Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Bocsánat a késői válasz miatt! Nekem bevált a szerkezet,egy ott munkálkodó vakundokok elriasztott 1-2 nap alatt,és a többinek nics kedve odajönni.2 havi üzem után ugyan az egyik relé leragadt,de megütögettem és megy tovább. Üdv: Papimanó
Köszönöm a választ,feltétlen ki fogom próbálni.
Üdv!
Nálam ez hatásosnak bizonyult, ha kell elvi működési rajz akkor valahogy lerajzolom.
Van még túrás, de csak 1db működik a hatalmas füvön egyenlőre, és az eredmény az, hogy az eddig jól bejáratott útvonalával felhagyott, ahol volt hogy napi 9! túrást készített, ott most nincs egy se, hanem jóval messzebb, és csak olyan heti 2-3db-ot túr. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_459568.html?highligh...459568 És az a Szeged közele, az Szentes egész pontosan, ott készítik.
Udv.
En meg mindig kuzdok ezekkel a do...okkel. pontosan mirol is van szo? Nem ertem hogyan mukodik a szerkezet. leirnad bovebben. Nagy segitseg lenne. :yes:
Látod a linken lévő növényeket? Na olyan magot szerezzél, elárulom, szentes mag rt-nél érdeklődj, 300 vagy 600 forint körül van egy zacskó mag amiben 6 db van. Ez kis cserépbe elülteted mikor már palánta akkor kiülteted. Adat szerint 5-10 méteres hatóköre van, nálam úgy néz ki, hogy jóval nagyobb területről szökött meg a vakond. Sajna egyenlőre csak 1db van, a magok még nem keltek ki saját hibámból. De elvileg tavasszal kell ültetni. Viszont lesz egy csomó magja egy növénynek.
Koszi szepen a gyors valaszt.
Erdekes mi lehet ez a noveny. En nem vagyok magyarorszagi ezert nem tudom a megadott helyrol beszerezni a magokat. Azert nasgyon szepen koszonom megegyszer!
Udv mindenkinek.
Kitalaltam egy uj modszert. Karbid kel hozza. A kepen jol lehet latni. A flakonba ami kb 1/3-ig tele van vizzel bedobjuk a karbid darabkakat, aztan lezarjuk es a csovon keresztul a jaratba jutattjuk a halalos gazt.
Ha nem tévedek, de dissous gázt vezetsz a vakondnak?
Egy kis tüzet tegyél oda..
acetilen gazt. Langheggeszteshez hasznaljak. Elegge mergezo
Másszóval egy kissebb vakond "Holocaust".:vigyor1:Ez tényleg a leg tutibb.
Aztán valaki rágyújt egy cigire a kerti "rötyón" és hegyeshalomnál a vadászrepülők kényszerítik le a légtérből !! A disszu- acetilén igaz hogy mérgező de rendkíűl robbanékony is ! Én meg nem próbálnám , a vakond nagyon sokfelé járkál a földben sosem tudhatod
hogy a szomszéd ,vagy a saját házad alá vezeted a robbanékony gázt !
Tudom, a kettő egy és ugyan az. De ha ragozni szeretnénk akkor C2H2
Nekem ezt nem kell bemutatni, használjuk lánghegesztésre. Eléggé büdös, ma is szívtam egy picit belőle..
Ezt alátámasztom.
Tavaly a hülye osztálytársam egy kis 1L körüli vas tartályt megtöltött vele, igaz sok lyuk volt rajta, de ahogy meggyújtotta, rendes lökéshullám alakult ki a levegőben.. Osztálytársamról a sapkát levitte
Sziasztok,
Szeretnék építeni valami ilyesmit és az lenne a kérdésem, hogy az útmutatójában írt: "Mivel a hangyák számára elviselhetetlenek a kvarcrezgések" , kvarcrezgéseket mivel kell előállítani? Előre is köszi a válaszokat!
Szerintem ez a szokasos marketinges szemfenyvesztes..
"kvarcrezgeseket" (quartz)kristalyoszcillator allit elo, de nem vennek ra merget, hogy ebben a szerkezetben az lenne. Egyreszt nem kell oda quartz pontossagu frekvencia, masreszt tulbonyolitana az eszkozt egy nagyobb quartz, es egy frekvenciaoszto. Szerintem. Ha csak egy 400Hz-es negyszogjelet kell eloallitani, az megy sima 555-el, vagy 2 nand kapuval is.
Sziasztok!
Egy ideje már olvasom ezen a fórumon hogy hátha valakinek van valami új ötlete a kis szemét ellen. Hát már lassan 4 éve szívja a vérem a kis rohadék. Amiket itt olvastam azt már mind próbáltam és sajna egyik sem jött be. A karbitmész ,vakond tabletta, füstölő,gázolaj, elektromos riasztó mind pénzkidobás volt. A talajfertőtlenítés lett volna jó de ugyebár azt a szert betiltották mert nem lesz kajája a vakondnak. Most viszont találtam valamit ami jónak bizonyult. Nem akartam előbb írni mert nem voltam biztos benne hogy működik de pár nap (egyre kevesebb túrás) után eltakarodott a vakond. A www.fk-farm.hu oldalon találtam az Schopf vakondriasztót és MŰKÖDIK!!! Ezeket a kis szivacs szerű golyókat 15 cm-re kell lenyomni a földbe és ott feloldódik és a vakond utálja a szagát (ami egyébként málna illatú). Én először a fű közepétől indultam el kifelé és pár nap múlva körbe ültettem az egész fű széleit. Már másnap kevesebb volt a túrás 1 hét telt el és már nem túr a fű közelében sem. Fontos hogy belülről kifelé menjetek mert ha körbe kerítitek a vakondot akkor bezárjátok és sz..rá túr mindent. A dobozra az van írva hogy a védelem 3-6 hónap talajtól függően. Megelőzésre is jó. Akkor csak a védeni kívánt terület határvonalán kell méterenként 1 db-bot lenyomni. Én 100db-os kiszerelésben vettem 5000Ft-ért, de van 50 és 25 db-osban is. Remélem másnak is jó lesz. Szerintem érdemes kipróbálni. Sok sikert!
Szia.
Engem mar 5 eve teljesen kikeszitettek idegileg. En is vegigprobaltam az egvilagon mindent. Legutobb 2db 10W-os hangszorot szereltem be 2 db 110mm-es muanyagcsobe amit lefurtam a foldbe. Nagyon hangos volt. Ez ugy kb 50%-ek hatekonysaggal birt. Nagyon jo lenne kiprobalni ezt a szert. En sajna Ukrajnai vagyok. incs valami otleted hogyan szerezzem be? Tesco-ban vagy Baumax-ban nincs ilyen, vagy Metroban? Nyiragyre neha jarok.
szia.
Sajnos én csak itt találtam. Úgy tudom csak ők forgalmazzák. A www.fk-farm.hu ra regisztrálj fel és ott ha a z Információkra kattintasz lesz egy olyan fül hogy kapcsolatfelvétel. Ott tudsz írni nekik mailt hogy milyen lehetőségek vannak hogy hozzájuss. Postai utánvéttel küldenek csomagot. Esetleg megkérhetnél valakit Nyíregyházán hogy vegye át a csomagot helyetted és ha ott jársz akkor megkapod.
A postákon nincs post-restante szolgáltatás csomagokra? A cég elküldi a csomagot az adott postára, te meg érte mész, ha megjön. Mint a leveleknél.
A Google a ricinus, meg a nagy sárfű növényeket említi vakondriasztásra. A ricinus jól is néz ki, tulajdonképpen dísznövény. Ezeket nem próbálta valaki?
Próbáltam, működik. Ahol a ricinus el van ültetve, ott nem is jön, de 1 m múlva igen
A nagy sárfű is jó, de viszont nagyon szaporodik és egy idő után mindenhol az lesz. A hugomék azzal védekeztek és el is tünt a vakond viszont most már túl sok van a növényből.
Én ezért nem akartam azzal próbálkozni inkább előtte kipróbáltam a golyót. A végső megoldás az lett volna. Viszont a nagy sárfűt is sűrűn kell ültetni mert csak 1/2-1 m-es körzetben nem túr mivel a gyökeréből jövő nedveket utálja. Így a golyócska amiről fentebb írtam ugyanazt a hatást hozza viszont nem marad nyoma. A hugomék 3 tövet ültettek tavaly és most már legalább 10-15 tő van a kertjükben.
Sziasztok!
Mi is már minden lehetséges megoldást kipróbáltunk, de a neten találtunk egy vakond fogócsővet ami nem öli meg csak csapdába ejti most úgy néz ki, hogy (talán) megszabadultunk egy időre mert úgye a járata megmaradt és azt használhatja másik is , de akkor azt is megfogjuk és irány a szántóföld ott mehet világgá!! :
Sziasztok!
Nekem bevált egy fajta vakondriasztó. Nem a karom reklámozni bizonyos üzletet de tavasszal 1600HUF-ért vettem 2db-ot s bevált, annyira h a szomszédom kertjében sincs vakondtúrás, sőt egér nyomokat se látni.
Szia!
Ez olyan mint ha nem irtál volna semmi. Legaláb ez elvét közölhetnéd.
Vett a Tuskóban két kínai vakondriasztót és tetszik neki. Valószínűleg ultrahangos. :yes:
Sziasztok!
A múltkor a fodrásznál szóba került ez a téma és a fodrászom azt mondta, hogy a levágott emberi hajat hordják tőle szatyor számra. Szántóföldi zöldségtermesztők használják vakondokriasztásra. Egy-egy kis hajcsomót kell a járataiba tenni. Kicsit kételkedek de akit érint érdemes lenne kipróbálni. Ha valaki kipróbálja legyen szíves számoljon be az eredményről!
Nem elektronikus megoldás, de a felszíni kivezetésbe egy vaspálcát kell szúrni, majd a tetejére egy üres, fém, üdítős, vagy sörös dobozt húzni. A legkisebb légmozgás hatására zörögni kezd, állítólag a hangja elkergeti a kis fekete szőrű kertészt. Nem én próbáltam ki, hanem egy kollégám, Nála bevált.
Szia!
Szerintem a fórum azért van hogy megoszd a hatékony dolgokat másokkal. Ezzel a hozzászólással csak bosszantod a többieket ami nem szép. Ha visszaolvasol az első bejegyzésekig akkor látni fogod hogy mindenki próbál segíteni a másiknak.
Előre is bocs mindenkitől de nem akartam reklámozni bizonyos hipermarket nevét. Elve lényegében ugyan az mint a többinek, 400Hz buzzert működtet, szoláros és akkus egyben, konkrétan nem szedtem szét. A dobozban található leírás alapján helyeztem el őket s nálam működnek, egyre kellett talán igazán odafigyelni hogy ne legyen 10cm-nél lejebb lenyomva. Ha sokan ragaszkodnak hozzá akkor leírom ide nyilvánossan hogy hol is vettem. De csak akkor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |