Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy 100nf is a led-en párhuzamosan.
köszi jó tudni, hogy ilyen is van eszembe nem jutott volna mik vannak
igen van egy párhuzamosan is a leddel valóban.
Köszi a válaszokat.
Sziasztok!
Van egy hangfalam ami a buliba volt és sajnos valaki benyomta a porfogóját a hangszórónak.Nem az egész porfogója van benyomva hanem csak egy kicsit a széle. Szerintetek most hogy javítsam meg vagy mit tegyek vele? Erről a hangszóróról van szó.Bővebben: Link
Ha zavar, akkor cseréld ki, az üzemben adnak másikat.
Üdv!
Van egy SR-1620-as hangszóróm, ami egy pöppet megsérült egyik szerelésem során. Történt ugyanis, hogy lecsúszott a láda széléről miközben a kábel már rá volt forrasztva, és leszakadt a kis műanyag lapról a rugalmas vezeték, amely a lengőtekercset köti össze a műanyag lappal. Szerencsére közvetlenül a lapnál. Gyorsan visszaforrasztottam. Jó is volt egy ideig, de a vezeték megkeményedett és egy idő után eltört. Hogyan lehetne megoldani a problémát? Ha olvadt ónt kap a kábel, rögtön összezsugorodik és megmerevedik.
Új kivezetőszál kell, kellően flexibiliset a H2000-nél találsz.
Szóval szét kell kapni az egész szórót? Szóval a tekercset is? Ehez lehet kevés leszek, sőt.
Úgy rémlik, hogy ezeknél a porvédő alatt van kivezetve a lengőcséve huzalja, szóval a pv-t kellhet levenni.
Igen, ez valóban így van, mert már levettem a porvédőt. Látom is a vezetékeket, csak egyedül a lengőről jövőt nem. Milyen vastagságú? Le van öntve valami ragasztóval, nem szeretném eltépni. Az az ötletem támadt, hogy vannak nekem beszakadt membrános, réges régi ovál hangszóróim, arról kitermelem a vezetéket.
Lehet eretnekségnek fog tűnni, de én már helyettesítettem kivezetőt ónszívó sodrattal.
Nem eretnekség, csak önmagad ellen dolgozol vele. Az nem hangszóróhoz való.
Nos, idő, pénz, távolság miatt eretnekké váltam: egy PC-tápegység kivezető vezetékeit használtam fel. "Gumisabb" szigetelésűt kerestem, egyenlőre működik. Remélem a szigetelés megvédi a vezetéket. Köszönök minden tanácsot! Ha nem lesz jó, jön a rendes vezeték! Felételezem nem lesz valami jó minőség a szóróból. Bár nem is sokat várok el egy SAL-tól. "Szólosztkész".
Vagy fogsz egy darab koaxot,és kioperálod belőle az árnyékot?
Ez bölcs ötletnek hangzik. Na jólvan, ha elszkad jön a koax. Nem is gondoltam rá. Milyen egyszerű. Bár lehet az is megadja magát.
Az ónszívó sodratos már öt éve működik.
A kivezetőszálak meg 50-ig is simán egyben maradnak...
Nem mondtam,hogy a te ötleted rosszabb ,csak adtam egy másik alternatívát a probléma megoldására
Félreértettél. Én csak azt mondom hogy ez is működhet. Nekem akkor ez volt az alternatíva. Persze hogy van más is, ha nincs hozzávaló kivezetőszál.
Ha nincs. De van.
Neked. Nekem most sincs, mert nem használom.
Az más, hogy nekem van vagy 50 kiló, de 1m-ed neked is bármikor lehet.
Helló!
Valaki tudna nekem segíteni ,hogy evm5250 magasba hol lehet betétet vásárolni. Köszi
Sziasztok!
Van egy olyan hangszóróm , ami recsegett szétszedtem kivettem a kosarat és a mágnes közepén volt valami por szerű cromos maradvány.Mi lehet ez ? És lehet pótolni valamivel? A válaszotokat előre is köszönöm.
Valoszinuleg femforgacs.
- ha nem potlod, ugy lesz a jo. ) Ragaszd ossze hasonlokeppen, es megjobb lesz.
Szia!
Nem tudom, mert a közepén van valami szén vagy mágnes amiből por lesz belőle hogyha dörgölöm.Teszek fel egy pár képet, hogy lásd miről is van szó.
PE hab csillapítás, helyettesítheted egy hasonló hab/filc koronggal pl.
Akkor ez valami csillapítás, elég kemény anyag nem hiszem, hogy hab lenne. Inkább olyan mint a mágnes vonzza fémet , de lehet azért mert ott van alatta mágnes.
Ha mágnes és kemény, nem válik porrá. Most akkor kemény vagy nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |