Fórum témák
» Több friss téma |
Hellosztok!
Egy kis segítséget kérnék kaptam egy Samsung lcd monitort ami bekapcsoláskor tejfehér kép jelenik meg.Semmi más se osd...stb!
kicseréltem a kondikat az általad egadott értékekre, most az a helyzet áll fenn, hogy bekapcsoláskor fehér fény aztán smemi majd megint feér fény aztán ismét semmi gépre dugva uez csak még vagy + 2szer aztán pedig a power led alapján bekapcsolva marad de teljesen sötét a monitor, smemit nem jelenít meg.
Valami ötlet, hogy hogyan tovább? Köszi.
Táp, inverter elsőre jó, Az LCD panel nem kap tápfeszültséget. 3,3V kimegy rá, helyi kontraszt tápja üzemel?
Az eredeti baja szakadt cső hozzávezetés, esetleg szakadt inverter trafó.
Attól hidalok le igazán, hogy látszólag minden rendben, alap hibája az volt hogy képet mutatott csak háttérvilágítás nem volt, kicseréltem egy felpúposodott kondit és utána kezdte el a villogást, majd minden kondit kicseréltem a fentebb megadott adatokra és most eg ezt csinálja. Már lassan nálam is felpúposodnak a kondik az agyamban tőle.
Hello!
Mondom a munkahelyemen van táp, de onnan meg semmit nem lehet venni/elhozni. Tehát értékekkel tudok segíteni, mással nem nagyon A puffer meg lehet, hogy 100u, azt írtam is, hogy emlékezetből mondtam. Azt tudom, hogy egyszer egy 68-asra cseréltem (az volt csak), és ment azzal is...
LCD kábele rendesen helyére van dugva, reteszelve?
Igen a helyén van rendesen, már próbáltam azt is hogy lehúztam az LCD panelt a táp panelről akkor viszont semmit sem csinál. Már az lcd kábelt is lehúztam az LCD panelről és akkor is uazt a villogást csinálja.
Talán egy kapcsolási rajzzal lehetne valamit kezdeni vele, mert már ötletem sincs.
Visszatértem ak iinduló állapothoz, végülis tényleg kábel hiba volt csak magánál az LCD nél volt picit elcsúszva a kábel
Szóval az alap hiba, bejön a kép kb 1 mpig látszik is minden majd kikapcsol a háttérvilágítás de a kijelző látszik ha oldalól megnézem vagy rávilágítok. Viszont ebben az álapotában elég fülsüketítő és irrítáló sipoló hangot ad ki, gyakorlatilag végig sípol kivéve azt az 1 mp est mikor a háttévilágítás bekapcsol. Ha kikapcsolom és újra be akkor ugyanez az 1 mp van meg a világításban. Innentől hogyan tovább? Mi lehet a gond?
Inverterben trafó hiba...
Esetleg fénycső hiba, de az nem valószínű.
Közben lebontottam az egész monitort az utolsó lemeig mert csak így fértem a fénycsőhöz és legagyobb elszomorodásomra a felső fénycső pár egyik szála szépen el van törve
Gondolom csak így duplában lehet cserélni mert együtt vannak beöntve egy gumiburkolatba. Valami jó bolt ehhez a sinin kívül? Köszi szépen a segítséget mindenkinek.
Hello!
A drót tört meg, vagy a cső? Mekkora monitor? Van egy törött 19"-os FuSi-m, ha kell belőle a cső. Egyébként valszeg csak párban lehet (illetve érdemes) cserélni.
Egy kis fekete gyűrűje mindegyiknek van, akkor valszeg mind ki fog nyiffanni hamar?
Én meg pont a fénycsövet valószínűsítem, ha a trafó szakadt, az inverter visszacsatolás hiányában azonnal leáll és a lámpa sem nagyon villan fel (attól függ, hol szakadt meg), ha mégis, az rövid ideig tart, tényleg villanás, de sérült csőnél a védelemnek még van némi belépési ideje, mielőtt leáll az oszcillátor, és az kb stimmel 1-2s-ra..
Hopp, látom, közben ki is derült. Ha csak a vezeték törött le, forraszd vissza. A feketeséggel ne törődj, üzem során, pláne induláskor az emissziós bevonat elég nagymértékben amortizál. Amíg nem indul rózsaszínes fénnyel a cső,a ddig még használható. Ha mind a négyet cseréled, akkor sokba fog kerülni, annyiért majdnem kapsz másik monitort használtan. Aztán ki tudja, a trafó milyen állapotban van. Ha a forrasztás nem megoldható, illetve a csőcsere sem, akkor egy csövet és visszacsatolását kapcsolástól függően ki lehet iktatni komoly mellékhatások nélkül.
Ha a trafó szakadt.
De ha menetzárlatos...
Itthon 20:1 arányban vezet a szakadt a menetzárlatoshoz képest, és kb. azonos a leszakadt/kilukadt cső, mint hibaok a trafók mellett.
Sziasztok !
Remélem, tud valaki segíteni. Van nekem egy Fujitsu-Siemens L9ZA 19 "" TFT, LCD monitor-rom és nincs kép csak egy ledd villog kéken 2-3 másodperces ciklusban, érdemes a kondikat kicserélnem vagy más baja lehet? Előre is köszönöm a válaszokat.
Hát, valószínű neked van több tapasztalatod, én csak a kondikkal szoktam szórakozni, annyira azért nem szeretem a ranszolgatartóimat, hogy sokat agyaljak nekik egy monitoron
Az valószínű, hogy kondihibás, szedd szét, ha púposak a tápon a kondik, akkor az lesz.
Üdv.nagyon kicsi a valószínűsége,hogy elko kiszáradása,vagy
megszaladt táp miatt,felmelegedett kondi okozza a hibát. Más lesz a gond,a mai Lcd,tv-ben,monitorokban elég jó minőségű elkok-kondik vannak,még a kínai cuccokban is. Fejlett a technológia,10-12évet simán bírnak,egész napi használat esetén is. Én pl.régi Vt.Orion,+német kintről hozott Tv-ket javítgatok,hétvégén,ezek 15-17évesek,és most cserélek benne tápelkokat,primerben,szekunderben. Idáig működtek vele,gond nélkül.
"mai Lcd,tv-ben,monitorokban elég jó minőségű elkok-kondik vannak,még a kínai cuccokban is.
Fejlett a technológia,10-12évet simán bírnak,egész napi használat esetén is." Akkor elméleted szerint a heti 1-3 LCD monitornak nem kéne idejönnie kondibajjal és az öregebb, 4-5 éveseknek sem kellene elrohadt lábú primer elkóval és járulékosan elrepült primer vezérléssel idejönniük. Pedig jönnek. A fejlett technológiád elsősorban költséghatékony, ennek kínai megvalósítása messze jár a jótól, pláne a tartóstól. Amiben bízni lehet, az a japán elkó, a többi az olyan, mint a lottó. A TV-kben létező típusokkal valóban kevesebb baj van, CRT TV-t ritkán kondizok pár évesen, de az LCD TV-kből már éppen olyan szemét kerül elő, mint a monitorokból. A hibához visszatérve, készenlétben maradást ritkán okozhat elkó is, találkoztam ilyen esetekkel. A fejlett technológiához még annyit, hogy egyszer tegyél fel ESR-mérőre ilyen fejlett kondikat, döbbenetes értékeket tudnak produkálni.
Nagyon jó minőségűek, de valamiért folyamatosan kidurrannak... Amit a kollega leírt, villogó Power led, annak lehet az egyik (persze nem egyetlen - de könnyen ellenőrizhatő) oka, hogy kiszáradtak a táp egyenfesz. oldalán az elkók, és a táp nem tud elindulni.
10-12 évet ezek az LCD-k, tápjai a mesében sem bírnak ki, legalábbisa Fujitsuk amik a melóhelyemen vannak, rendszeresen jönnek hozzám kiszáradt elkókkal. Más kérdés, hogy a többi típus, amit ott használunk, el se jut addig a 4-5 évig, amíg kiszáradnak az elkók, mert hamarabb meghal az inverterük, vagy simán csak leégnak
Sziasztok!
Köszönöm a gyors segítséget kezdem a kondikkal, ha esetleg van, valakinek ilyen működő panelja szívesen megveszem, próbálom, nektek képel illusztrálni, hogy melyik kondikat forrasztottam ki. Esetleg nem tud valaki Budapesten ahol személyesen meg tudom venni a kondikat? Mert eddig csak webes boltokat találok. Ha esetleg nem a kondi akor megyek szépen sorba
A képen levő elkók jónak tűnnek (ezek voltak benne, vagy csere után van már?)
220 puffer jó? Ha ezek OK, akkor valami kevésbé tök hibája lesz.
Hallani kéne azt a tápot és mérni, hogy az 5V stabilan jelen van, vagy pulzál a LED-del. Ezesetben a primer pufi (folyást nem látok a lábánál), illetve a primer odlali segédtáp puffere halódik, vagy az inverterben zárlatban ül valamelyik tranzisztor. Ha az 5V stabil és a 12V sem mászkál nagyon, akkor hajszárítóval mérj rá a vezérlőpanelre, lesz rajta egy 3,3V-os táp, akörül melegíts úgy, hoyg be van dugva. ha egyszercsak elindul, ott kell cserélni mindenféle, kb. 47µF-nál nagyobb elkót.
Hát azt tudom, hogy ha csak az invertere meghalt, akkor nem kapcsol ki teljesen, csak az invertert rántja le, és a monitor megy, csak a világítás nem.
Ha ez segít valamit. (Csak ugye nem néztem utána, hogy inverter halálkor milen fesz mit csinál, mert ha nem csak elkó cserés, akkor már megy is a selejtbe... nem vagyok én szerviz ) De a 220 puffer ritkán szokott elhalni ezekben. Mondjuk ha van mire, akkor meg lehet próbálni kicserélni.
Mivel egy tápkörön ül az inverter és a logika, így ha az inverter egyik félvezetője zárlatos lesz (vagy a kapacitás forraszhibás, mert az még tipikus), akkor az induló inverter lerántja a PWM túlterhelésvédelmét. Ez főleg a vezérelt áramgenerátoros+önrezgő oszcillátoros inverterekre jellemző.
Primer pufi meg szokott elhalni, egyik lábánál kicsordul a szíve, ott el is rohad, aztán vagy durran egyet ugyanott, vagy csak simán nem tud indulni vele a készülék. Lelon kondik sokat csinálnak ilyet, mondjuk ez a feliratai szerint Teapo lesz, az talán nem.
A képen látható panel sajnos nem az ennyim, a netről vadásztam, de pont ugyanilyen, én csak a kondik értékét firkantottam oda a képre. Az én kondijaim púposak,azért gyanakodtam rájuk.220 puffer nem púpos,mérni nem tudom nincs müszerem,de szerintetek azt is cseréljem ?a kimeneti tüskék alá van írva a panelra a kimeneti feszülség azt még megmértem 5 és 12 volt jön rajtuk
|
Bejelentkezés
Hirdetés |