Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az én Samsung TV-m (CK-5079T) gyárilag konstrukcióhibás széria, a nagyfesz trafó rém gyenge minőségű ragasztást kapott, és ez olyan szinten "süvített", hogy valami elképesztő.
Kolléganőm ugyanilyen TV-je pont ugyanezt csinálta. Ráadásul a műanyag káva is rosszul van szerelve, mert a tetején a rögzítőcsavaroknál a káván egy-egy fehér műanyag szolgál menetként, ami a készülék házához van ragasztva, persze aszimmetrikusan, és ezért a hőtáguláskor, kikapcsolás után a hűléskor olyan irtózatos hangerővel recseg a káva, hogy sokszor éjszaka erre riadtam fel, miután kikapcsoltam a TV-t. A nagyfesz trafót ízekre szedtem, letakarítottam a gyári ragasztást, majd újra ragasztottam hőre keményedő ragasztóval, azóta kifogástalan, egyáltalán semmi hangja, már több éve. A káváról is lefejtettem a műanyag anyákat, és korrekt beállítás után újraragasztottam, évek óta semmi hőtágulásból eredő recsegés nincs. Viszont van egy olyan gyári, konstrukciós hiba is, amit még nem orvosoltam, ezzel nem is tudom lehet-e valami kezdeni, méghozzá a kép durván behallatszik a hangba. Ha a némítást bekapcsolom, vagy csak a hangerőt 0-ra állítom, akkor természetesen nem hallatszódik, de egyébként baromira sípol, attól függően, hogy milyen világosságú a képtartalom, és ennek megfelelően a sípolás is állandóan változik. Ez este, kisebb hangerőnél nagyon zavaró, nagyobb hangerőnél nem annyira. Sajnos mivel konkrétan erről a modellről sehol nem találtam szervízkönyvet, csak legfeljebb hasonlót, amik között elég nagy a különbség, így ezt a javítást egyenlőre (vagy talán végleg) pihentetem.
Kösz a nevükben is! De a másik tv -n nem hallom a visítást.
Maga a por kifújása nemsegít, viszont az alaplap mozgatása révén abbamaradhat a sípolás. Néha egy határozott oldalbavágás is elég a tvnek. De a tartós megszűntetéshez, szét kell szedni és behatárolni a jelenség helyét, majd lakkal, vagy szilóval rögzíteni a vasmagot.
A képtartalomtól függő sípolás az eredhet a táp nem megfelelő szűréséből, valamelyik végfok "rángatja" a tápot. Esetleg még KF hiba is lehet.
Burgdavid:
Köszi a tippet, én is ezekre gondolok, csak az utóbbi időben TV és monitor javításban kicsit belustultam, nem szeretem őket. Néha olyan elképesztő idióta konstrukciókkal találkoztam, hogy valahogy nem kedvelem a dolgot. :no: Kadarist: Köszi a linket, ezekből a rajzokból már van egy jónéhány példányom, de az én TV-m paneljére és néhány részletére egyik sem hasonlít. Tiszta szuper, hogy a gyártók "a változtatás jogát fenntartják", csak éppen az ennek megfelelő dokumentáció is éppen ilyen zavaros. Persze az nem kizárt, hogy egyszer megszáll az ihlet, és nekiugrok a cuccnak, de az nem mostanában lesz. Azért annyira nem elviselhetetlen a sípolás, úgyhogy egyenlőre így marad.
Sziasztok
Kaptam egy Videoton tv t . Az a baj vele hogy kivágja a biztit . Nem találtam semmi infot a neten seitsetek itt egy pár kép rolla
Igen, főleg az itthon gyártott Samsungoknál variáltak néhány helyen, például a tápegység körül.
Mi a sassziszáma az alaplapnak? Miben tér el a rajz a valóságtól?
Szia!
Gyakran a lemágnesező PTC lesz zárlatos. Vedd ki és úgy indíts. Ha így is kinyomja a biztit, akkor egyszerűen keresd meg a zárlatos alkatrészt szakadásvizsgálattal.
az a baj már cseréltem benne lemágnesező PTC -t.
Mikor elhoztam a gyerektől akkor is kivolt égve a bizti kicseréltem egyet lemágnesezet bekapcsoláskor és ki égett ujra aztán már nem csinált semmit hiába cseréltem a lemágnesező PTC" T. valamiért azon a kis panelon nemegy tovább az áram a másik panelba . ez a gondom most már nemvágja ki a biztit .
Az nem baj, csak akkor találd meg a zárlatot. Nem egy bonyolult folyamat. Szépen válaszd le az egyes alkatrészeket és úgy mérj ellenállást. Amikor megszűnik a zárlat, akkor vetted ki a rossz alkatrészt. De akár még a nyák vezetősávjának az átvágásával is szűkítheted a vizsgált szakaszt. Ellenállások jók? Nem szakadtak meg a zárlati áramtól?
oksa megméregetem .
Volna egy másik kérdésem. van egy másik tv. ITT tv .72 sik képcsőves nem régi ezűst szinű már egyszer írtam erről. nem találok bele sorkimenő trafot valamivel lehet hejetesiteni ? itt egy pár kép rolla. a száma :bo 50 04 103021 13720126B A07040017-EL3
Mi a készülék típusa? A trafó oldalán nincs valamilyen értelmesebb felirat?
Na, lekaptam a TV hátulját, már nem emlékeztem a számra, egyébként ezen a panelen is S15A van.
Hogy pontosan hol találtam különbséget, arra már nem igazán emlékszem, mert már elég régen foglalkoztam vele (kb. 5éve), de valahol a hangrésznél voltak változtatások. Mindenesetre köszi a rajzot, majd lehet, hogy egy unatkozósabb pillanatomban nekiugrok.
Nincs csak az amit leírtam meg ez : VDE SU E100521. enyi a tv tipusa ITT ELECTRONICS 29STFT
A rajzban több féle hang-verzió van megadva.
Ez lesz az. De mielőtt megrendeled, azért a lábkiosztását és a bekötését nézd/mérd meg.
Sziasztok.Valaki meg tudná mondani alull felül miért van(párnácska)?Köbzoli tanultam ám.
Huuu,Jenci nekem ebböl emnnyi van igaz használtak.Nem tudom milyen messze laksz de ha kell adok én.
Nem pénzért gondoltam.Ingyen csak válogatnod kell mert több van
te hol lax ? Én Bács Kiskun Megyében Szabadszálláson
Jó neketek hogy kibirjátok olvasni nekem szinte egy paca a felirat. R412 ellenálásnál is mi az a hullám vagy egyenes azt se láttom rendesen. Kicseréltem persze elfüstölt ugy hogy akkor ic csere is lesz.
Sziasztok
eljutottam odáig hogy beindul a tv írtad kadarist hogy nézem meg az ellenálásokat kicserélgettem elindult csak van még egy kis baj a van egy torony tekercs ami a képet huzza ki melegszik és a kép kőzépűt van. mér melegszik ?
Azért melegszik,mert a soreltérítőtekercs árama folyik át rajta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |