Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Logikai analizatort lehet berelni itt. Sot szkopjuk is van de az dragabb.
Sziasztok!
Van egy árvíz által beázott Echo Lasertek blokkolóm. A központi modul nem ázott be csak a blokkoló fej. szétszedtem, só kicsapódás van rajta, de nem gáz a helyzet. Valaki rá tudna nézni, hogy menthető-e? Mennyibe kerülne újraépíteni egy fejet? Mert 26/db újonnan
szedd szet, tiszitsd meg a sotol(izopropil alkohollal pl), a szabadon levo rezfeluleteket onozd be es kesz is vagy. meg szaritsd is ki.
Sátoraljaújhely, de elküldöm postán ha bevállalod
Hali!
Ha elküldöd nekem, akkor Én szívesen megézem Neked. Tibi
Köszi, de már bobesz kollégával folyamatban van az ügy.
Összeraktam az LT1328 IR vevő kapcsolást.
Ez egy IRDA vevő IC, LED nélkül. A vevőt az általam korábban is használt kütyüvel teszteltem. A TFDU6102 vevő max 2,5m-ről vette a jelet. Korábban Laser Interceptorron is próbáltam ez kb 4m-ről vette (nem pontos lmérés. csak leléptem) A vevőt 1,2, 3 illetve 4 párhuzamosan kapcsolt SFH203FA infrvevő diódával próbáltam.. Eredmények: 1db-nál 2,8m 2db-nál 4,2m 3db-nál 5 m 4db-nál 5,9m A vevő stabilan működött, viszont a nap-teszten megbukott. Alap helyzetben a kimenet magas szinten van. Ha impulzusokat kap, akkor a beállítástól függően pl C4 =10nF kondi esetén kb 2uS ideig alacsony, majd magas szintere vált. Ha a nap direktben éri, akkor alacsony szinten marad. A gondot az átmeneti helyzet okozza, vagyis amikor kezd árnyékba kerülni a vevő LED, akkor folyamatosan billeg magas és alacsony szint közöttt. ez pedig vakriasztást fog okozni. A TFDU6102-nél ez a probléma nem lép fel. Ha direktben éri a nap akkor is magas szinten marad a kimenet, csak érzéketlen lesz a bejövő jelekre. Egyébkén ha a nao irányától kb 10 fokkal elfordítom, akkor már működik a vevő, mindenféle infraszúrő nélkül.
Sajnálom, biztos sokat dolgoztál vele. A tfdu-nál nekem is hasonló a tapasztalatom.
Nem gond, ezt is kipróbáltam, mert kiváncsi voltam.
A gyártó ingyen küldött mintát. Babócsai ötlete volt. Köszönet Neki és a gyártónak. Sajnálom, mert nagyon jó vevőnek bizonyult. A TFDU kapcsolás kellene IC-ben és megspákelve 4 infravevő LED-del. Nagyot tudna alakítani, pláne egy szinkronblokkolónál. Egyébként kész a szinkronbloki. Már csak a próbára várok.
Gratula. Én semmi ezzel kapcsolatost nem csináltam, szinte folyamatosan dolgoztam, amikor meg volt egy kis időm motoroztam. A tesztekre én is várok de nagyon nehezen alakul.
Köszi, de majd akkor ha múködik.
Már ért egy-két csalódás. Labor körülmények között tökéletes. Tárolós szkóppal is néztük 1db TSHF5410 LED-del megyek neki. 12V-ról hajtva 100nS-ig. Minden 3. impulzust zavarok Mérések alapján max 2,5 m-ről indította a vevpt. Az LI 14m-ről A 10db TSHF5210 200mA-rel ha jól emlékszem 0,9m-ről
Ja, az utolsó ténykedésem: Lecsökkentettem a kimenő impulzusok hosszát kb. 50 nsec-ra. Az áram a szkópon nézve kellően nagy, a kisugárzott fény kb 30nsec lehet.
Továbbra is 6db leddel megy.Sajnos élesben még nem próbáltam. Egy led! Ez nem semmi! Kíváncsi leszek.
1 lézerimpulzust 1 impulzussal zavarsz, vagy többel?
20 db impulzus, a szoftver nem változott lényegesen.
Attól tartok FÁMA III-nál, ha impulzussorozatot adunk, azt "DC jelnek" veszi és nem reagál rá, de a nála jóval erősebb visszavert jelre tud mérni.
Legalábbis ennek tudom be, hogy a 200/200nS jelet távolról egyáltalán nem blokkolta, de kb 100-150 m környékén volt zavarás, ha a fejre céloztam. Majd meglátjuk.
Ezért csökkentettem az impulzushosszt.
Szerintem a visszavert jel nem lehet erősebb, inkább a hossz a probléma. Aha, majd meglátjuk.
Ha a hosszal lenne a gond, akkor közelről sem zavart volna. ???
Nem tudom. Azért nem értem, mert a régi verzióval, 400/800-as impulzussal simán zavarta. Ez gondolom a DVRM verzió. Mármint a mérő.
Puding próbája az evés.
A teszt után remélem okosabbak leszünk. Addíg csak találgathatunk, de az is kell
Néha bepulzált a mérő de ennyi. Érzékelte hogy van ott valami. És ezt is csak akkor ha közvetlenül a blokkolóra irányítottuk.
Kiderül az új tesztnél. Remélem lesz majd 103-as teszt is. Az is sokat elárulna.
Azt hiszem megyek aludni. Nagyon fáradt vagyok.
Először megpróbáljuk a bukott projektet ismét. A fáma 3 mal.
Aztán mehet a 103.
Ok. meglátjuk.
Csak most olvasom, hogy nem vált be igazán az LT1328-as...Viszont az érzékenysége biztató. Nekem sajnos már hónapok óta nincs egy perc szabad időm sem a témával foglalkozni (az LT IC-k is pihennek a fiókban bontatlanul). Azért elméleti síkon: Ha emlékszel, raktam fel képet a bontott Echo fejről. Ott 3db vevő van sorbakötve, és egy kis fémlemezzel árnyékolva! Lehet, hogy ezzel a módszerrel ki lehetne küszöbölni a nap-zavarást. Arra gondolok, hogy az SFH-kat egy olyan "dobozba" zárod, ami csak elölről enged be fényt, azzal gyakorlatilag lehetetlenné tetted, hogy direkt napfény érje (alkonyat-pirkadatot kivéve) Mérni pedig úgyis csak szemből/hátulról szoktak, nem? Nem tudom, érthető -e mire gondolok, vagy készítsek egy rajzot hozzá?
Itt van még egyszer a kép a fejről, a vevők a lemez alatt vannak, egészen a hátsó falon.
Amikor még működött az echo-m, napközben szinte soha nem volt vakriasztás, de reggel és este alacsony napnál viszont előfordult...
Igen, értem amit írsz.
Szerintem ez sem oldaná meg 100% a problémát. Nagyon kényes vagyok a vakriasztásokra és nem szeretném, ha ilyen véletlenül ielőfordulna. Esetleg szoftveresen lehetne valamit csinálni, de ezzel majd akkor próbálkozom, ha erre ténylegesen nagyobb igény lesz és már működik a zavarás. Egyenlőre pihentetem és még agyalok rajta De azért köszi, hogy segítettél a beszerzésben.
Nincs mit, igazán. Mármint én tényleg nem csináltam semmit...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |