak mert volt itthon . D411-et meg az R591-et nemtudtak adnia boltban igaz hogy az utobirol nemtudunk adatott mert lekoptak a szinek ugyan úgy mint a R412-ön no adat. Az R412-ön no delej. De viszont ami furcsának találtam a C411egyik lábán még megvan a 32-33volt a másikon semmi
jjol van na kadarist.csak látom elég nehéz be jutni regiszráltem de semmi válasz és tudod nekem is kéne jo pár dolog.itt a körtnyéken van egy ilyen bolt de azt mondják sokat kell a cucokra várni.csak érdeklödni akartam hogy ez gyors-e.
Az R591 1 ohm-os, az R412 4,7 ohm-os. Oda van írva az értéke a rajzon! A diódát valamilyen 3A-es gyors diódával lehet pótolni
A diódának csak az egyik oldalán (katód) mérsz feszültséget, hiszen a másik oldalán (anód) még váltakozófeszültség van, amit a multimétered nem mér meg. Viszont ha a dióda katódján ott van a 30 Volt, és a 10-es lábon nincs, akkor kizárásos alapon a R412 lehet a rossz(szakadt). Cseréld ki egy 4 ohm körülire, és indíts.
Gyors, egy munkanap alatt megkapod az árut. A regisztrálás pofon egyszerű. Az E-mail címedre megkapod a jelszavadat, amivel aztán beléphetsz a webáruházba.
ok kösszönöm kadarist.szerintem csak hétfön kapok választ ill regi kódot.de mind1.köszz hogy meg mutatad.
Ha R412-t kicserélted és elfüstöl, akkor az IC-t cseréld ki és persze az R412-t is egy újra.
Sziasztok!
Van egy Samsung cw-21m023n tipusu tévém ami sípol,és nagyon zavar. Mi lehet a baja? A segítséget előre is köszönöm.
Magas frekvencián sípol?
Valószínűleg a képcső végén lévő tekercs sípol. Próbáld ki azt, hogy egy picit megütögeted az oldalát, vagy bárhol, hátha attól elmúlik.
Ha egyébként normálisan, üzemszerűen működik a TV, akkor semmi baja sincsen. Örülj, mint majom a farkának, mert Te a 15.625 Hz-es, soreltérítés által generált hangot hallod. A sorkimenő transzformátor ferrit magja sípol a vezérlő jel ütemében. Ja, és a hallásodhoz gratulálok, a témanyitáshoz, és ahhoz, hogy könyvekben utána nézz önállóan, már kevésbé. Mindjárt jön egy moderátor, és zárolja.
Ha az eltérítő tekercsre gondoltál, akkor azt nem kellene ütögetni...
Az eltérítő amúgyis alacsony frekin zúg, halkan :yes: Matyinak igaza van, te a nagyfesz jelenlétét hallod!
Köszönöm ,hogy szuperhősnek gondolsz, de sajna nem ilyen egyszerű . A sípolás rendellenes ez biztos, amúgy az egész családomat zavarja. Valami építő jelegű tanácsot várok.
Nézegesd meg a kis ferritmagos trafócskákat, elképzelhető, hogy vagy a táp, vagy valamelyik impulzustrafó magja berezonál az üzemi frekin. Próbáld meg szigetelt csavarhúzóval megkocogtatni őket óvatosan.
Akkor az egész családod hallásához gratulálok.
Szia!
Az alaplapon rezonálhat egy vagy két tekercs. A sorlinearizáló tekercs ragasztása szokott elengedni. Esetleg a sortrafó is rezonálhat. A vasmagok rögzítése és lakkozás szokott segíteni. Egyébként a rezonanciából eredő hangot és a normál sorfrekis füttyöt nehéz összekeverni, mert a rezonáns hang legfeljebb 1-2 kilohertzes, míg a sorfrekvenciás hang a hallható tartomány felső határán van, és csak a jó fülűek hallják.
Majdnem,hogy füttyölés és nagyon hangos az egész lakásban hallani lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |