Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Nekem azt az infot adtak, hogy az F2 azert blokkolhato nehezen mert nagyon jo az optikaja(koaxialis es kisebb nyilasszogu a tobbihez kepest)
Szerintem meg ha jó az optika könnyebben blokkolható. Kisebb jel kell a zavaráshoz.
Ezek egy reszet ki lehet szamolni a blinder meghajtojanak alkatelemeibol.
De pont hogy nem, mert ha kisebb a nyilasszoge, akkor kevesebb zavaro jel jut be. Mint pl, ha kameraval/fenykepezovel razoomolsz valamire, akkor kevesebb feny jutt be a kornyezetbol, ami mar kiesett a kepbol, es tobb a celteruletbol. Igy ha a blokkolofej nincs benne a razoomolt teruletben akkor sokkal kevesbe lehet zavarni.
A te elmeleted szerint ha a jobb optikaval tobb zavaro jel jut be, akkor ugyan igy tobb mero jel is jut be. Azaz az aranyok nem valtoznak, csak a zajszint csokken amit a kornyezet produkal.
Lehet, nem értek a fényképezéshez.
![]()
Sot, berajzolod valamilyen spice-ba, es egysegugras gerjesztesre megnezed, hogy mit produkal. A blinderen levo ATMEL uC, ha jol emlekszem kvarc nelkul van, azaz legfeljebb 8MHz lehet az orajele, azaz a legrovidebb impulzus amit ki tud adni timerrel az 125ns.
Nem, van egy 10mhz-s oszci rajta.
Akkor 100ns a legrovidebb impulzushossz.
Éppen csak 1 éve van hátra a nyugdijazásig . Egyébként két különbözö fw-el vannak kiszórva, a régiben van valami hiba,azt jobban meg lehet fogni ..
..feltettem 2 fejet a kocsimra hátulra(ceptor) . 31-én teszt scs103-al .Kiváncsi vagyok ,hogy közeli mérés esetén mit képes tenni egy kombi elrejtéséért ![]() Vajon jó lesz igy ?
Hat. Allitolag az SCS103 egyszeru mint egy faek.
En meg megcsinaltam a lezeres tesztert. 100m-rol siman inditja a blokkolokat. A taxisok szoktak orulni nekem ![]()
Jah,egyszerü nagyon ,volt szerencsém pár óráig tesztelni .
Mellesleg most hátulra slim fejeket vettem a hely szüke miatt(mint késöbb kiderült,elfért volna a normal fej is-mindegy) ,ennek kicsit más az optikája,mivel 1 cm-es rövidebb. Home Made Jammer teszterével elölről kb 3m-röl inditja a blokkolót,hátulról viszont a slim fejjel böven 50m-töl is távolabbról. Elölről jtg mérést produkáltam a 103-al ,7-8 nekifutás alkalmával..Izgatottan várom,mit mutat hátulról A teszterben a lézer diódát mivel hajtod ? Ugyanazzal,ami a ledekre van tervezve?
50m? Nem 5m-ről?
Nem
![]() ![]() Egyébként más az optikája a vevönek,gondolom lehet valami köze hozzá .. Az alábbi linken láthatod a két fej közötti különbséget - valamiért hátulra a slimet ajánlják-lehet,hogy csak simán a mérete miatt KÉP
Kell szerezni egy ilyen vevő rajzot.
![]()
A SLIM fej ennyivel érzékenyebb a normálnál? 50m:3m ?
Ha van 90 fontod érte, TŐLE tudsz venni fejet,nagyon korrekt ,már sokat rendeltem ,futárral küldi kb 3-4 nap alatt nálad van ..És kisérletezgethetsz . De mondom : alavetöen az optikája más , sokkal domborubb a lencséje,mint a normal fejnek
Egyébként lehet,hogy elölről is menne messzebbről is ,ki fogom probálni a teljesség kedvéért..de már csak holnap
A gate kozvetlen a mikrokontrollerre van kotve. 18V-os tapot kap 85Ohmon keresztul. Az lezer tipusa: SPL LL90.
Elozo hozzaszolasodra: az elhelyezese az li fejeknek jonak tunik.
A 85 ohmot mi alapján határoztad meg?
Szerintem oda 10Kohm is jó lenne, hogy nagyobb frekiken ne menjen tönkre
Kiszamoltam 9V-os taphoz kaptam ezt az eredmeny. Ugyanis 9V-on mivel nem nevleges teljesitmenyu impulzusokat ad le, ezert a kitoltesi tenyezot meglehet novelni. Igy tenyezo 0.1% helyett 0.142% lehet. Ha az impulzusido 30ns, akkor a periodusido 21us,
Majd 50us>5*R*C . Ebbol adodott 89.36 Ohm, amit lefele kerekitettem.
Mit akarsz 50kHz-cel?
Ha jól tudom max 5kHz a lézerfreki, vagy van már magasabb is? Te 18V-on járatod és 9V-ra számoltad?
csá!mi a pálya?van 1 splpl90 lézerem 4w os.kéne e fejet csinálni belőle.mit szólsz?van ötleted?
Hat tippem meg nincsen. Appnote alapjan kell meghajtast csinalni hozza, a kozponti reszben, az idozitest ugy kell megcsinalni mint LI-nel mertem, azt a tobbi mar adott.
Na lemértem : elölről 5m-röl inditja a teszter a normál LI fejeket , hátulról 22m méterröl stabilan , 22-27m között néha inditja-néha nem ,27 m után már egyáltalán nem . Az 50m kicsit túlzás volt,csak soknak tünt
![]()
Így is brutál a különbség.
Milyen teszter, LED-es?
És a szög hogyan alakul, ilyen hatalmas érzékenység mellett.
Sima LED-es teszter , 3 db ir led van benne sorbakötve . Tul nagy szögben nem érzékel (elölröl sem) -de persze ez csak egy teszter , gondolom ,hogy a lidar erösebb lézerért képes meglátni olyan szögböl,amiben az mérni tudna - ha minden igaz 31-én kivesézzük a témát,akkor fog dolgozni a rendör barátom 103-as kollégával
![]() Mellesleg EZ a led sugároz a teszterben
Nem lassú ez a LED ?
Adatlapja szerint 500 nsec. A TSHF5xxx jóval gyorsabb !
Teszterbe nem tök mindegy ? Nem blokkolni kell,csak ingerelni a blokkolót
üdv,
Ez már régi lemez, de nekem friss élmény: A Treshold által talált LT1328-as IC, ami "megérne egy misét" éppen most érkezett meg Ámerikábul! ![]() Közzéteszem, ha sikerül valamit összebarkácsolnom vele... |
Bejelentkezés
Hirdetés |