Fórum témák
» Több friss téma |
A távirányító gombját rövidre zárod egy tranzisztorral és jó lesz.
Nekem is Olympus E410-em van.
Ezen az oldalon van egy leírás a távirányítóról (pontosabban a pices helyettesítésről): Bővebben: Link Remélem visszajön az oldal, mert most rákattintottam és úgy tűnik vége A picbe égetendő forrást viszont mellékelem, azt még időben lementettem (Így át lehet portolni másik picre, meg ez alapján komolyabb programot írni)
Nem adtam fel, ott is keresgélem egy ideje, de sajnos nem úgy tűnik, hogy lementették volna
A lényeg amúgy is a forráskód, az egész kapcsolás kb. annyiból állt, hogy ráaggatott négy gombot, meg egy infraledet a picre *szerk: Hamár pontosan odadobtam neki a teljes url-t, úgy hajlandó volt megtalálni Gyorsan le is mentem magamnak az egész oldalt...
Na a tegnapi nap jobb lett, mint vártam. Villámot ugyan nem fotóztam de levideóztam egy tornádót.Bővebben: Link
Sajnos az időképes cikkben nem említik meg csak a pétfürdőit.
Kösz a linket. Hiába figyeltem az oldal egy bő évig nem vettem észre.
Szivesen. Én már rég jártam az oldalon, csak kerestem valami, és ráakadtam erre is.
Lehet a PIC-es verziót megépítem én is.
Szerintem ez tök jó kép lett.
Bővebben: KÉP
Néhány éjjeli kép.
Általában mikor szűk blendével kellett volna fotózni, akkor tág volt, illetve fordítva, így hiába a 14bites RAW, brutál nagy mennyiésgű kiégett részek vannak 2 képen.
Nagyon komoly képek lettek, kár, hogy nem jöttél el a találkozóra
Nem hinném, hogy elmennék találkozókra.
Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni. Apám kiszemelt magának egy OLIMPUS SP-800 UZ típusú gigitális fényképezőgépet. Azt szeretném megkérdezni hogy lehet-e hozzá távkioldót csatlakoztatni (Topi félét villám fotózáshoz)? A készülék leírásában nem volt benne. Plusszban felteszem néhány régebbi fotómat amiket egy MINOLTA DIMAGE Z1 típusú géppel készítettem. A MINOLTÁN csak egy USB kimenet van elhejezve, ahhoz lehet távkioldót csatlakoztatni?
Még néhány.
Távkioldót nem lehet hozzá csatlakoztatni.
A hivatalos tartozéklista: Bővebben: Link
Üdv.
Köszönöm a választ. Rakok fel pár frissebb képet (2010. 08. 20.).
Sziasztok,
megépítettem Topi: Automatikus távkioldó II. kapcsolását, működik is, de nem mindig. Eddig csak elemlámpával próbálkoztam, ha van környezeti fény, akkor szinte sosem kapcsol - ha sötét van, és úgy kapcsolom fel az elemlámpát, akkor általában jól érzékel, de itt sem mindig... Ak megépítette, mindig jól működik? Az érzékenységen lehet úgy állítani, hogy a C1 és/vagy C2 csatolókondi értékét változtatom? Vagy ez csak az erősítéssel befolyásolható?
Közben gondolkoztam, és rájöttem, hogy elhamarkodottan írtam, hiszen nyilvánvalóan az erősítéssel állítható az érzékenység - kicseréltem tehát R2-t egy 100 kOhmos potira, R1-el pedig párhuzamosan kötöttem egy 680 Ohmos ellenállást (így az eredőjük kb. 500 Ohm lett). Az erősítés ugyebár R2/R1=100/0,5 = 200, szemben a Topi által beállítottal (68/1,5=45)
Így nagyon szép érzékeny lett a cucc, ajánlom kipróbálni azoknak, akiknek nem akaródzik működni alapból.. Azért az még mindig kérdésem, hogy C1 és C2 értékével mit lehet befolyásolni?
Nekem is ilyen van! Hogyan tudtál vele olyan képeket készíteni?
Az ilyen képet kb milyen beállításokkal kell készíteni?
A "B" záridő tiszta, de milyen rekesznyílást érdemes beállítani, meg mit kéne még állítani, hogy ne egy fehér pacát kapjak? Ja! Egyáltalán egy normál KIT objektívvel ez lehetséges, és ilyen géppel? Ilyen objektívvel és géppel mint a képen: Bővebben: Link A vágyott kép csatolva. Vagy van még egy valamivel nagyobb objektív is hozzá.
Ez valószínű 2 rétegű kép. A csillagfotózáshoz jobb a szűk rekesz, és órákig kell exponálni. Aztán jöhet a photoshop.
Ha találsz egy jó sötét helyet akkor talán simán meg bírod csinálni. Csinálsz egy sima fényképet, kiszámolod az expozíciós adatokból a fényértéket. Majd ezt átszámolod legszűkebb rekeszre, legkisebb érzékenységre, megkapod hány percig fog tartani. Az előteret meg vakuval rá lehet villantani a képre, akár rögtön, akár a képkészítés végén. Azért ha lehet, először csak 5percig próbálkozz, idegesítő lehet, ha két-három óráig tartó expozíció után derül ki hogy kiégett a kép.
Stabil állvány távkioldó nélkülözhetetlen.
És el kell intézni, hogy a vonat se jöjjön.
Ha nem világít akkor jöhet. Ha meg világítva jön, máshogy nem is jöhetne, akkor mikor megérzed a dübörgését szépen felteszed az objektívsapkát a lencsére megvárod még elmegy és folytatod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |