Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LM1036 sztereo hangszínszabályzó áramkör
Témaindító: Krajcsooo, idő: Máj 29, 2006
Témakörök:
Oké azon ne múljon ,de ezen téma kapcsolása alapján készült és elsőre ment . Most kiszedtem a potikat hogy lecsökkentsem a hiba okának körét. De szerintem tuti zárlatos lett mert miást tápfeszt kap forrósodik.Most ha lesz pénzem vehetek másikat közel 1000Ft ért
![]() ![]() ![]()
Nézd meg a diódahidat hogy jól működik-e? Aztán köss az áramkörrel sorosan 1 árammérőt és nézd meg mennyit vesz fel. Ez szerintem nem haladhatja meg a 100mA-t.
Helyesírás 1-es. Hozd ki az ellenőrződet! --vicsys
Hali!
Korábban azt írtad, hogy külön működött, csak beépítve a végfokhoz nem. Nem lehet, hogy valami nem jól van bekötve? Mert hiába cseréled ki az IC-t, ha az új is ugyanígy jár. Tehát előbb ki kellene deríteni a hiba okát. Esetleg dobhatnál egy rajzot, vagy képet a bekötésről, mármint, hogy van bekötve a végfokkal, táppal. Ja, és miért szimmetrikus tápról járatod az IC-t? Csak simán 12V kell neki. Szóval szerintem itt lesz a bibi.
[OFF]A helyesírásom 5-ös szinte majdnem hibátlan de ez egy fórum itt az a lényeg h mások megértsék nem pedig az, hogy minden szót pontasan írjak le
![]() Idézet: „de ez egy fórum itt az a lényeg h mások megértsék nem pedig az, hogy minden szót pontasan írjak le” Ez persze egy nagyfokú tévedés. Ez egy szakmai fórum. Az intelligens ember helyesen ír (bárhová), a többieknek meg kötelező! :yes:
Szia , nem arról járatom csak a szimmetrikus táp egyik felét kapja +-10 0 a másik +-10 a ventillátor és kivezérlésmérő áramkörét táplálja. És félreértés ne essék működött a végfokkal csak ha egy dobozban van a két trafó (a végfoké meg hangszíné) akkor iszonyatosan búgott. És megmértem 454 mA vesz fel szerintem vége az icnek.
![]() ![]()
Akkor a földeléssel nem stimmel valami. Egyébként nem a hangszínszabályozó rajza érdekelt, hanem, hogy miként van összekötve az előfok, a végfok és a táp.
Az előfok szimplán rá van kötve a végfokra egy 3eres vezetékkel a végfokon ugye üzemel az egyik trafó az előfokra meg van kötve egy másik trafó . A bemenet és kimenet GND -i egyesítve voltak egy forrponton .
+-10V szimmetrikusan az 20V asszimetrikusan!
És véleményem szerint ez már sok az IC-nek. Valószinű..hogyha ilyen tápra kötötted akkor azért halt meg
Te nem érted amit mondok , a trafót úgy tekertem, hogy egyenirányítva 10v 0V 10 V jöjjön ki ! Az egyik 10V és GND-t kapja a hangszín (nem 20v ot meg istentudja) a másik 10V GND-t pedig a ventillátor és a kivezérlésmérő . Remélem most érthetőbben leírtam. Ezt direkt kiszámoltam higy az ic-hez legyen méretezve.
A két táp GND-je össze volt kötve?
Mármint ha a két trafó gnd -jére gondolsz akkor azok nem
.
Szerintem tuti hogy össze van kötve az erősítő és a hangszínszabi GND-je..elvégre ott a stereo kimenet a hangszínszabin ami megy a végfokpanel GND-jére..De ennek mi jelentősége lenne?
![]()
Szerintem inkább tesztelgetés közbe kötöttél el valamit véletlenül
![]() ![]() ![]()
Nem a trafókra, hanem egyenirányítás után kérdeztem.
A Hangszínszabályozó bemeneteinél látom, hogy a meleg pont mellett ott a GND, de a kimeneteknél már nincs, ezért felmerült bennem, hogy a kimenetről a végfok felé csak a meleg pontok vannak bekötve, GND pedig nem. De közben leesett, hogy azt írtad: Idézet: „Az előfok szimplán rá van kötve a végfokra egy 3eres vezetékkel”
Esetleg még azt próbáld meg, hogy kiveszed az IC-t és csak úgy szimplán adsz neki tápfeszt de ne legyen a nyákba! ÉS közbe méred, hogy mekkora áramot vesz fel ha még ígyis sokat akkor sztem sajnos meghalt
![]() Mert attól hogy nem látszik attól még lehet valahol a nyákon zárlat ![]()
Amúgy arra is gondoltam, hogy kinyomtatom a rajzot, aztán szépen kézzel és vonalzóval átrajzolom..dehát az úgy elég érdekes lenne
![]()
Nemrossz ötlet de akkor ajánlanám a pauszpapírt (másolopapír) és "tökéletesen" meglátszik a vezetősáv utána a nyákon , majd azt egy minőségi alkoholos filccel áthúzod és jó lessz mehet a kloridba.
Hát ha nyáron nagyon unatkozni fogok valószinű, hogy megcsinálom itthon. Pont van egy suliból szerzett 250W-os 24V-os trafó az jó lesz hozzá
![]() ![]()
Ha jól látom ezt a nyáktervet én készítettem. Sajnos az első tervben van egy hiba. Az IC alsó sorában az utolsó lábat a GND-re kell kötni. Felteszem a helyes tervet, láthatod a különbséget, a régi terven az a láb szabadon van.
Ez a helyes terv amit most felteszek!!!
Teszek fel én is 1 kapcsolást. Nem tudom, hogy jó-e de akik idáig átnázték azok jónak találták
![]() csatoltam
Tettem hozzá egy előerősítőt, illetve a potikat nem a nyákon kötöm össze hanem légszerelve a helyükön. Mivel feszültség megy rajtuk nem pedig a 'hang szaladgál' rajtuk így szerintem ez a megoldás jobb
![]() A potiknak úgyis csak 1 lábuk megy a nyákra azoknak a helyét forrszem jelöli
Köszönöm a javítást .
Elnézést kérek a nagybetűkért de ez ijen 'megszokás' féle a sok msn miatt
![]()
Nos, a kapcsoláshoz képest nem tudom. 1-2 apróság:
- Oda van lökve egy 100x160 nyáklap közepére. Minek ennyit pazarolni? Kb. 10mm körben elégséges ráhagyás. - Hiányoznak az alkatrészek pozíció számai és/vagy alkatrészek feliratai. - Felesleges szigetek vannak kialakítva- meglátásom szerint. - Jó néhány vezető sáv brutál vastag. Itt nem fognak ekkora áramok folyni. - Csomó felesleges furatot találtam. - Nem látok csatlakozókat. Illene rátervezni bekötési pontokat. Ha vezetékkel kötöd be, hozd össze egy irányba, mert így olyan lesz bekötés után mint egy kidöglött pók. ![]() - Beállíthatod a munkalap nevét is, hogy ráutaló legyen. - A projekt info sincs kitöltve... Kb. ennyi. ![]()
Azért van középen, mert oda sikerült
![]() Tehát lényegében ez csak egy 'vázlat' ha lehet ijet mondani ![]()
Sziasztok lenne egy kérdésem , úgy nem tudom megvédeni az áramkört (lm1036) próba előtt mint pl: erősítőkben a primer oldalra kötött izzóval és ha túláram folyik akkor az izzó világít és nem lesz baja a cuccnak
![]() ![]()
Szerintem ez itt is alkalmazható minden gond nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |